Nazdar, mam problem s moji kotoucovkou (Avid BBD). Jeden kamos mi ji trochu „osmatal“ a od te doby uz to neni co to byvalo. Muze to byt zamastenim kotouce? Pripadne jak se da poradne odmastit, nebo jestli by nepomohlo neco jinyho… Dik
Nazdar, mam problem s moji kotoucovkou (Avid BBD). Jeden kamos mi ji trochu „osmatal“ a od te doby uz to neni co to byvalo. Muze to byt zamastenim kotouce? Pripadne jak se da poradne odmastit, nebo jestli by nepomohlo neco jinyho… Dik
muze to tim byt. pouzij na to napr. isopropyl a bude to v cajku. Pokud je to zamasteny moc nebo se to moc zazralo do destice, tak budes muset destickyvymenit a v nejhorsim pripade i kotouc
snad by mohl ty desticky nejdriv obrousit ne?snad nema tak toxicky ruce,ze by se to zazralo moc:-)
clovek nikdy nevi ;)
Dik za vsechny rady.. Nevite nekdo, kde se ten isopropyl da sehnat? V cykloshopu nee.
V nejakejch instalaterskejch potrebach bys ho mozna sehnal (na cisteni plastovejch trubek pri svareni) ale daleko spis ho sezenes nekde v nejakym elektru na ocistovani nejakejch elektrickejch tistenejch spoju pri pajeni. Nebo v drogerce. Nedavno jsem se koukal na obsah rozmrazovace zamku k autu- 100% isopropylalkohol. Toz nejak tak
Isopropyl sezenes v kazde lekarne
ze tak najednou:-)))
Ja sem jednou mazal retez a nevism sem si, ze si to strikam i na kotouc… :) Kdyz sem brzdil, tak to delalo strasnej kraval, ale jelo furt stejne rychle. Pak sem asi 3km z kopce brzdil a pritom slapal a vypalilo se to. Brzdny vlastnosti sou v poho a nejak je to nepoznamenalo.
No kotouc bud poradne ocistit perchlorem nebo isopropylalkoholem. Alůe pokud uz jsi s tim mastnym kotoucem brzdil bude to iv destickach. Me pomohlo je asi pul hodky vypect v normlani troube pri zhruba 250 stupnich. Po par zabrzdenich se zajely a brzdi jako predtim mozna i lepe:)
To je husty! To by me fakt nenapdalo… To si nasel v kucharce?
nekdy asi prirozena inteligence staci:-)
Cti pozorne bike-forum a zjistis to taky :) – tady uz to bylo…ale taky napr. o vypalovani ohnem – to delam ja :)
ja bych ten olej z desek podtlakove vydestiloval.
todle doma fakt neudelam :)
Me se libi popularni odmastovani v pare nad rychlovarnou konvici… teda hned po ohrati v mikrovlnce.
Cau. Ja by som doporucil prostriedok na odmastnovanie kotucov brzd aky pouzivame v autoservise. Ale teraz si neviam spomenut ako sa to vola, ale je to dobre a hlavne na to urcene.
No takze, vcera jsem si obednal Isopropylalkohol a dneska ho mam doma:). Vsecko co jsem potreboval bylo at si od nejakeho doktora necham napsat recept s razitkem hradi pacient:) Stal me 116 Kc a je toho 900ml.
jak moc se musí zamastit desky aby byly nutný tady ty procedury? jednou jsem nechtěně stříknul na kotouč VD a podruhý olej z olejníčky a pokaždý to stačilo vybrzdit.
Stačí kapka a si taťka :-) Samozřejmě pokud se zhorší brdný účinek, Pokud by se mě stalo něco podobného tak bych to radši omyl převentivně. Mám s mastnýma deskama špatné zkušenosti.
od pusy na kotouc? :-D (sorry)
Mně se kdysi podařilo kápnout na kotouč oleje. Na přední brzdu. Po 20ti km jsem divil, že to jaksi nebrzdí. Musel jsem odmastit kotouč, trochu obroudit desky a znovu je zajet. Asi po 200 km to brzdilo zase good. Ještě jsem kotouč poléval vodou, aby se desky dřív zajely (mastnota obrousila). Měnit jsem je nemusel.
Je možný na odmaštění použít čistej líh?
Zkus to , nic tím nepokazíš.