Cca 2stupne, ale krásně. Škoda dalších kluků kteří holdují tomu bílému bordelu .
(vloženo 16.12.17)
Strakaaci pockej, pockej. 30 dnu navic, to je o 2/3 delsi doba zrani oproti prvni dobe zrani. To by muselo byt uplne jiny pivo. Nejsem si jist, ze k lepsimu. Ba naopak :o)
Desina mi nechutná je to voda, nemá to plnou chuť, je to takový prázdný. Jinak opravdu není o zvyku, když jsem onehdá studoval v Praze pil jsem třeba Smíchov (dnešní Starohnus). U nás doma, já :) se nepije na budget, ale na chuť. Prostě nepotřebuji vypít každej den 5 piv za 8 Kč, radši občas zajdu na točený za 30 Kč, dám si jedno a jdu domu. Asi jsem zmlsanej, ale kluci už mě znaj a tak vyjížďky se mnou vobčas končí v minipivovarech nebo přes ně vedou.
Hele..teď je tu strejda a ptal jsem se trochu.. tak budvar dvanáctku v létě když je sezona tak prej zraje kolem 45 dní. A v zimě to prej zraje tak 75dní.. takže tak.. :)
Teď zrovna popíjím domácí… :))
Ono je to s tím ředění trochu složitější ale je to tak, primárně se jede 12.
Lazza: Jo ono to tak je, že bolí hlava a nemusí to někomu sednout. Ale to je, řekl bych, hlavně díky tomu, že jednak to má 5 voltů (pro srovnání japonský pivo z plzně má 4.4) a druhak je to vyzrálý pivo – zraje 90 dní, naproti tomu plzeň tuším 56 dní.
No a co se Budvaru samotného týká. Boček ukočíroval klasické rozkrádání státního podniku. Což se novým vedení nedaří. Malý příklad. Výrobní software, který jim 17 let sloužil bez jediného problému, který byl v Budvaru vyvinut více méně na míru a který je podržel, když chtěl Bendl Budvar poškodit, snížit hodnotu a zprivatizovat, tak ten vyměnili za něco nového. Několikanásobně dražšího, ale zato horšího. No a to je asi jen malá část z toho, co se děje na jiných úsecích.
Soreno a proč ti nechátná desítka a dvanáctka jo ? když desítka je vlastně naředěná dvanáctka.. teda aspoň to takhle to slyšívám od str… jinak kozel i staropramen se daji pít… plno lidí jsou podle mě jen zvyklí pít to co jim kdysi zachutnalo. .a drží se toho.. a něco jinýho jim prostě nechutná… u nás doma se píje na žízeň a za levno v kuželkách z terna za 8kaček ve slevě :D
Desítka Budvar se nedá pít, pardál taky ne. Dvanáctka mi chutná na to že je to průmyslové pivo. Ale jako STAROPRAMEN WTF, to je hnus největšího kalibru. Kozel je taky pěknej patok, zkus si ho nedat přechlazenýho a uvidíš jakej to má vocas. Budvar používá Žatecký poloraný červeňák a ten je prostě míň hořkej. Ale 100 lidí, 100 chutí.
„Hlavkovy chmel je vyrazne lepsi“ Chapu ze si to myslis, kdyz jej pouziva jen Budvar, tak nemuzes jinak. ;o)
Se zhorsenou klalitou chmelu v granulatu s tebou nesouhlasim. Je lisovany ze stejne kvalitnich chmelovych sistic. A ze zbytku (drobenky)? Njn, ty holt se zpracuji stejne jako ty z hlavkoveho v Budvaru. A ne ze ne. ;o) Vyhodou granulatu je snazsi uchovavani, transport, ale take davkovani.
A co se tyce te horkosti a sladkosti. Rekl by, ze Budvar pouziva jiny pomer sladiny a chmelu v mladine, ve prospech sladiny, cemuz by odpovidala i vyssi „voltaz“. Cimz samozrejme netvrdim, ze by byl nejak sizen. Jen pouziva jinou recepturu a to je v nejlepsim poradku. :o) Tisic lidi, tisic chuti. ;o)
MS: Čoveče, skoro se to bojím napsat, ale mě po dvanáctce vždycky bolela ráno hlava jak střep. A po šestým kousku mi bejvalo mi tak blbě, že to bylo horší než po gemištu z tvrdýho. A to Budvar mám fakt rád a když sem bydlel v Budějkách, několik let sem ho pil se železnou pravidelností :-).
Taky mám rád když je studený a da se naklopit celý na ex.. to je teplota akorát.. nemám rád ledový no :)
Jinak s tim chmelem máš pravdu.. akorát ty granule jsou většinou směs různých odrůd a je to smetenej i zbytek z toho jak se zpracovává.. nic to nemění na tom, že hlavkovej chmel je výrazně lepší.. kvalitou je budvar dobrej.. jde jen o to komu to sladší pivo chutná.. mě jo :))
Jo jo, Bernardek je fajn.
A s tim chmelem vs. chmel. granule. Chmelu je potreba vyrazne vice, jelikoz je objemny. Granulat neni nic jineho nez „ten samy chmel“ jen rezany a stlaceny do granulatu. ;o) Vyraz horkosti ovlivnuje jak mnozstvi chmelu, tak predevsim druh/odruda chmelu.
A jeste to podchlazeny pivo. To neda pit zadny, jelikoz nevis co pijes. Radeji lehce teplejsi, nez skoro led. ;o)
I kdyz jsou „piva“, u kterych je lepsi nevedet co pijes, ale tem je lepsi se vyhnout, nez potrebovat spoustu energie na podchlazeni (rozumej zpitelneni). :o)
MirosPikos tak nějak.. strejda tam maká dělá tam namíchávání stupňovitosti.. nějak tam chcou přestat vyrábět pardála nebo co.. snad i desítku prej zkrouhli a jednou nejvíc dvanáctku.. boček odešel prej kvuli rakovině cose mu rozjela do slinivky ? nebo někam tam.. a že mu dávali prej půl roku až rok.. a je to měsíc.. co strejda vyprávě,l že se z toho dostal a že je jak rybička.. v dobách co tam byl boček to šlapalo prej celkem dobře.. teď, co vypráví tak to jde docela doprdele.. :(
jinak já si nemůžu vynachválit jejich kroužka… strejda někdy přiveze… :D a to je lahůdka.. a to co udělá doma za pivo.. hoši to je med.. :D jinak hořkost piva prej ovlivňuje hlavně chmel a to jak dobře byl zpracovanej a jakej druh to je.. nejhorší na malých pivovarech je, že kvalitní hlávkovej chmel taky nedávaj a serou se všude granule který dělají pivo hořčí… kdežto budvar je sladkej kvůli kvalitně usušenýmu chmelu.. a lidi tomu nechcou věřit… ale pivo má bejt sladký a hořkým dozvukem.. a i díky tomu se dá budvar pít míň vychlezenej.. kdežto málo nachlazená plzeň… to se nedá pít :D
já bych řekl, že budvar 10tka 12tka a kroužek pak kozel 11 a staropramen 11 to je fajn pití… ale když na to dojde.. tak vypiju všechno.. když je to dobře nachlazený…
Hele mě už je to taky jedno, pokud mi někdo nezačne tvrdit, že po B12 bolí hlava a proto ho nepije. Kdyby dělal plechovky Bernard, vozím jeho. Ideálně Ale :) Drobný pivovary jsou fajn, ideálně svrchně kvašená piva, nejlépe pšenice. Když vím, co se teď děje v Budvaru, když už tomu nevelí Boček, přestává mi chutnat.
Kluci sorry, je mi jasny, ze picham do vosiho hnizda, ale proste neni pro me pitelnej. :o) Jo a ta horkost mu chybi, ale to i obcas i tomu mistnimu. :o) Ja mam nejradeji drobne pivovarky, ale jejich pivko si v plechu s sebou nevezmes.....
Už to slyším… Bolí z něj hlava, je sladkej… :)
Parada, tedy az na ten Budvar. :o) A to proti alkoholu „za riditky“, za odmenu, nic nemam! ;o)
Výborná tečka :) to si musím uložit abychom tu příště snad nekazili mládež.
16.12.17 20:36
No původně jsem ti tam chtěl dát klasiku všech klasik, knihu nejčtenější :-) Ale, abych náhodou někoho neurazil, nakonec oko padlo v google images na https://www.amazon.com/…p/0736083715
Ani v terénu by se nemělo jezdit pod vlivem alkoholu, pokud ovšem dotyčný nechce mít úraz a poškodit si kolo.
To je desítka to není alkohol. Alkohol je ten rum co jsem měl na zahřátí a přípitek v placatici.
Však mi taky na kole nepijem. Jak je vidět na obrázku, kola jsou opřená.
Sice je to každýho věc, ale alkohol na jízdu s kolem nepatří. Ale taky jsem vyrazil, ale bez alkoholu.