Pořídil si už někdo ten letošní „akční“ model Meridy a má ho doma?Dojmy?
Pořídil si už někdo ten letošní „akční“ model Meridy a má ho doma?Dojmy?
Si nikdo ani neobjednal?
No já jdu do rámu, a u mýho známýho (majitele cykloshopu) si ho nějakej pán objednal a prej si ho nemůže vynachválit!!!
Mám ji doma, asi tři týdny, najezdil jsem asi 100km, zatím si zvykám. Super stroj. Jenom ty Maxissy … první defekt po 15km po asfaltu … :-(
Ty Maxxisy jsem jezdil a po 1. jízdě jsem je vyměnil za své oblíbené univerzální starší pláště- na asfaltu nepoužitelné. Ale v terénu prý ok. To Orbis – samotný rám 6,5tk nebo jiná cena?
a co řikáš na rám já vo něm uvažuju ale chtěl bych se vo nom neco dozvedet nez ho koupim, jako značka je jistá předem díky:))
Já to jezdil na jejich magnesiovém rámu M. Pro a ten jsem pak vrátil, protože byl křivý. Proto mám docela z rámu obavu.Teda jestli bude kvalitně svařen. Jinak by měl mít dobrou hmotnost i tuhost (recenze je v posledním Pelotonu!), asi bude trochu tvrdší-hůře tlumit nárazy jako hliníkáče a zvláště od Meridy. Jinak mě jejich nová „závodní“ geometrie sedí, jsou trochu delší než starší rámy.
Mám rám dvacítku, je téměř stejně dlouhý jako předchozí Author devatenáctka – tedy spíš trošku delší geometrie, a to mi vyhovuje. Měl jsem drobné obavy ze zadní stavby – starší (i nové levnější) modely ji mají z hranatých rovných trubek, zde oválné a zprohýbané – vyhovuje :-) Tuhost super, nevyjel jsem pravda ještě do tvrdšího terénu, ale myslím, že bude OK. Jenom se bojím, jestli půjde uchytit do nosiče na střeše auta :-(
Jo, davej si bacha na levnych stojanech. Kamosovi se vysmekla z celisti a lehla na bok, drzela jen na pascich co obepinaly rafky. Doporucuju tu celist pojistit klipsnou.
Dobrý rozhod jsem se kupuju novej rám a budeto Merida Matts Pro v týmovejch barvách:)))
A nechceš k tomu za rozumnou cenu teamový dres (i s kra?asy)? Dostal jsem jo v „akci“, moc se mi nehodí – kolo jsem si vzal černý … velikost M ;-)
Bohužel ten už mám, ale mámes tejnou velikost:)))
Dneska sem zistil, že Merida kecá: na model Special Edition měla být montována Manitou Splice 100 mm, ale ve skutečnosti ju dodávají s 80 mm.
Tak to máš pravdu, model Special Edition Disk mám doma a vidle má opravdu zdvih jen 80mm. Dostal sem ho k vánocům a hned v pondělí se chystám to řešit s prodejcem. Tak sem zvědav jak pořídím.
Panebože, je to velkej problém přestavět to na 100???:)))
Já jsem to kámošovi taky na Meridě přestavěl a je to jednoduchý jako facka!:o))
A víš co je ešte jednoduší: místo 100 mm napsat na web a do katalogu 80 mm.
To sice jo, ale než by se ti to odeslalo na web, tak to předěláš!!!:-))