Chtěl bych se zeptat, jestli tady už někdo nemá letošní model Duka XC bez U-turn. Pokud ano, tak jaké jsou vaše zkušenosti? Díky
Chtěl bych se zeptat, jestli tady už někdo nemá letošní model Duka XC bez U-turn. Pokud ano, tak jaké jsou vaše zkušenosti? Díky
Jenom ty nejlepší.Jdi do něj!!
To se chystám:-) Jenom bych chtěl pozjistit pár detailíků. Mažou se vnitřní nohy otevřenou lázní nebo je musíš přimazávat? Už si ho nějak servisoval?
pokud nezmenili proti predchozimu roku, tak ma Duke otevrenou lazen.
Mam ho půl roku a ještě jsem ho neservisoval.V lázních se nevyznám:-)to pardon.Ale je fajn.Cena- Kvalita.Dobrý poměr
Promiň, ještě jeden dotaz. Má i XC lockout?
Ne, ma jen serizovani tvrdosti pruzeni a regulaci utlumu.
Jinak jsem jezdil Duka nejaky cas a je to za ty prachy hodne dobra vidle – na vzdchovku citliva, dobre nastavitelna, tuha, odolna, jednoducha – co vic si prat.
jen tak mimochodem martys uvažuje o u-turn dukovi xc a ten je pružina.
jen tak mimochodem, píše že chce Duka XC bez U-turn.
beruá zpět slovíčka bez jsem si nevšim,jsem prostě moc zbrklý
mám duke XC u-turn 2004 -je stejný jako 2005.Je tam otevřená olejová lázeň.Supr vidla, 1 rok ježděná z toho asi 2 měsíce na koutoučích zatím zcela bez vaklu.Stále původní olej.Přemýšlím jestli ho už nevyměnit.Po jak dlouhé době se většinou mění olej nebo po kolika km.
Začátkem loňské sezóny jsem v blátě a mokru najezdil kolem 1500km a po rozebrání byla tato vidlice naprosto OK. Jinak jsem s ní naprosto spokojený (mám Duke04)
Musel si běhěm těch 1500 km nějak přimazávat vnitřní nohy?
v jednom z nedavnejch cisel vela byl dlouhodobejsi test vidlic a byl tam i Duke XC vzduch 04 – mam pocit ze tam je otevrena lazen a domazavani molitanovym krouzkem v jedny noze jinak Duke XC ma moje holka, delali se jeste tehdy s Alu sloupkem, takze pouze 1600g, tuha kce, prijemnej chod, udajne spolehliva, dle recenzi na Mtbr jeden z mala vydarenych vyrobku od RS
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli jsou negativní pružiny u vzduchové verze univerzální nebo se přizpůsobují váze jezdce.
Myslim ze jsou univerzalni. Na regulaci vzduchem si musis priplatit. Ale, k cemu?
Jezdim model SL který má tu regulaci vzduchem a nepoznam rozdil, XC úplně stačí
Tak jestli jsem to pochopil, tak jediný rozdíl mezi vzduchovým SL a vzduchovým XC je lockout.
ne lockout tam není, a není ani potřeba. SL má na rozdíl od XC systém pure, kde můžeš pomocí tlaku v pravé noze nastavovat citlivost na malé podněty. Ale jak jsem psal, nepoznám rozdíl mezi minimálním a maximálním tlakem.
No jestli jsou moje kusé informace správné, tak pro tenhle rok by to mělo být takhle – xc hydracoil2, SL – motion control, RACE – pure de lite
tak to OK má model 03/04, tam je pure
A ja se chci zeptat, je tahle vidle vhodna i pro holku, ktera vazi 56kg? nebo nejaka jina vidla? Na spyder.cz ji maji jako priplatek ke kolu za hodne slusnou cenu…