Čuz. Super věc. Sušené hovězí maso. Konkrétně plec. Z 600 g syrového je 200 g sušeného. Sůl, pepř ,sojovka a worchester. 7 hodin sušička.
(vloženo 30.3.17)
Děláme doma taky. Přidáváme třeba ještě kmín, tymián, zázvor atd. Naposled jsme to dělali cca ze 4 kg falešný svíčkový. Je to pracný, ale stojí to za to. Krájíme na cca 5 mm plátky, z tenčích už je to po usušení takovej papír. Sušíme v sušičce (mimochodem super věc i na houby, ovoce atd. a stojí pár stovek).
Jo trochu chili tam je taky. No ono záleží na jak tlusté kousky je maso nakrájené. Nesmi se to přesušit. 2–3 mm kousky, na 7 hodin do susicky na 40 stupňů. A naložení tak par hodin. 7–8 třeba. Ja to miluju tak si čas udelam. Na pivo nebo na kolo ideál ;)
Elwing: Sušička v porovnání s komponenty nebo oblečením na kolo stojí pár korun ;). Já to vždycky suším v troubě, ale maso ze sušičky mi chutná víc.
31.3.17 14:16
31.3.17 11:44
Susicka netreba, jak bylo zmineno, staci povesit v troube na spejle nebo jehly a nechat troubu na 50–60 stupnu s ventilatorem.
super záležitost, já přidávám ještě trochu chilli a k dokonalosti ještě krájet po vláknech a ne přes, jako steak – líp udrží chutě po vysušení a krásně se odkusujou vlákna, který pak přežvykuješ a vychutnáváš.. ;-)
Tataři pokládali pod sedlo flákotu syrového masa, které bylo pak po celodenním ježdění krásně naklepané a nasolené.
To by možná taky šlo, ne ?
31.3.17 07:26
31.3.17 07:07
Uplne v pohode to jde delat v troube, susicka netreba. Blby je, ze to ma hrozne kratkou zivotnost :) a cena teda
A jaký program na sušičce: „Suché do skříně” nebo "Suché k žehlení“? :-)