Ja vim, ze mi moc lidi asi neodpovi, ale zajimalo by me to, protoze na jednokolce je to fakt super :)
Ja vim, ze mi moc lidi asi neodpovi, ale zajimalo by me to, protoze na jednokolce je to fakt super :)
Já trochu :) Jinak přeji dobré jitro miláčku :)))
Uz jsem dlouho vzhuru, tak nerejpej! Jestli se chces zeptat, jak to ze jsem na BF, napis mi to mailem!
aaaa… domaci hadka… no jen pokracujte deti, trochu se tu nudim :-))))
Hadka nebude, uz si to pisem mailem :)
Byl to boj, ale nakonec se to povedlo.
A na jake to bylo 20", 24", 26" ?
Ucil jsem se na 26, na plasti rozmeru tak 1,9. Zkousel jsem i 24 a prislo mi to na ni jednodussi, proc to netusim.
No, mne totiz pripada, ze 20" je stejne nejlehci ( mozna, ze cim mensi tim lehci :))
protoze mas niz teziste, je to lehci ( hmotnost ) a obratnejsi :-)
To je pravda. A jeste dopovez, ze v terenu jdes na daleko mensi prekazce driv na hubu :))
je to jednodussi protoze to nema takovej setrvacnej moment, ale do terenu 20" nebrat :) 24" je uplne optimalnich
jo jasne uz asi tak 1 rok a je to bomba hlavne na koule
no nekdy v 15–17 letech jsem umel (naucit se to me ale dost bolelo :) jestli umim i ted ve 32 nemam kde zkusit
pokud jsem to nezapomel, tak to jeste umim :)
Uvazuji, jak by se s tim jel maraton, 4kg mtb bajk … zajimave :)
jel by se docela dost dlouho :)
To te asi zklamu. MTB jednokolky jsou prozatim podstatne tezsi. Jinak by to byla veeelika vyhoda az na to, ze bys nesplnoval podminky UCI :(
Ale kdeze, otezkej si Hybnosovu .. ta ma 4kg, mozna min. Jinak DVho nove modely maj 6kg komplet se vsim.
Cely kolo muzes mit treba 4kg, tagze prostor pro odlehcovani tam jeste je.
jednokolku do terenu jsem zatim nevidel pod 6 kg. normalne se to pohybuje mezi 6–8 kg
Vzdyt to rikam. To je jak celej bike. Vzdyt to musi taky unest celyho cloveka. Jen chybi takovy blbosti co jsou na normalnim kole dvakrat (kola, brzdy) nebo zbytecne (riditka, predstavec) :)) Taky u jednokolky do terenu se predpoklada, ze se s ni bude jezdit v terenu ne jako u krosovyho kola, ktery neni do terenu staveny, takze delit by se mela spis hmotnost sjezdaka, minus nejaky ty zbytecny komponenty.
Plne s tebou souhlasim, ikdyz je to hodne zajimavej nazor a musel jsem si ho cist 13569×. A krome toho jednokolka je univerzalnejsi nez sjezdak: sjezdovou trat sjedu relativne taky, ale ty na tom kvetinac po zadnim nepreskaces :) … Ne delam si legraci, kazdy ma svoje…
moj trialak ma neco pod 8kg a preskacem na tom jak kvetinac tak Northshore:) tak o co ide?
tak sem to vážil a má 6,5 kg takže maňas sorry :)
no nevím nevážil sem jí ale jelikož jí vařil franta mrázek tak se mi nechce moc věřit že by byla nejlehčí :) a háca měl norco a ta mi přišla lehčí co se týče ježdění vesele se na ní doma práší :(
no s prevodem 1:1 by to nebyl zadny fofr :)
ale clovek by se aspon mohl kochat panoramatama
No to je fakt. Ale co jsem videl toho svetovyho experta, tak tomu docela dobre sel sjezd a i vyjezd. Takovy ty tezsi kousky.
Na kolech jim to jde lip a taky to neumis :) Tudy cesta ke zlepseni nevede :)
Hehe :) No ani jsem to tak nezamyslel. Na jednokolce bych se neudrzel ani kdyby me drzeli dva lidi.
Já… NE;-) zatim… ale uz jsem to hodnekrat zkousel;-) Skoda, ze se letos na ty chate vetsinu casu jen tak valela (a kdyz uz to nekdo sel zkouset, tak se pridali vsichni a byla o ni docela pretahovana;-)
JO jezdil jsem na 20 ale ted jsem presel na 24. Podle mne je lepsi!!! Jo a chtel jsem se zeptat jestli na MTB jednokolce jezdi nekdo v Praze?
já sem z prahy ale jezdim na ní jen o svátcích :)
Ja se zatim teprve par dni ucim a zacatky sou tezky a boli:)
Já se na jednokolce učím a mám 20''. Mimochodem když jsem se díval na youtube na největší profíky tak se snad všichni shodnou, že se líp učí na větších kolech 24 a 26 protože to generuje větší dráhu a típ pádem stačí menší pohyb a taky se na tom mnohem líp jezdí protože můžete jet rychleji než na 20 :) (Jinak bydlím kousek od Olomouce tak kdyby se našel někdo další kdo se učí vůbec by mi to nevadilo :)
Nejlíp se učí na 20. Dobře se na ni nasedá, neboť je malá a díky menšímu průměru kola je stabilnější. Já mám 29 a v malých rychlostech mám problémy projet nějaký ten terén. A taky to nasedání je těžší než na 20.