Mám mechanické diskové brzdy Hayes MX2. Už s nimi jazdími asi 2 mesiace ale zadná brzda vydáva hrozní zvuk. Poradte
Mám mechanické diskové brzdy Hayes MX2. Už s nimi jazdími asi 2 mesiace ale zadná brzda vydáva hrozní zvuk. Poradte
Ode me to nechtej. Me to dela taky :) Nekdy to je ramem, tagze pomuze vymenit, ale u sebe jsem si skoro jistej, ze to je tou brzdou (dokonce spis nastavenim).
Aj si myslim, že je to tou brzdou. Myslel som si, že Hayes sú jedny z najlepších brzd. Ale teraz zistujem, že som mal da? prednos? Avid
Mel. Imho co bys cekal od nejlevnejsiho modelu od znacky za kterou platis, protoze ma renome mezi laiky ?
Mám MX1, jsem spokojenej max ale jsem jenom lajk.
Vzdyts psal, ze HMX-1.
Jo to mám a mám za to že MX2 jsou nástupci takže je tak zvorat soudruzi u hejsů nemohli. Možná ty zvuky pramení z nějaké prkotiny, mastné kotouče, mastné desky, špatně vycentrovaná placka, co já vím. Rozhodně bych šmahem nesmetl hejsy do tratoliště odpadu. Někde jsem čet prej dělají brzdy i pro Harley Davidson – což samozřejmě není ikona kvality jen pro info.
Nastupci HMX-1 jsou MX-1. MX-2 je jeste levnejsi a snad i jeste horsi varianta. Mechanicky bych do odpadu klidne smetl. Jo nechcete je nekdo? Jeste nejsou ani zajety. Necham za dobrou cenu :) vcetne vedeni a pak Tektro Eclipse.
hehe…taky bych se jich rad zbavil…:)
Ano, Hayes dělá brzdy pro Harley-Davidson, ale mechanické hayesy nemůžou opravdu konkurovat Avidům. Ty jsou úplně někde jinde. Ne že by nebrzdily vůbec, ale brzdí celkem nic moc. Avidy berzdí daleko líp.
jo me to dela taky, strasny zvuky ale mam ted horsi potize s kotoucema nez ty zvuky:) treba ze moje vecka za 350 brzdily lip…
Mám MX2 půl roku, jsou hrozně citlivý na správný seřízení, výkon přímo úměrný vyladění. Několikrát jsem je proklel, ale teď si sedly a jde to. Systém s jednou pevnou destičkou má svoje omezení, ale je zase příjemně jednoduchej.