Já vím, že už vás tím jenom unavuju, ale musím se o svou zkušenost podělit, může se to stát i vám. Na mojí Marzocchi MX Comp ETA se dohromady vyskytlo už pět závad, dá se říct, že krom té první byly ostatní zaviněné nekvalitní prací servisu. Asi by to někteří z vás nějak neřešili, ale kaz v povrchové úpravě nohy co by mohl způsobit únik oleje, vryp z nečistoty uvnitř opravené vidle nebo nefunkční ETA či vrzající noha v korunce podle mě nejsou nepodstatné závady. Vůle v pouzdrech je, pravda, diskutabilní. Teď se mi vidlice vrátila po třetí reklamaci ohledně nefunkční ETA polopartony a vůle, která se nijak nezmenšila. Tady je opis posledního vyjádření servisu:
Vážený zákazníku! Dostal jste novou, ještě lepší ETA patronu, než jste měl. Čili nyní máte opravdu vidlici „vychytanou“. To co považujete za závadu, (vůle v pouzdrech) ve skutečnosti je běžná provozní vůle. Tu má každá vidlice tohoto typu. Ale na vaše přání jsme vám vůli zmenšili, i když je to na úkor životnosti vidlice. Mezi šavlí a pouzdrem, musí protékat olej! Výrobce nám to vysloveně nedoporučuje, máme vysvětlovat, aby cyklisti nebyli posluchači, ale jezdci. Jestli tam něco šustí, klepe, je to normální, vidlice je složité zařízení a to znamená, že funguje. Čili dostal-li byste novou, začne všechno nanovo. (vůle) Přeji Vám hodně spokojených kilometrů, neposlouchejte, ale jezděte. PS: Přemýšlejte, dá se říct, že jste na tom vydělal. Máte vidlici rok a máte ji vlastně novou.
Chtěl bych dodat, že vidlici mám 7 měsíců a za tu dobu na ní najel cca 1000km. Požadoval jsem vrácení hotovosti nebo výměnu vidlice po třech relamacích na pět závat (budiž, čtyři) a nebylo mi vyhověno. Jenže po každé opravě zůstával záruční list čistý jako padlý sníh a papír co poslali s vidlí (viz obr. v sekci FOTO, Kola a komponenty, že jo, Pádlisto) se posílal zpět jako doklad poslední opravy -a nikdy se nevrátil. Vidlice tedy vlastně nikdy nebyla reklamovaná. Ovšem teď se nevrátil ani záruční list, takže se dá říct že mám „novou“, ale NEkoupenou vidlici BEZ ZÁRUKY. Pokud jste dočetli až sem, děkuju za trpělivost. V žádném případě netvrdím, že Marzocchi dělá špatné vidlice, to ne! Jen mě mrzí, že mají tak špatné zastoupení a servis. Konec řečí, jdu jí namontovat na bika.