Mate nekdo zkusenost s koly (ramy) RAVO ? Kontretne SAGO ? Uvazuju o koupi, ale nic konretniho jsem nevycet, nevlastni nekdo ? Souboj jsem zuzil na RAVO SAGO vs. RM Torrent
Mate nekdo zkusenost s koly (ramy) RAVO ? Kontretne SAGO ? Uvazuju o koupi, ale nic konretniho jsem nevycet, nevlastni nekdo ? Souboj jsem zuzil na RAVO SAGO vs. RM Torrent
Mam zkusenost s modelem Xtreme rok asi 2000, cca 12k tenkrat v aliviu s rst vidli. Samozrejme sem od tech komponentu nic neocekaval, co se tyce ramu, tak byl sice mirne tezkej,to souviselo s bytelnosti, jinak jsem byl mooc spokojenej. Chtel jsem zustat u rava a koupit si pak tu jejich teamovaou radu, ale kdyz jsem ji schanel nikde ji nemeli, jinac bych na tom jezdil asi i ted. Jediny na co bych dal pozor je komponentova skladba, vodpravil jsem v zarucni dobe dva stredy (no jo rvu to silou) a taky sel mel potize s hlavovym slozenim, ale to bych mel s kazdym kolem v te cenove katagorii. RM jsem jezdil jen puceny od kamose chvilku a to mi nepadlo moc do oka.
mam sago 04, musim rict ze jsem spokojeny, axel je na mych 67kg akorat, jen uz teda po 800km v zime chytnul malej vakl, ma rohy a riditka 58cm, na to sem si musel chvili zvyknout pac predtim sem vozil 60 a bez rohu. pneumatiky hutch cameleon 1,95 sou ve skutecnosti tak 1,8, celkove je to ladeny spis jako chrti horak:-)letosni model se samozrejme trochu lisi, axel uz ma lock, rovnou sedlovku, lepsi brzdy a kazetu atd.. co by si chtel slyset konkretne?
jinak mezi RM a Ravem sem vybiral taky, ale v obchode sem zjistil, ze RM vypada hur nez na obrazcich na netu a proste se mi nelibej:-) taky RM ma uz kotoucovky, ale horsi vidli(mene citlivou) si musis vybrat co chces vic.
Já mám SAGO 04 asi měsíc a zatím jsem moc nenajezdil. Koupil jsem ho hlavně kvůli ceně 14200.- Pokud bych byl informovaný před koupí, nechal bych (což nabízí každý dobrý obchodník) předem vyměnit pedály za SPD a pláště za něco širšího a lehčího (Schwalbe RR), ostatní mi zatím sedí, časem koupím určitě lehčí Mavic, jelikož samotný ráfek s pláštěm maj 1200g, což je poměrně dost.
tak to je hodne dobra cena, ja sem ho mel ve sleve za 17500, spd sem uvital, aspon sem si mel co prat k vanocum:-) s temi plasti souhlasim, hlavne na predni se mi ten cameleon nezda vhodny.
No jde mi hlavne o ram, jesti vydrzi a je dost tuhy. Sedlo, riditka a plaste si dam svoje…viz innerhtml.net/ravo.jpg :)
původně jsem si ho chtěl taky koupit, ale nakonec jsem si pořídil od stejné značky „racing xc“ 04. jsem s ním naprosto spokojenej. rámy mají stejnou geometrii a skareb je na mých 70 kg tak akorát. zadní stavba v kombinaci s karbonovou sedlovkou dobře tlumí. myslím, že je to vcelku povedený kolo.
No o racingu jsem taky uvazoval, jenze kdyz ten SAGO ram je tak hezkej…kdyby byl RACING v te cerno stribrne tak nevaham…
Nech si to přelokovat …
Mám rám Racing XC – ale starší kousek
http://www.sterba-kola.cz/…vo290404.php?…
Jsem mimořádně spokojený – zadní stavba velmi tuhá (ve srovnání s mým předchozím bikem), velice ochotný šplhat do kopců (ale tomu asi přispívá i představec s negativním sklonem). Idiotsky umístěné návarky na košíky (pokud vozíš dva, je na ně málo místa).
Myslim ze sago testovali loni v Pelotonu – myslim ze ten ram vysel velice dobre, pry byl az necekane tuhej a taky je pry zarazila kvalita laku…
co se tyce laku, tak na hlavovy trubce uz mam lak pod bowdenama uplne prodrenej… chtelo to podlepit pruhlednou paskou
No podle me je to vpodstate jedno jestly Ravo, Rock Machine (RM je o necem jinym), Author, Superior, Kelly´s a dalsi, stejne bych si tipnul ze to varej ve stejny fabrice na Thaiwanu, sem privarej neco jinyho onde neco uriznou placnou na to samolepku a hura do Cech, tim nerikam ze by ty ramy byli naky nekvalitni, ale spis to ze rozhodujici bude barva a simpatie k znacce
Mam Ravo Marathon 1 model 05.Myslim ze maj skvely kola a ramy(teda zatim nemam ho nejak zvlast odzkouseny ale zatim parada)
RAVO (XC 05) je velmi rychle,lehke kolo a kdyz vsechno slape tak jak ma tak jsem VELMI spokojen. Jenze bud mam divny kus, nebo spise se projevuje jeho cena, tudiz odflaknuta montaz a kdovi jake komponenty. Najeto asi 2000km uz mi odesli vsechny bowdeny a lanka, brzdy se nevracely a neslo radit. Naboje jsem musel uz asi 4× cistit a rozebirat protze utahle konusy jak v predu tak vzadu. Prehazka radi taky nejak divne, obcas to dela psi kusy ze se nestacim divit. Priste bych asi volil samostany ram ktery je super a zbytek nechat nekomu dodelat.
proc si to nenechas seridit?na kole se do smrti bez udrzby nejezdi.to neni vina znacky. a zrovna byt tebou tak bych nehodnotil,kdyz nepoznas kdy mas zadelany bowdeny a hrozne se divis co se to deje:-).nezlob se,fakt si me prekvapil ze si na to neprisel sam.
Kolo bylo v servise na serizeni uz 3× mimochodem.
A nerikam ze bez udrzby se obejdu. Ale treba u lonske meridy jsem najel stejne kilometru bez jakehokoliv problemu.