Ahoj, jezdím co nejvíc v terénu, snažím se překonávat a vyhledávat co největší špeky a rád bych začal trochu cestovat s bikem a zkusit Singltrek p. Smrkem, Rychleby, Maštale a tak, samozřejmě jízdě po silnici se nevyhnu, ale beru to spíš když se potřebuju rychle někam dostat nebo není jiná možnost, jezdím i závody, tady u nás na Vysočině, kolem 7 ročně, spíš maratony jsem více na vytrvalost. Nicméně závody beru spíš jako takovou výzvu a nějak moc to nehrotím jezdím prostě pro to abych se překonával a bavil. Co se týče kola jednou bych si chtěl koupit 29výho fulla, ale ohledně vzdvihu, každej výrobce má buď 100mm vzdvihu a je to xc raketa a 120mm a je to už trail(Zaskar 100×Sensor, AnthemxTrance, EpicxStumpjumper FSR). A tak mě zajímá jak moc velkej rozdíl dělaj ty 2cm vzdvihu(pokud nějakej) a rozdíly v geometrii. A jakej handicap může představovat trailbike na závodech a nebo naopak nějaká xc raketa někne na trailech a v ostřejším terénu. Berte to jako takovou obecnou diskusi, nesnažím se vybrat si kolo a případně by to mohlo pomoct někomu kdo by tápal jako já. Pěknej den přeju všem a moc tu neflejměte prosím.