Tak sem vyzkoušel přípravu domácích tyček. Překvapivě dobře to drží u sebe a překvapivě to nelepí.
Ještě je musím testnout v terénu.
Akorát pak sem si uvědomil, že mám vlasně rač jen semínkovo ořechový :-). Takže příště místo těch drcenejch vloček bude víc druhů ořechů a semínek, aby to bylo podobný těm tyčkám Maxi-Nuta.
(vloženo 22.12.15)
23.12.15 12:16
A proc proteiank? Co by jsi dal jako zdroj bilkovin do tyčinek, které chces jist pri nejakem sportu turistice apod.. To tam rozmixujes veprove nebo co? Proteinak nevyzaduje skladovani v chladu, zadne kazeni, nevyzaduje defakto traveni, ale hned se vstrebava a ma nejlepší vyuzitelnost. To bude asi ten důvod, proc je syrovatkovej protein nejvyuzivanejsi sportovcama ne..?
23.12.15 12:09
Co je na syrovátce chemického? Umela sladidla? Ok muzes si koupit ciste bez prisad a dochutit cim chces.. Zajimalo by me jak vypada tvoje strava teda, když je u tebe proteinak chemie? Co je pak takova tatranka nebo rohlik lol
já žasnu, kolik lidí sype do všeho proteiny. přitom se dá jíst i normálně a nedoplnovat to (třeba kdysi chemicky) oddělovanými věcmi. to je takové to jíst zdravě za každou cenu
To je tím, že my starší už nemáme tolik smyslu pro humor ;-) Kažodpádně takovýhle blavajzy jsem taky vyráběl, vylepšoval, dával do toho proteiňák.. ale vyprdnul jsem se na to. Nikam mě to neposunulo. Každopádně ta vláknina je dobrá na vyprazdňování.
To je spíš pokus o domácí müsli tyčinky
23.12.15 10:42
Jiri sak tam pise, ze vyzkousel pripravu domacich tycek. Te nadpis napek jsem cukrovi pouzil jen tak, ze jsou vanoce.. Nekdy fakt az zustava rozum stat, jak nedokážete cist mezi radky lol..
Jak už psali ostatní, cukroví si představuju trochu jinak. Tohle je spíš takové krmení pro drůbež a hlodavce, ale chutnat to asi chutná :)
23.12.15 09:49
Ještě bych tam pridal cokoladovej protein. Perfektne to ochuti a obsah bilkovin vyleze, takze to je pak kompletni jidlo ne jen zdroj energie..
myslet znamená leckdy hovno vědět… :-)
Já jsem myslel, že tohle je bike-forum a ne kuchařské recepty.
jojo, tohle jsou ty spravny cukry … to zase bude krusnej leden :(
nemusíš počítat.. já to zkusím spáchat, teď je příhodnej čas, i když teď spíš frčí jiný cukry:)
Mám obavu, aby to nespadlo do vláka Mňamka 1,2,3,.. když sem napíšu recept :-)
Recept je jednoduchej. Dělal jsem to na hrnky, pytlíky a tak nějak od oka, váhu ani mixér sem strategicky nepoužil, páč největší voser je to pak čistit.
2 hrnky vloček – dal sem tam ty sekaný
hrnek semínek (mám hodně rád slunečnice, tak tak 3/4 hrnku bylo slunečnic a zbytek bylo sezamový semínko)
celej pytlík 200géček rozinek
celej pytlík 100géček meruněk ty sem teda pokrájel – prostě jakýkoliv sušený ovoce
celej pytlík 200géček datlí bez pecek
2 velký lžíce medu
4 velký lžíce arašídovýho másla (spolu s datlema slouží jako pojidlo)
2 velký lžíce cukru (měl sem zrovna ten hnědej třtinovej, tak sem dal ten)
2 velký lžíce oleje (dal sem normálně slunečnicu, ale je to asi fuk)
...........................
Jak už sem psal překvapilo mě, že se to nedrolí, ani to nelepí. Je to takový pěkně zasušený.
Příště musím zkusit místo voček ořechy a semena.
Kalkulaci moc nevím. Leda, že bych na to kouknul zitra, jesi na to budu mít čas.
pěkný:) můžeš hodit celej recepis? máš představu kolik tě vyšla jedna tyčka a kolik ta jedna tyčka váží? už mě nebaví kupovat corny v akci po krabicích :)
Dík
ted koukam, ze merunky tam mas, ja myslel, ze jsou to svetly a tmavy rozinky
zkus rejzovy tycky, taky super, jen se musi vychytat spravna hustota, aby to potom ztuhlo do prenosnyho stavu :) vynikajici je pridat suseny svestky, merunky, trochu skorice a nadrcenych orechu.
@Pedro:Najdi si na netu flap-jack. Je to vlastně jen jakýkoli žrádlo pro hlodavce slepený medem a máslem a zapečený do sebe.
@Radez. Do terénu je to super. Já se na to vždycky těšim.