Rád bych se zeptal, jakou vazelínou mám po rozebrání promazat řažení ESP, abych těm plastům nějak neublížil. Díky, Tom.
Rád bych se zeptal, jakou vazelínou mám po rozebrání promazat řažení ESP, abych těm plastům nějak neublížil. Díky, Tom.
SRAM za tímto účelem prodává špecielní vazelínu, kterou nazývá (tuším) JONISNOT. Složení neznám, zkušenosti nemám.
Ja som tam dal, to co som mal poruke – tusim Pedros. Nemyslim si, ze by im lubovolna vazelina mohla ublizit.
Já myslím, že mohla.
nerekl bych
Mohl by nás rozsoudit kovář – to je chemik a známý nepřítel lithiové vazelíny :)
Idelane teflonovu, ale strasne hustu, inak sa vytlaci do bokov a neostane tam, kde treba. Celkom by som sa bal roznych litiovych (mozno som zmagoreny, ale mam dojem, ze sa neda povedat, ze by boli vhodne na plasty – mozu naleptavat).
Orig. Jonisnot stoji cca 250 za vacsiu striekacku (co mi pride celkom dost) a je to prave taka priserne husta, lepiva vec.
Sam som to doteraz nahradzal vsetkym moznym. Ja pouzivam Yarrow pro suspension, ktora sice nie je extra husta, ale je aspon teflonova a urcite tym plastom neublizi.
originalni je vsechno mozny jenom ne moc husta (mazu tim navijaky na ryby, coz hustou nejde :-). jinak prave cim hustsi vazelina tim spis se vytlaci. a do gripu se muze dat skoro jakakoliv vazelina.
No, priznavam sa, ze som v zivote nemal v ruke kupovanu vazelinu Jonisnot, pretoze cena. Takze svoj zaver som spravil z toho, ze som mal rozobraty vlastny GS a predpokladam, ze osobitne predavaju to iste, co do toho aj cpu.
Na zvysku, ze je superhusta a lepiva trvam. A vetu: cim hustsi vazelina tim spis se vytlaci mi budes musiet vysvetlit, pretoze mne logika hovori nieco ine.
ja ji mam (na navijaky nikoliv na GS). husta moc neni (doufam ze se bavime o te same – original SRAM na GS, mlecne bila), lepiva ano. to s tim vytlacovanim – nevym jak to teoreticky podlozit, nicmene prave treba u tech navijaku to je tak, ze cim hustsi vazelinu tam das, tim driv jede nasucho (vazelina je vytlacena mimo stycnou plochu prevodu), pri pouziti ridsi lepive vazeliny v primerenem mnozstvi to vydrzi mnohem dele (nehlede na to ze to mam mnohem lepsi chod i za velkeho mrazu).
Vzhladom na to, ze je to ESP, tak to aj bez vazeliny a mazania bowdenov bude radit super :)
No ale nasucho by se to za cas vychodilo a namazany to radi mnohme lepe.Mechanismusi [to je skoro na tu jednodusarnu silny slovo] ma byt uvnitr namazanej.