Vim ze to tu moc nepatri, ale kde sehnat na netu normy? Jedna se mi hlavne o normu ČSN EN 81–1
Vim ze to tu moc nepatri, ale kde sehnat na netu normy? Jedna se mi hlavne o normu ČSN EN 81–1
sem zapomel nejlip ve formatu PDF nebo aspon ve wordu, textaku
jo tak tohle by se mi taky libilo,byt jeste na skole.ale jediny co mi kdy zbyvalo byl normalizacni ustav a tistena podoba.zkus mozna najit jaky ma ekvivalent v ISO,to uz by mohlo jit najit,ty nebudou tak pozadu jako my.
A kdo rika ze sem ve skole?
hm:-),tak asi teda jenom ja:-)
přece to dělala nějaká tiskárna, tak ji zjisti a zeptej se tam, jestli by ti neposlali pdf. Třeba to vyjde :)
ta tiskarna to mit nebude – spis to studio co pripravovalo pro zadavatele. a to ti to nesmi dat (bez souhlasu zadavatele), jinak z toho muzou mit brutalni problem. takze spis zadat po tom nakladatelstvi co to vydalo. ale i tak – pochybuju o uspechu teto mise.
Mam neco v praci na intranetu, tak se muzu mrknout
Tak nakonec ji mame v archivu ale jelikoz nemam digifotak muzu poslouzit jedine zaslanim kopie (samozrejme nepovolene :) postou ale asi na me uz budou koukat blbe kdyz si ji podruhy budu pujcovat.
Nevím jestli myslíš zdarma, potom vzhledem k cenám tištěných norem bych ti velkou naději nedával…
Prave ze zdarma protoze 800 za jednu normu se mi fakt nechce davat
Jestli máš obě nohy zdravý a obětuješ bůra (jsi-li AO máš to zadara), zajdi si do Technický knihovny, tam tě jí půjčí na 14 dní :o)
Bych to nevidel tak jednoduse, alespon ja kdyz sem si pred nekolika roky pujcoval v technicke knihovne nemecky DIN normy, tak domu vubec, jen prezencne na miste, zadny kopirovani, jen vypisky rucne… Ale treba se to uz zmenilo k lepsimu..
Na netu asi plné znění norem neseženeš, jinak by asi přišla spousta lidí o velmi „dobře“ placenou „práci“. Jedna z dalších možností : ČESKÝ NORMALIZAČNÍ INSTITUT Praha 1 Biskupský dvůr 1148/5 ústředna 221 802 111 půjčovna 221 802 802, 221 802 129. Oficiálně je ale kopírování norem (nejspíš i zde) „zakázané“, takže nejlíp digitál s sebou a hodně štěstí. P.S. Když už Ti ji nepůjčí okopírovat, tak si ji alespoň prosím Tě přečti, a? se nemusíme bát jezdit výtahy.
na netu nejsou, teda jako celek, obcas se nekde nejaka norma vali, pred nekolika lety jsem v normalizacnim ustavu rucne opisoval nekolik nemecky psanejch norem , a to neumim ani slovo nemecky, v liberci v technicky knihovne jsem si cesky psany normy normalne pucoval, dosel s nima do nejblizsiho copycentra a za pul hodky je vratil, este mi rekli , ze kdybych to rekl rovnou, tak mi to ani nebudou zapisovat jako vypujcku, a jen si tam zatim nechaj prukazku do pujcovny…
Normy výtahů budou mít u OTISu, a já bych je doma asi taky našel, ale že někteří parchanti na tom šíleně ryžujou to je fakt,třeba blbá asi 20 stránková norma o klempířině stála už si nepamatuji, ale bylo to pár stovek…
http://www.csni.cz Ale musí se tam koupit.
Jéje, ty jsi výtahář? A jestlipak už máte náš krásný, chytrý, barevný a omyvatelný soft „Výtahy-revize“ :-)?
no vytahar ja sem spis dozorce vytahu
zde se daji snad koupit: http://shop.normy.biz/show.php?…
Nemáte někdo v pdf normu ČSN EN ISO 9001 z roku 2009? Kdyžtak mail stusa (@) seznam.cz, díky :)
Můžu ti to maximálně vytisknout v pírový podobě. Má to 56 stran, skenovat ti to nebudu. K týhle normě existuje ještě novější edice 2 z roku 2010 (stejný počet stran). Bohužel v pdfku to nejsem schopný poslat, protože se to stahuje jako zabezpečený dokument a na jiným kompu to nejde otevřít, respektive bych ti musel dát svoje přístupový jméno a heslo na unmz.cz a to nechci.
Stačí mi jen ta 2009. Mohl bys to zabezpečené pdf případně zkusit prohnat tímhle konvertorem http://www.convertpdftoword.net/ do .doc? Mám zkušenosti, že překousne i zabezpečené pdf (i když přesně nevím, jak to má ÚNMZ ošéfované).
Radši dál budem pokračovat na mejlu, první už tam máš.
ver, ze tohle fungovat opravdu nebude… abys to pdfko otevrel, musis mit online pristup na jejich stranky pres plugin do adobe readeru