Napek sem cukroví

Přidat foto

Tak sem vyzkoušel přípravu domácích tyček. Překvapivě dobře to drží u sebe a překvapivě to nelepí.

Ještě je musím testnout v terénu.

Akorát pak sem si uvědomil, že mám vlasně rač jen semínkovo ořechový :-). Takže příště místo těch drcenejch vloček bude víc druhů ořechů a semínek, aby to bylo podobný těm tyčkám Maxi-Nuta.

(vloženo 22.12.15)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kubiczech
Kubiczech

23.12.15 21:36

To je asi bez éček, co? Fuj. (:

Reagovat
plevka
plevka

23.12.15 20:39

vypadají chutně ;)

Reagovat
YuraOlomouc

23.12.15 12:16

A proc proteiank? Co by jsi dal jako zdroj bilkovin do tyčinek, které chces jist pri nejakem sportu turistice apod.. To tam rozmixujes veprove nebo co? Proteinak nevyzaduje skladovani v chladu, zadne kazeni, nevyzaduje defakto traveni, ale hned se vstrebava a ma nejlepší vyuzitelnost. To bude asi ten důvod, proc je syrovatkovej protein nejvyuzivanejsi sportovcama ne..?

Reagovat
YuraOlomouc

23.12.15 12:09

Co je na syrovátce chemického? Umela sladidla? Ok muzes si koupit ciste bez prisad a dochutit cim chces.. Zajimalo by me jak vypada tvoje strava teda, když je u tebe proteinak chemie? Co je pak takova tatranka nebo rohlik lol

Reagovat
Fran-tic
Fran-tic

23.12.15 11:04

já žasnu, kolik lidí sype do všeho proteiny. přitom se dá jíst i normálně a nedoplnovat to (třeba kdysi chemicky) oddělovanými věcmi. to je takové to jíst zdravě za každou cenu

Reagovat
krab007
krab007

23.12.15 10:48

To je tím, že my starší už nemáme tolik smyslu pro humor ;-) Kažodpádně takovýhle blavajzy jsem taky vyráběl, vylepšoval, dával do toho proteiňák.. ale vyprdnul jsem se na to. Nikam mě to neposunulo. Každopádně ta vláknina je dobrá na vyprazdňování.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

23.12.15 10:46

To je spíš pokus o domácí müsli tyčinky

Reagovat
YuraOlomouc

23.12.15 10:42

Jiri sak tam pise, ze vyzkousel pripravu domacich tycek. Te nadpis napek jsem cukrovi pouzil jen tak, ze jsou vanoce.. Nekdy fakt az zustava rozum stat, jak nedokážete cist mezi radky lol..

Reagovat
jIrI___
jIrI___

23.12.15 10:33

Jak už psali ostatní, cukroví si představuju trochu jinak. Tohle je spíš takové krmení pro drůbež a hlodavce, ale chutnat to asi chutná :)

Reagovat
krab007
krab007

23.12.15 09:54

Tohle není cukroví.

Reagovat
YuraOlomouc

23.12.15 09:49

Ještě bych tam pridal cokoladovej protein. Perfektne to ochuti a obsah bilkovin vyleze, takze to je pak kompletni jidlo ne jen zdroj energie..

Reagovat
zdendos-rb
zdendos-rb

23.12.15 06:08

myslet znamená leckdy hovno vědět… :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

23.12.15 01:39

Já jsem myslel, že tohle je bike-forum a ne kuchařské recepty.

Reagovat
mr.ricardo
mr.ricardo

22.12.15 22:29

jojo, tohle jsou ty spravny cukry … to zase bude krusnej leden :(

Reagovat
waters
waters

22.12.15 22:11

nemusíš počítat.. já to zkusím spáchat, teď je příhodnej čas, i když teď spíš frčí jiný cukry:)

Reagovat
Radez
Radez

22.12.15 21:35

Mám obavu, aby to nespadlo do vláka Mňamka 1,2,3,.. když sem napíšu recept :-)

Recept je jednoduchej. Dělal jsem to na hrnky, pytlíky a tak nějak od oka, váhu ani mixér sem strategicky nepoužil, páč největší voser je to pak čistit.

2 hrnky vloček – dal sem tam ty sekaný

hrnek semínek (mám hodně rád slunečnice, tak tak 3/4 hrnku bylo slunečnic a zbytek bylo sezamový semínko)

celej pytlík 200géček rozinek

celej pytlík 100géček meruněk ty sem teda pokrájel – prostě jakýkoliv sušený ovoce

celej pytlík 200géček datlí bez pecek

2 velký lžíce medu

4 velký lžíce arašídovýho másla (spolu s datlema slouží jako pojidlo)

2 velký lžíce cukru (měl sem zrovna ten hnědej třtinovej, tak sem dal ten)

2 velký lžíce oleje (dal sem normálně slunečnicu, ale je to asi fuk)

.............­..............

  1. Vločky, semínka, sušený ovoce sem hrknul do misky a zamíchal
  2. Rozňahňal sem datle vidličkou. Ještě sem měl asi 1/4hrnka vody z jablečnýho kompotu, tak sem to rozňahňal k tomu, aby to nebylo tak suchý. Takhle šlichta se hodí do misky k bodu jedna.
  3. Na pánvi sem rozehřál med, cukr, arašídový máslo a olej. Až to bylo tekutý všechno, tak sem to vylil do misky a zamíchal ke zbytku
  4. Asi by tam mohlo být i trochu soli (to sem kurňa zapoměl)
  5. Pak sem to fakt důkladně zamíchal, aby tam prostě nebylo nic suchýho a všechno bylo obalený tím lepkavým.
  6. Hrknul sem to na plech (na silikonovej papír). Udusal rukou lehce přes dva cenťáky na výšku.
  7. V troubě tak 25 min na 180C, ale já sem to měl na 180C jen na začátku, pak sem to postupně stahoval na 150C, páč se mi to nějak zdálo připečený na krajích.
  8. Po vychladnutí sem to rozkrájel.

Jak už sem psal překvapilo mě, že se to nedrolí, ani to nelepí. Je to takový pěkně zasušený.

Příště musím zkusit místo voček ořechy a semena.

Kalkulaci moc nevím. Leda, že bych na to kouknul zitra, jesi na to budu mít čas.

Reagovat
waters
waters

22.12.15 20:57

pěkný:) můžeš hodit celej recepis? máš představu kolik tě vyšla jedna tyčka a kolik ta jedna tyčka váží? už mě nebaví kupovat corny v akci po krabicích :)

Dík

Reagovat
mr.ricardo
mr.ricardo

22.12.15 20:50

ted koukam, ze merunky tam mas, ja myslel, ze jsou to svetly a tmavy rozinky

Reagovat
mr.ricardo
mr.ricardo

22.12.15 20:48

zkus rejzovy tycky, taky super, jen se musi vychytat spravna hustota, aby to potom ztuhlo do prenosnyho stavu :) vynikajici je pridat suseny svestky, merunky, trochu skorice a nadrcenych orechu.

Reagovat
zdenal8
zdenal8

22.12.15 20:37

Já se radši těšim na klobásu a pivo na grilu v Míšově.

Reagovat
BLACK1E
BLACK1E

22.12.15 19:52

@Pedro:Najdi si na netu flap-jack. Je to vlastně jen jakýkoli žrádlo pro hlodavce slepený medem a máslem a zapečený do sebe.

@Radez. Do terénu je to super. Já se na to vždycky těšim.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

22.12.15 19:46

Vypadá to dobře, co nějakej recepis?

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 25
zbyslavjak 33
kamator 3
zbyslavjak 21
Sulka 19
bmx20 7