Asi je to hloupá otázka,ale potřeboval bych poradit s nastavením hodnot na cyklotrenažeru. V anglickém manuále se v úvodu píše „zadejte hmotnost jezdce+kola“ a v dalším textu se hovoří pouze o hmostnosti jezdce…takže těď nevím…
Asi je to hloupá otázka,ale potřeboval bych poradit s nastavením hodnot na cyklotrenažeru. V anglickém manuále se v úvodu píše „zadejte hmotnost jezdce+kola“ a v dalším textu se hovoří pouze o hmostnosti jezdce…takže těď nevím…
Pokud je tam zadavani hmotnosti asi to bude kvuli spotrebe kalorii a pod. takze urcite jen hmotnost bez kola
Na druhou stranu pokud máš simulovat jízdu do kopce, tak musíš počítat, že do toho kopce táhneš i to kolo (tj. nárůst potenciální energie soustavy cyklista – kolo). Nikdy nestoupá jen cyklista bez kola.
… :)
Zahod manual a pouzij hlavu, k cemu to ma byt? Na trenageru jsou podatatne tri veliciny – tep, cas a kadence. Nejak odvozena „spotreba“ z hmotnosti je uplne mimo a louzi jen jako reklama…B
Máš pravdu,zatím jsem o tom nepřemýšlel.Na computeru mi to ukazuje výkon ve watech,což by nemělo být ovlivněno hmotností /až v případě přepočtu na 1kg hmotnosti..Zde patrně má hmotnost vztah ke spotřebě kalorii… Jsou to však mé laické závrěry,není to můj obor a ze školy si to již nepamatuju…
Pak ta hmotnost neni uplne od veci, ale musi to umet presne zmerit ten vykon (nejlepe na klikach nebo naboji) coz jsou trochu drazsi hracky. Pokud se to bude prenaset pres plast, tak uz to bude zkreslene… Nektere cyklokcompy meri take vykon, ale presnost nezarucuji – pocitaji to z rychlosti a stoupani. Vliv pocasi, terenu a stavu kola mohou byt nezanedbatelne. B.