vim, ze uz to tu nekdy bylo, ale jak merite suplerou retez? a pri jakem protazeni ho menite? dik
vim, ze uz to tu nekdy bylo, ale jak merite suplerou retez? a pri jakem protazeni ho menite? dik
pri 132,8 mm menim. Je to myslim na 9 nebo 10 clancich. Pozor na to, aby suplera nezajela do strany retezu, to by ti ukazovalo spatne i na novem retezu.
campu na desítku trochu dřív, měnil jsem na 132,8 a bylo pozdě i když to stále přičítám kazetě Marchisio, říkaj že jí nesvědčí tahání těžkejch převodů.
jestli mohu poopravit je to 11 článků, ale to poznáš, nastav tam 132 rovnejch a pak roztáhni, já teď měnil ig 51 na 133, doufám, že nebylo pozdě
hehe. Ja na prevody moc nehledim. Ted jsem si to zmeril, jen tak pro zajimavost a na jednom kole mam dokonce 133,38mm. A furt jezdi :) Nicmene pravidelne meneni retezu ma neco do sebe. Minimalne to pomuze trhu s cyklistyckym zbozim:)
Jak to delas? 100kladum taky jezdej i letity zarezly retezi, ale me to vzdycky, kdyz do toho trosku slapnu, desne strili. Ted z toho mam singlespeed (nez nakoupim vsechno na osmicku) – vsechny ostatni prevody strilej.
Nesmis kombinovat novy a stary veci. Musis koupit kazetu a retez najednou (pro fajnsmekry i prevodnik:) a ojezdit to az na kost. Retez menim, kdyz se zacne trhat. Pak ti rad nekdo da svuj vytahany retez a naklady jsou takrka nulovy:) Ale je fakt, ze takhle to delam az na tretim kole v poradi :)
132,8 jdi do výměny, 133 poslední možnost, 133,…užij si to…
hele a 132,8 čistý nebo ******** jak jetel? sem to jednou změřil špinavý 132,5 pak sem ho vypral v benzinu a hned tam bylo 132,9 — tak prat nebo neprat?
Spatny praci prostredek, spravne by se mela zrazit :)
Měnim při 132,9 a kazeta Sram 5.0 mi vydrží na 5 řetězů, cca. 9000km.
Ted jsem na zimaku jezdil retez, dokud to slo (kazeta i prevodniky uz stejne byly uplne na odpis). Slo to az do te doby, nez se retez vytahal natolik, ze uz tam merka nesla vubec zastrcit.
Takhle nějak vypadal řetěz mého otce. Když jsem mu to změřil měrkou, tak jsem došel k závěru, že když ještě chvíli vydrží, tak tam zase půjde strčit:-)))
Jestli by nemeli psat na kolik clanku to je merka :)
Tak mne napadá, jestli se mi ta měrka omylem neroztáhla třeba vlivem tepla:-)))