Tak nevím???
Tak nevím???
rozdíl je jen v použitých tlumících patronách a v korunce a asi teda že marathon má pružinu v obou nohách. Jezdil jsem MX compa etu a ted jezdím marathona s......netuším co ti poradit, ten marathon je větší žehlička ale i MX-ko s etou žehlí už dost dobře…jo asi bude ještě rozdíl v materialu sloupku.
Jinými slovy pokud bych neřešil váhu, tak ten rozdíl není až tak zásadní? Sloupek MX Eta 05 je také ALU. Chtěl bych žehličku, ale nevím jestli za ní utratit o 3000Kč víc?? Taky se mi líbí možnost štelování útlumu externím kolečkem. U MXka si moc nedokážu představit, že to budu stále sundavat z kola a imbusem lovit šroub.
sundavat z kola to nemusíš, stačí vytočit ventylek a ten dlouhej inbus tam prostrčit…jinak jsou to opravdu vlastnostma hodně podobné vidle.
Mám MX Comp ETA 04 po servisních peripetiích řízlou s 03 a snad už je klid. S funkcí jsem spokojenej, jen bych uvítal štelování útlumu venku. Až se oteplí, zas do toho polezu…
Od kdy, případně, kde stojí Marathon S o 3 litry víc než MX Comp ETA??? Marathon byl za 17 (ve výprodeji jsem ho nikde zatím neviděl. A MX Comp ETA okolo 10. O 3 víc byl MX Pro ETA.
ja sem videl na koloshopu model 04 za 15743 http://www.koloshop.cz/item_detail.pp?…
Ale to porad neni rozdil 3000. Na koloshopu maji i mx comp eta 05 a ta stoji 9395,– Kc, co je rozdil 6348,– Kc, pokud se nemylim.
no pocitat umis … :) ja sem deklaroval jen nejmensi cenu kterou sem nasel mozna ze Mr.Gugl najde jeste mensi :)
Nebo spis mam kalkulacku, ktera na rozdil od me skutecne umi pocitat. Jestli tazatel nemyslel tu marathonku za 300$ na pricepointu.
Můžu mít Marathona S za 13000Kč. Víc už bych za vidli nedal, ale láká mě to.
bych vůbec nepřemýšlel a letěl pro něj…je to fakt luxusní žehlička která se dá parádně nastavit
No, to je prd sleva. Posle mne do Marathonu 04 by mělo smysl jít, kdyby stál do ceny MX pro 05. Za 300USd by bylo jasno. Ale spolu s poplatky za dovoz z USA by to taky vylezlo víc. MX pro 05 se liší jen externí stavitelností útlumu, což já šteluju jednou za uherák. Tak se budu rozhodovat mezi MX Copm ETA 05 a Marathon XC 05. Ty vychytávky jako je TAS nebo TST jsem ale zatím neměl možnost vyzkoušet a je otázka jestli to za to (a ty prachy) stojí. Je fakt že nějaký činítko proti zapíchnutí vidle o překážku by se občas hodilo. Zbytek je asi už jen luxus. Možná by se ta MX comp ETA nechala kitnout v noze bez ETY taky na olej-pružina. Ventil SSV je podle mne dostatečnej. Kdysi jsem měl i SSU na olej-pružinový vidli a taky stačil. SSVF je už jen drobný vylepšení a marketingovej tah.
Jestli na to ty prachy mas, jdi do Marathona. Ja jej koupil manzelce a ta tlumici patrona je fakt uzasna.
No, páne jo!!! A kterou jsi koupil své drahé polovičce. 04 nebo 05. Jestli 05 tak povídej a přeháněj :-). A jestli 04, tak mužeš taky :-).
Netrefil, 03. Ja ji kupoval loni (teda predloni) na vanoce.