Duben 98 – zakoupil jsem kolo AUTHOR Kinetic 21´´Trimoly v CYKLOPRAGu v Praze 10, Milánské ul.. Vzhledem k mým parametrům cca 197cm, ±100kg ale hlavně 100cm od země do rozkroku jsem pořídil novou sedlovku MAVIC 400mm. Srpen 00 – reklamace praskliny rámu v „protivrubovém zápichu“ na konci rozříznutí sedlové trubky. Reklamace uznána. Sympatický prodavač (?p.Novák Václav?) přiznal, že je to častá závada a poradil, a? jezdím dál a a? využiju záruku na rám 5 let. Nabízel jsem doplatek za výměnu za rám SECTOR, ale AUTHORem nebylo odsouhlaseno. Prosinec 00 – jem dostal konečně nový rám, vzhledem ke zpoždění vyřízení reklamace, VERSUS 21´´Cr-Mo. Listopad 01 – reklamace stejné závady jako v srpnu 00, ale na nám. Jiřího z Poděbrad. Reklamace „uznána“, ale nesympatický „?majitel?“ obchodu (?Pelák Martin?) měl „zajímavé“ komentáře např. .proč jsem si nekoupil delší sedlovku, (kolo k reklamaci jsem dával vždy s původní sedlovkou), … to tu budu každý rok, když neumím zvednout zadek, … atd. Byl mi nabídnut „duralový“ rám TRACTION 21" s doplatkem za nový přesmykač (?a sedlovku?), s nabízeným rámem jsem nesouhlasil, chtěl jsem ocel. Vzhledem k průběhu reklamace a způsobu jednání „?majitele?“ jsem si raději začal shánět rám sám a v KOLA ŠÁRA jsem objevil SECTOR 23" Cr-Mo Ritchey (4990,–Kč). Opět jsem nabídl doplatek za tento SECTOR, no a najednou to šlo, sice jsem doplatil 2000,–Kč !!!, ale snad bude na nějakou dobu pokoj. Problém byl i se sedlovkou. Ačkoliv mi „?majitel?“ nejdříve vyčítal, že jsem si nekoupil delší sedlovku, tak teď mi ke kolu chtěl prodat normální neprodlouženou 300mm sedlovku o průměru 27mm. AUTHOR ji dával (dává) asi na všechny SECTORy a kdo ví co dává na ostatní rámy. Tu jsem ale odmítl, protože při shánění rámu v průběhu reklamace jsem byl naštěstí p.Kvasničkou v MKV SPORTu upozorněn, že do SECTORu patří sedlovka o průměru 27,2mm. Toto jsem si ověřil pomocí trnu nabroušeného na průměr 27,2mm a objednal jsem si u p.Pavlíka ve SFINXu RITCHEY délku 400mm. Jako naschvál zakoupená sedlovka měla o cca 0,1mm menší průměr, ale tu mi pak naštěstí ochotně vyměnil sám p.Langr. Od té doby cca 3000km v nejrůznějším terénu i s batohem na zádech a zatím (?uk ?uk na dřevo) žádný problém s rámem.