caute… mam cca 80kg a potrebujem novu vydlu… jazdim rekreacne XC… ktoru z tychto dvoch odporucate? cenovo su zhruba to iste…
Vdaka
caute… mam cca 80kg a potrebujem novu vydlu… jazdim rekreacne XC… ktoru z tychto dvoch odporucate? cenovo su zhruba to iste…
Vdaka
nikto nic?
Přišetři peníze a kup si Rock Shox Duke XC.2004 nebo 2005ku.To jsou lepší vidle.Fakt si přidej ty dva litry a kup.Ty pilotky mají obě totožné systémy a jsou těžké.Trendy se ubírají jiným směrem!!!
jo přesně tak -souhlasím.Akorát si vyber jestli xc-vzduch nebo xc pružina u-turn.jak jsi jistě poznal já jsem zastáncem té druhé volby.Ale i ten xc-vzduch je citlivější na nerovnosti než většina vzduchových vidlic co znám.Jo a ještě sl modely-ty mají jiné tlumení-pocitově mi připadá ale stejná-ta 2004 sl a je u nich možnost nastavení kompresního útlumu a u modelu 2005 má motion control.-Fakt si připla? alespoň na to xc.Rozdíl je opravdu propastný.
Tuším,tuším,že Pilotky jsou ve vyrobě Rock Shoxu poslední rok.To už je jen taková trafika!!!
ono nejde o to kolikátý rok jsou ve výrobě.Ony nebyly nikdy moc dobré.podle mě je u Rockshox první dobrá vidle DUKE a snad vše vyšší.U Marzocchi mx comp a vyšší a u Manitou Black a vyšší.U suntour -nebudu rýpat do vosího hnízda.
jinak black 05 budou mít dobré ceny-koukni na progresscycle.A možná i axel 05 bude lepší než pilot, ale nedokáži říci, to mám jen z doslechu, ještě jsem axel 05 nezkoušel, ale má mýt už anodizované vnitřní nohy, a nějak upravené pružení.Uvidíme.Ale jistě nebude dosahovat kvalit-těch co jsem vyjmenoval
potom je tu moznost zohnat black elite 2004 za 9000Skk, co je asi 7100 Czk
Ty Axelky ve mně nevzbuzovaly nikdy důvěru.To už ta Pilotka mi přijde lepší:-(
a Splice Super?
To se musí hodnotit až v sezoně.Bylo by předčasné o Splice hovořit.Tak možná jak se komu líbí,nebo nelíbí:-)
potom je tu moznost zohnat black elite 2004 za 9000Skk, co je asi 7100 Czk. moj rozpocet je obmedzeny.. .;-(((
Tak toho Blacka kup.Vubec se nerozpakuj.To je dobrá vidle za dobrou cenu:-)
no kydžtak mrkni na www.progresscycle.cz tam mají black 2005 taky za slušné ceny-a taky okolo 7–8 tis.
konkrétně ten BLACK Super
I kdyz model 05 mu za stejnou cenu nabidne RTWD?
hm… ked vidim tie modely, tak v rodine asi nebudu vianoce a za usetrene mince kupim BLACK Super Air… ;-))
nějak nechápu tvé pohnutky.Chceš vzduchovou nebo pružinovou vidlu.-to s eptám, že to mi tu není až tak zcela jasné.Pilot sl X Xc nebo black elite 2004 X super Air 2005.
v podstate pruzinu. ale som otvoreny aj inym systemom… nezavrhujem vopred nic…
tak pak nechápu z modelů 2005 tvoji volbu vždy? super air je vzduchová oproti super a navíc je o 3 tis dražší.Osobně sy myslím, že mezi tcp a ffd není pocitově až takový rozdíl.Tak jedině ,že by ti šlo o kompresní tlumič+ zamykání.Já myslel, že ti bude tvým požadavkům vyhovovat spíše model super -pružina, nejlevnější, nastavení vratného tlumiče, nastavení výšky zdvihu plynulé 80–120mm.Ta nejobyč verze za 7990Kč.ale samozřejmě Ti nechci nic vnucovat, jen se divím, že sis z těch nových vybral zrovna ten air.To ten black super-ta druhá verze má taky lockout a kompresní tlumič nastavitelný a je za 9990.-stále ale levnější než air.
a zabudol som poznamenat, ze cena je velmi dolezita…
Co si myslíte například o Skarebkách 05?Taky šly s cenami dolů.Dájí se koupit již za cenu 7000tis.Snad se shodneme na tom,že je to osvědčená vidle o které by měl zákazník také popřemýšlet?!
Na takovou dohodu musis uplatit nekoho jineho :)
teba ako odbornika by clovek nemusel uplacat na aku vidlu? vzi sa do pozicie cloveka, co cely tyzden sedi za kompom a v sobotu rano sadne na bike a ide trosku jazdit(za weekend 100–200 km, zavisi od pocasia mnozstva skonzumovanech chlastu v piatok).
Pá-dlistovi: Já jen nabízím alternativy,nikomu nic nevnucuji.Já jen vim,jak je blbé,když si člověk koupí vidli a pak příjde na to,že takovou třeba vůbec nechtěl!!Sedm táců je dost peněz!!!Vidlice strácejí velmi rychle svou cenu!!
Proč tedy na Scarebech jezdí hafo profíků? Nevím, jak je to s životností, odjel jsem na něm 200km, ale naprostá spokojenost. Marzoccchi jsem měl tužší a na Pilota jsem byl těžký (82kg) – ale žehlil nerovnosti pěkně.
Uz po nekolikate – profik jezdi to, co ma predepsany. Navic jim nejde o vydrz, znici – dostane novou.