dobrý, tak já se ozvu až ju ulovím na jaře (teď se nedá, páč je u rybníka všude sníh), ale na kulicha budou potřeba tak tři, to sice by neměl bejt problém, ale nebude to naráz. Kdybys řek dřív, už mohla mít žena pěknej kabát :-).
2.1.11 00:49
jan 2: no, já nic nevrhnu, ani nejím. Dycky ju jen zahrabu (po tom, co uklouzne v koupelně), ale pokud bys měl zájem, tak na jaře nějaký zase budou, buď na pekáč, nebo kdybys chtěl nějakej stylovej potah na sedátko :-).
…poté následuje vyvrhnutí kusu, což v případě téhle ondatry asi nepadáv úvahu, i když ve staré mysl. kuchařce jsou i recepty na úpravu masa z ondatry, ježky, veverky a jiné drobné zvěře a to s naprostou vážností :)
určitě, vždycky je to větev z nejbližšího porostu. Poté následuje tichá modlitba se sejmutou pokrývkou hlavy a následné Lovu zdar, Lovu dík a kdysi se připíjelo i na usmíření se sprastarým duchem Altvatergebirge likérem tyoické receprtůry…
Ty jo, sem ani nevěděl, že to bejvá nejbližší větva, ale shodou okolností byla :-)
ondatra i s posledním hryzem, doufám že větévka byla z bezprostřední blízkosti padlého kusu, jak velí tradice :)