Minule jsem tam dával skoro polovinu všech surovin vločky. Teď sem místo vloček přidal víc ořechů, mandlí, kešu a semínek. Oproti vločkám to trochu míň drží u sebe, což by se asi dalo minimalizovat, kdybych ty ořechy víc rozšmelcoval, na což jsem teda neměl čas :-)
(vloženo 28.1.16)
20.5.16 21:01
Blahycz:
recept je stejnej, jako když sem to pek minule
Základem je prostě mít 4 hrnky něčeho, co pak spojíš (datlema, medem, cukrem, burákovým máslem, olejem). Jak jsem tam ale teď místo vloček dal jeden hrnek dalších semínek a jeden hrnek sušenýho ovoce, tak se mi to zdálo furt málo suchý, tak sem tam hrknul ještě jeden hrnek (kde byly semínka i ovoce) a ještě 250géčkovej pytlík arašídů.
Jo a ty datle jsem namočil den předem, pak to šlo rozňahňat vidličkou velice jednoduše.
jo datle jsou taky výborný , rozmixovaný s banánem a vločkama ..akorát jsem to nepekl , sezamový semínko jsem nikdy nepoužíval , jinak se lněným semínkem negativní zkušenosti nemám :) protože jsem to snědl jednou a naposled , pak jsem dával lněnej olej a ten mi šel konzumovat líp …ono by se beztak to semínko mělo namlít před konzumací
Jacob1: Dal jsem sezamový, ale ne teda namočený. Se lnem sem experimentoval kdysi dáávno, kdy jsem to zkoušel jest samotný. Od té doby vím velice dobře co po tom nastává :-)))
abc: Já jsem jako pojidlo použil namočený datle (minule jsem zkoušel nenamočený a to mi vůbec nešlo rozňahňat, takhle to šlo uplně samo). V půlce pečení jsem do toho rejpal silikonovým nožem a pak jsem to tím nakrájel, nebo spíš naformátoval :-) a frknul sem to zpět do trouby.
jo banán na ten jsem zapoměl , ještě se přidám ..já je krájel až upečený , nepekl jsem to dotvrda , mám to radši vláčný
Zkus dát k medu i trochu rozvařených jablek (hrušek, nebo rozmačkej banán), něco ve stylu dětské přesnídávky, pak to drží super.
P.S. To je pečeš už nakrájený?
strouhanej kokos dokáže dost osladit a zasytit a sušený brusinky mají dost výraznou chuť a jsou pěkně šťavnatý , na spojení jde dobře použít lněný semínko namočený ve vodě . Udělá to stejnou funkci jako vajíčko , je z toho takovej sliz , akorát z lněným semínkem opatrně , má nahořklou chuť .
Jasny, vsak ja si z toho jen delam srandu :-).
Ale verim, ze to lepeni k sobe muze ted byt tezsi ;-).
mr.ricardo: Dával jsem tam jak med, tak třtinovej cukr, ale je možný, že fakt málo, páč sem tam nakonec dával ještě pytel arašídů a další sušený ovoce, nad doporučenej poměr, páč se mi to nezdálo dost hustý :-). Ale furt myslím, že ty vločky minule toho trochu nasákly a tím to víc spojily.
mr.nikdo: To nemůžeš tak brát. Vypozoroval jsem, že vločky mi nedělajou dobře. Tak jsem chtěl, aby to vypadalo a hlavně chutnalo jak všelijaký ty MAXI NUTA tyčky z obchodu.
Jacob1: To může být taky cajk. Kokukám na nějaký recepty, že ovesný vločky jde v klidu zaměnit za jakýkoliv jiný, takže pohoda.
Kubiczech: Ne to je v pořádku, tak to má být.
trosku vic medu nebo trtinovyho cukru a bude to drzet krasne pohromade, kazdopadne jsi mi privodil hlad :)
Je ta chyba jen u mě, nebo je nás víc takových, co po rozkliknutí fotky vidí bůček? Prosím admina o nápravu.
pěkný ....... já dělal směs z ořechů rozinek , vloček , špaldové mouky a kokosového oleje . Snažil jsem se udělat podobnou variaci jako origo flapjacky ,ale oni tam cpou sojovou mouku , ale maj to dobrý . Ta špaldovka tam byla hlavně pro její oříškovou chuť a aby to trošku nabylo .