Kamenný viadukt Pošná.
Kamenný viadukt Pošná.
Přírodní smažák :-)
Tady už to byla pohoda, ale v tom lese v dálce, jsem se pěkně zapotil.
Gravelík :-)
Výhled z Větráku.
Výhled z Větráku.
Zřícenina větrného mlýna, Radvanov.
Zřícenina větrného mlýna, Radvanov.
Zřícenina větrného mlýna, Radvanov.
Zřícenina větrného mlýna, Radvanov.
Zřícenina větrného mlýna, Radvanov.
Dneska v mapě byl cílový bod na kopci jménem Větrák, poblíž Mladé Vožice, kde stojí zřícenina větrného mlýna nad vesničkou Radvanov.
Pěkný den a místo, nezkazilo ani zakufrování v přírodním parku Polanka :-)
Dnešní čísla: 176 km a 2984 n.m.
(vloženo 12.3.22)
:-)
Kotwíku, kdo by to jako měl být?
Koukám, že specialistu na sýry už jsme našli :-)
Kožíšku, rádo se stalo. Konečně se tyhle poznatky, někomu hodí.
Dolomity a Kocour Mikeš: díky za cenné informace ani jsem o tom nevěděl.
Dolomiti: jo jasný, já jsem chtěl jen nastínit, co asi může být v těch krabicích, co vydrží půl roku a ještě ani pak není zkažené… Kamarád má na Slovensku soukromou výrobnu sýrů, tak mi o tom něco říkal. Má to mezi Dolným Kubínem a Ružomberkom v obci Jasenová, teda ještě kousek za ní…
16.3.22 10:01
16.3.22 10:00
Kožíšku, Dolomiti má pravdu. Ten můj kamarád, mi říkal, že ve výrobě, to dovezené mléko „rozeberou“ použijí z toho různé složky, na různé výrobky a potom, to zase poskládají, tak aby se mléko využilo do poslední kapky. Nikdy jsem to od nikoho neslyšel, ale myslím si, že mléka s trvanlivostí kolem půl roku, už ani není mléko, ale jen „obarvená“ voda s mléčnou příchutí… V Madetě, ale i jinde, to bude stejné. Myslím si, že určitou prestiží je pro Moravii a Madetu to, že svoje výrobky neprodává, pod privátními značkami v Kauflandech a spol… Co vím, tak Lidl bere od Moravie „čerstvé mléko“ jinak se jejich výrobky objevují v jejich regálech sporadicky, při lokálních akcích „vyrobeno v ČR“…
15.3.22 21:52
Moravia Jihlava je má oblíbená značka, když jsem byl posledně-nebo předposledně v Jihlavě šel jsem tam do jistého Penny Marketu, tak jsem prošel kolem farbiky Moravia Lacto Jihlava a přes okna bylo vidět některé stroje při práci. Jen by mě zajímalo srovnání Moravia Lacto Jihlava vs Madeta -co se týče kvality produktů.
Hele kluci, dnes je tolik různých managerů, kteří udělají PR, podle toho, co jim zadavatel řekne, výsledkem je pak ruční výroba prakticky čehokoliv, klidně i montáž raketoplánu xD
15.3.22 11:02
Kocóre, asi nejen u Vás vyrábějí ty sejry cituji: V olešnické mlékárně vyrábíme vysoce hodnocená másla, bílé a ochucené sýry a všem známý hrudkovitý Olešnický tvaroh. I v dnešní době si v mlékárně zachováváme výrazný podíl tradiční ruční výroby. Kvalita je v Mlékárně v Olešnici vnímána jako významná konkurenční hodnota a má proto nejvyšší prioritu. :-)
Eidam a klobás je nejvíc :-D
Dolomiti: ok v pohodě, nic se neděje, taky se občas spletu, ale tenhle je opravdu dobrej ;-)
14.3.22 20:16
Dolomiti: mrkni se sem https://www.mleko.cz/…otvrde-syry/
Dolomiti: ne nemám, ale kamarád tam roky pracoval a ví to. Občas na něj narazím ve Flopu, tam ho střídají s Madetou. Zkusím sehnat bližší info ;)
14.3.22 08:49
Dolomiti: ano Moravia má v portfoliu i Eidam, ale nemají ho všude. Je jasný, že 30% není moc, ale taková roláda z něj je dost dobrá, záleží, co do ní nacpeš xD
14.3.22 08:13
Dolomiti: a proč ne? Náhodou je to dobrej sýr, jen nesmíš kupovat po Kauflandech a tak, z Madety, nebo od nás z Moravie, je dobrej, jen nebude stát pod 160 Kč/kg
Tomíku souhlasím s tebou, osobně ho mám rád, no a když mám na něco chuť, tak jdu zaříznout kousek do ledničky a nepohrdnu ani tím uzeným, i když ho nevyhledávám ;)
Baruš: Foukalo dost, bylo to hodně studený, ale tady na Vysočině je to normál a člověk už to tolik neprožívá, co sleduji na Windy, tak Vysočina je snad celoročně nejhorší v počasí pro cyklistiku :-D Sedlovka je v pohodě, tahle fotka opravdu hodně zkresluje. Díky za pochalu :-)
Oldo: Tatranky bez úhony, když se to dobře poskládá, tak není problém, no a rohlíky rozplácnu na placku už doma :-)
S tím pitím, je to v pohodě, když je takováhle kosa, tak piju až po 45 min od domova nebo po 60 min, pak už ucucnu každou 15 min. žádná věda a do 200 km, týhle kose, se to dá zvládnout na dva bidony, v létě ani náhodou, to je jasný :-)
Tomik_S: To je focenný vesměs na začátku, pak už to jde dohajzlu rychlejc .-DDD Díky draku.
Adu, Bylo to parádní :-) Jinak kdyby byl čas, tak vyžeru půl cukrárny ja Kožuch, no a jsem taky spokojenej :-DDD Díkec.
dolomiti: Já to mám tak, že pro mě je každej sýr eidam :-DDD Ale pobavil jsi mě :-DDD to jo:)
13.3.22 13:16
Dolomiti, nejradši mám Eidam 30%, protože ho nesnáší Pohlreich xD
13.3.22 12:09
GJ, pěkný pojezď! Na takový štrečce bych toho vypil a snědl nejmíň 3× tolik, zřejmě máš kde brát ;-)
No právě jsem chtěl napsat,že tomu pití moc nedáš,hledím na pár fotek a bidony skoro furt plný :-D
Jinak pěkné poježdění za suprovýho počasí.
Ty jo Kotwíku, když jsem četl ten soupis jídla, tak mě pobavily ty rohlíky s lovečákem (osobně mu říkám přejeťák). Jako moc si toho nesnědl, to se ti vejde všechno do kapes? Já bych tatranky, dovezl na kaši ;( Toho pití, taky nebylo moc, ale s ohledem na teploty venku, se to dá pochopit.
Teda hlavně výškové metry jsou úctyhodné, na vzdálenost jsem u tebe zvyklá. Jak moc foukalo? Tady sice slunko svítilo, ale nebyl žádný pařák a foukal studený vítr.
Poslední záběr je pěkný a úplně vidím, jak se z toho zvedá dron…
Není tyčka k sedlu u toho zahrabaného kola moc dlouhá? ;-)
cyklista86: Včera, na 50.km banán, na 91.km rohlík namazanej máslem, proloženej lovečákem plus eidam, zlatej hřeb tatranka :-) Pak na 123.km půl rohlíku zase namazanej a proloženej jak před tím, víc doma včera nebylo :-) a tatranka.
na 168.km 3.hroznový cukry. Pití za včera 950 ml, klasickej ionťák.
kotew CZE JIHLAVA co pijes a co tak snis na takovem svihu?
Kožuchu: To máš pravdu, ale občas se člověk musí zabalit :-D zalehnout.
Oldo: Díky, jsem rád, že se líbí, paráda.
Mamko: Pro fotečku cokoliv :-D Tak to jsem rád, že jsem zpět :-) Děkuju.
Pepo: Díkec, jo, docela byl svěží větřík :)
Krásné cílové místo . Pěkný větrný výlet :-)
Kotwíku, ty máš sílu jako bejk, takhle toho gravela zahrabat v poli! :-D
Pěkný výkon, zajímavá místa. Tyhle tvoje reporty tu vloni moc chyběly.
Kotwíku, smekám pomyslný klobouk, jako v tomhle fičáku dát tyhle čísla je nadlidský výkon. Zřícenina větrného mlýna Radvancov je TOP!
Kotwíku, ty seš chlap jak hora, tebe nějakej vítr neodfoukne.
Díky miťo :-D