Ahoj,
tak jsem využil hezkého počasí a dvakrát jsem vyrazil v minulém týdnu konečně otestovat nové kolo TREK 6500. Strašně jsem se těšil, protože podle všeho jsem si měl povýšit z mého doposud dobře sloužícího Authoira Tractiona 19 (myslím 2007–2008 rok).
Podle všeho a i podle prodejce byl na mou „maličkost“ vhodný rám 18,5. V pohodě jsem se na něho vešel, takže asi nebykl důvod ho nevzít, navíc za dobré peníze. Měřím 182 cm.
Jenže po těch dvou vyjížďkách mě asi po půl hodině začalo bolet v bedrech. Byly to krátké 30 km vyjížďky. Takže moje první „podezžení“ směřovalo na špatné nastavení sedla..
Jenže v prodejně mi byl nastaven posed pomocí nějaké metody Body scanning crm. Byly mi sníženy řidítka, nastaveno pomocí programu sedlo, takže jsem si říkal, že je skvělé, že můžu mít jistotu správného posedu.
Jenže evidentně je něco špatně, když z minulého kola mě bedra nebolely. Navíc z tohoto treku mě bolí i šíleně zadek ,tam bych to neviděl jako nějaký šílený problém, koupím si nové sedlo..
Vzal jsem tedy authora a začal jsem měřit, hodnoty jsou velice zhruba(navíc toho authora jsem neměl pořádně nafoukaného)…
Výška sedla odstředové osy(dolní okraj sedla):
Author:75
Trek 72
Řídítka:
Author: rovné 60
Trek: vlaštovky 66, zvláštní, že na první pohled vypadají ty z authora delší
Od země – spodek řídítek:
Author: 96
Trek (snížené řídítka) – 95–98,5 (podle místa kde jsem je měřil)
délka horní rámové trubky:
Author 530
Trek 525
No a teď asi nejspíše ten problém kvůli čeho ty bolesti jsou ?
Vzdálenost špičky sedla od řidítek:
špička – začátek představce (u authora mám delší představec):
Author cca 49
Trek cca 44
špička – řídítka
Author cca 60
Trek cca 55
Takže z toho nabývám jakožto velký laik dojmu, že mi je kolo krátké ?
dá se to řešit ? Předpokládám, že delším představcem, ale můžou ty bolesti souviste s tímto, anebo je to jen shoda nějakých náhod ? jak říkám u minulého kola jsem ty problémy neměl..
Ono vůbec jakožto amatér je těžké, tak nějak dodržet správné nastavení posedu…
Díky za jakékoliv rady, podněty v pro mě blbé situaci.
Strašně moc jsem se na nové kolo těšil, vybíral jsem dlouho, prolízal si obchody a nakonec toto :-( Toho authora jsem koupil na slepo a byl v pohodě..Někdy asi nemá cenu vybírat..
Jen škoda, že prodejci nejsou trošku více ochotnější..Teď mi může zůstat kolo, které mi bude na nic a které mi prodejce samozřejmě nevezme (nevymění) a neprodám ho pomalu ani za polovinu ceny
:-(
Doufám, že to bude pro mě mít nějaké řešení..
Díky moc