Kdy měníte ráfek? Když je rýha (prohlubeň) v ráfku 0,8 mm nebo víc či níň? Dík za názory.
Kdy měníte ráfek? Když je rýha (prohlubeň) v ráfku 0,8 mm nebo víc či níň? Dík za názory.
Jakmile zmizí tak půlka materiálu z bzdných ploch, začnu shánět novej, pak je to o pocitech – každej ráfek má jinou tlouš?ku stěny a jde o to jakej má člověk odhad, kolik váží, co jezdí a tak – co ho ještě udrží a co ne. Jednoznačná poučka na to asi nebude.
vetsinou dokud se neodlomi stena, pak jeste nekolik km nez se dostenu domu
jo, tak nějak :) ráfky přesouvám na zimáka, pokud se mi zdá, že už toho mají dost a na zimáku čekám, kdy přijde okamžik jejich smrti. Včera jsem na prasklém dojížděl asi 100km, večer napletl novej probržděnej a dneska zase jedu na výlet :)
Zda se mi to, nebo sem tenhle nick videl na hofylandu ? :)
Tak koukám že to dělám stejně… :-)
jezdim je „nadoraz“. pred par lety sem jezdil na Garde 5 dnu s rafkem, qde byla v boku 2cm prasklina ze bylo videt skrz ;-) diky bohu to vydrzelo, jen to strasne piskalo pri brzdeni.
sebevrazi koukam jak blázen jak dokážete riskovat vlastní zdraví kvuli sjetym rafkum asi nikomu nepraskl bok v 60 km při jizdě z kopce a neviděli následky.
jo, byla to pitomost.. uznavam.. sem to zjistil az predposledni den, qdyz uz me to piskani a kvileni ukritne stvalo a hledal sem pricinu. a rekl sem si kdyz uz to vydrzelo 4 dni tak ten 5. to taky vydrzi.. letos si ale beru do Dolomit nahradni par kol.
a nebo si kupte kotouce a tam vam probrzdeni nehrozi:)
Moje rec. Uz se zaplatily :-)
Za jak dlouho se tak prumerne rafek probrzdi? Je normalni probrzdit ho za jednu sezonu?
zalezi na rafku, brdach, stylu brzdeni, vode, v jakejch srackach jedes, nalitanych km atd :-) … proste individualni. Za rok se znicit daji.
nestras ji :) nejaky ritchey comp mi vydrzely 25tis km a rafky jsou porad cely .. nebrousil sem je teda fest bahnem, ale nalitano maji ledacos
Remerx uvadi povolene opotrebeni 0,35 mm www.remerx.cz/index.php?… ted budu preventivne menit rafek ma kterym jsem nameril 0,5 mm
jo tak tendle problém taky nějak začínám mít moc mě to neštve pudu do kotoučovek, tak budou nový i ráfky:)