60 litříků 52%ního jonťáku

Přidat foto

Konečně vypáleno, teď už mužou bejt klidně mínus třicítky :-).

(vloženo 25.1.10)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mastihuba
mastihuba

31.1.10 10:00

treatt : Kdo nepracuje ať nejí. :D

Reagovat
capis
capis

30.1.10 19:18

Dělal jsem si srandu, samo, že to znám, jezdívám do Dlouhomilova.

Reagovat
capis
capis

30.1.10 19:14

Kurňa, kde je Písařov? Taková úroda, to musí být kraj!

Reagovat
trpaslik72
trpaslik72

29.1.10 10:23

ty vole máš tu nejvíc komentářů na celym BF :D:D:D

Reagovat
Radez
Radez

28.1.10 16:22

Takže když je průměr ze 100l kvasu 13l-52% slivky, tak mejch 16l je zcela reálnejch, protože průměrně lidi to nedělaj tak, že by ty švestky sbírali tak pozdě, jak já. Je to sice nadprůměrný, ale neni to nic neobvyklýho.

Reagovat
Radez
Radez

28.1.10 16:20

gadzo: Jo a jinak nevím jak moc se přípravou kvasu zabýváš, ale já něco přečet a hovořil se starými paliči a ono je důležitý ty švestky sbírat co nejpozdějc, až sou seschlý, třeba i po prvních mrazech. Minimul vody, maximul cukru v nich.

Reagovat
Radez
Radez

28.1.10 11:41

kapacity kotle, jinak sem to měl ve dvou sudech jeden má objem asi 120 (plnej) a druhej necelých 200 (plnej po okraj) jde o to, že sem je neměl plný ani, když sem to čerstvě naplnil a to tom, že to klesne ví každej, jinak cukr v kvasu neexistuje.

Reagovat
Radez
Radez

28.1.10 11:38

gadzo: klidně ti mužu poslat odkaz na netový stránky, kde má psaný, že kotle má na 250l (švestkovej byl jeden) i sem se ho na to ptal, ta nádoba nad kotlem byla po okraj, říkal sem přibližně, ale nedokážu říct přesně, tak sem to odhadoval podle

Reagovat
gadzo
gadzo

28.1.10 00:54

2Radez: Sorry, ale z 250 litrů mače udělat 40 litrů kořky snad bez prabrutálního doslazovaní ani nejde, i v případě ultrasladkých švestek. Osobně bych se v tomto případě bál o kvalitu (rozuměj chuť).

Reagovat
castro
castro

27.1.10 20:15

ty vole, to bude namontovanejch Big Biteů:D

Reagovat
Thomas
Thomas

27.1.10 11:40

Naaaaaaaaaaaa­aaaaaaaaaaaaa­aaaaaaaadhera !!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!

Reagovat
onik
onik

27.1.10 09:09

zimní připrava na plné obratky?:D

Reagovat
Radez
Radez

26.1.10 11:39

daymaker: přesně, když si to člověk dělá sám, tak to je taková odměna za tu prácu :-).

Reagovat
Radez
Radez

26.1.10 11:38

madcat: I prd, si určitě koštoval někde v Praze dělanou s cukrem, ta nechutná nikomu, tady tu si dáš, v krku nic necejtíš a po polknutí jen cítíš, jak tě to začne hřát :-). hampik: Jo jo nechávám to větrat 10 dní.

Reagovat
Radez
Radez

26.1.10 11:34

treatt:Chtěl sem to poslal DPDčkem, ale oni ničej přírodu, tak smůla no :-), pepek: já to znám, že lenost je motorem, radesz: 52 je zlatej střed věř mi že nepoznáš rozdíl mezi 49 –56, když je dobrá.

Reagovat
l-e-t-o
l-e-t-o

26.1.10 11:31

PS: jak říká můj taťka (a já s tím souhlasím) „Nejlepší ovoce je ovoce prohnané přes trubky“ :-D

Reagovat
mastihuba
mastihuba

26.1.10 11:28

furt lepší než kdyby z toho někdo uvařil povidla :)

Reagovat
l-e-t-o
l-e-t-o

26.1.10 11:28

ooo :) okoštoval bych

Reagovat
treatt
treatt

26.1.10 09:53

Hmmmm, nechces poslat jednu pro prazskou sekci bez vlastnich plodu ze zahradky? :)

Reagovat
pepek
pepek

25.1.10 23:04

Madcat: vinařskej kraj se holt nezpře. (konkurence je motor pokroku :-)

Reagovat
madcat
madcat

25.1.10 22:49

fuj a klidně ještě jednou fuj. tahle i všechny ostatní pálenky jsou fuj, ježí se mi chlupy na těle jenom to vidím. a M_ishak se klidně smát může, ale nevím kde vzal, že si lidi nekonzumující kořalky pochvalují jelciny a podobný sladiska??

Reagovat
Dav...1
Dav...1

25.1.10 21:59

Velice rozumne zpracovani ovoce.

Reagovat
izak70
izak70

25.1.10 21:35

a mě doma tvrděj, že chlastám to ještě neviděli.....

Reagovat
cagalam
cagalam

25.1.10 21:33

no teda, jestli je to šveska což si myslím , že jo podle toho, žes to pálil až teť, tak to ti závidím…:-)

Reagovat
plevka
plevka

25.1.10 21:14

čistá krááása..mě už pomalu dochází zásoby, ale brzy budou další..a po vzoru některých bajkerů níže si jdu nalít na dobrou noc ;)

Reagovat
Kornfan
Kornfan

25.1.10 21:04

52% je tak akorat, jo domaci je domaci tak at chutna:)

Reagovat
radesz
radesz

25.1.10 20:28

52% je zbtečne moc ideal 49 az 50% :-) nejlepe pozdni trnky žadny cukr max med 2 kg na 300L dubovou bečku.Ja letos 38L tak akorat abych prežil zimu :-)

Reagovat
Hrosik1
Hrosik1

25.1.10 20:25

Jééé, taky jsem před pěti dny pálil. Hruštičky. Tak na zdraví…

Reagovat
DoomHammer

25.1.10 20:17

a sakra, to vypadá lákavě :-)

Reagovat
kcvalin
kcvalin

25.1.10 20:07

V tyhle dobe asi nejlepsi investice

Reagovat
hampik
hampik

25.1.10 19:55

…jo, sorry, už vidím, 52%..o.k…

Reagovat
hampik
hampik

25.1.10 19:55

…větrají, že? Kolikátka to je??

Reagovat
StuntJ
StuntJ

25.1.10 19:54

Aj Caramba, to zas bude v álejích nablito ...... :o)

Reagovat
Flegmatik
Flegmatik

25.1.10 19:45

nooski: chtěl jsem říct taky fuj, ale radši si to tedy rozmyslím, aby nepřišla z Moravy a Slezska nějaká ta kletba :-)

Reagovat
capis
capis

25.1.10 19:44

Tož to je nádhera! Po vyjížďce pak na chatě u praskajícího krbu pořádný panák, to je sen.

Reagovat
daymaker
daymaker

25.1.10 19:37

ňami ňami… domácí je the best…člověk v tom cítí tu práci… .-)

Reagovat
nooski
nooski

25.1.10 19:36

kdo řekl fuj, ať je do rána impotentem! :-) Tož zrovna včil bych si aj něco dal, ale není co…

Reagovat
trpaslik72
trpaslik72

25.1.10 19:30

to je voda do ostřikovačů? wooow ;-)

Reagovat
tiru
tiru

25.1.10 19:29

M_ishak – bereš mi slova z huby :)

Reagovat
Pumsc
Pumsc

25.1.10 19:27

pro vlastní potřebu?:-)

Reagovat
Radez
Radez

25.1.10 19:20

40 bylo ze švestek 20 z jablek. Oboje ze stejnýho množství kvasu kolem 250l, ty jabka se vubec nevyplatěj :-)

Reagovat
pepe19
pepe19

25.1.10 19:12

letošní úroda velmi dobrá a všechno chutná

Reagovat
Meridabiker
Meridabiker

25.1.10 19:08

cos palil jestli to neni tajne? taky tu mam ted nejakej ten litrik tak jdu hned vypalit cerva

Reagovat
goofy
goofy

25.1.10 19:07

Slivky, trnky, nebo neco jineho? :-) My mame zatim tresne, hrusky, ale slivky porad cekaji na svuj cas… Mohlo by toho byt priblizne stejne :o)))

Reagovat
M_ishak
M_ishak

25.1.10 19:04

Se směju, když někdo řekne fuj na domácí slivovicu a nato si pochvaluje tlamolepy ze shnilých brambor typu jelcin a pod.

Reagovat
H4N$
H4N$

25.1.10 19:04

Chce to ještě dva, nebo tři lahváče na ráno.

Reagovat
Hejdik
Hejdik

25.1.10 19:01

joj to bude veselo:-)))hned si jdu taky nalít:-D

Reagovat
maajkee
maajkee

25.1.10 18:59

jak může někdo napsat fuj, když to ani neochutnal? Já bych chtěl minimálně ochutnat teda :)

Reagovat
madcat
madcat

25.1.10 18:55

Vilém
Vilém

25.1.10 18:53

pekne, pekne. Ty delas chute:)

Reagovat
Yaron
Yaron

25.1.10 18:47

tak přelej do Camelu a můžeš vyjet… o :-)

Reagovat
metr-x
metr-x

25.1.10 18:44

Super jonťák :-)

Reagovat
cíca
cíca

25.1.10 18:39

Závidím, a ať hřeje :-)

Reagovat
soc
soc

25.1.10 18:37

no to je dostatečná zásoba, teda pokud nebude tuhá zima :)

Reagovat
jIrI___
jIrI___

25.1.10 18:35

Další galerie z kategorie

zbyslavjak 24
kamator 3
zbyslavjak 21
Sulka 19
bmx20 7
bmx20 6