Můžete mi doporučit nepředražené blatníky na crossové kolo? Zadní s úchytem na sedlovku a přední nevím jestli chycený na rám funguje dostatečně oproti tomu co se přidělává do středové trubky řízení.
Můžete mi doporučit nepředražené blatníky na crossové kolo? Zadní s úchytem na sedlovku a přední nevím jestli chycený na rám funguje dostatečně oproti tomu co se přidělává do středové trubky řízení.
predni blatnik na krosa bych dal takovej ten normalni, co se pridelava na podkovu vidle.. predpokladam, ze na krosovy vidle by mel jit na skoro vsechny..
SKS
Tak ten, co se přidělává zespod na rámovou trubku, bych Ti nedoporučoval. Při sebemenším pohybu řidítek již přestává plnit svůj účel…
Dopředu určitě klasický blatník, protože ten co se dává na rámovou trubku toho moc nezachytí. to stejné si myslím o zadním blatníku na sedlovku. Pokud ti jde o funkci určitě nejlepší jsou klasické blatníky i když ani ty nezachytí všechno. Já vozím v zimě blatníky od Authora, myslím že stály kolem 140 peněz.
koupil jsem nakonec SKS dopredu Shockboard a dozadu Tra-Dry X3 a vypadaji kvalitne, dekuji za rady. Dan
pouze vypadají.
A taky jsou…
možno za 5 rokov kvalita poskočila…
Asi jo, pač bych řek že sou kvalitní dost…
a jak sa tá kvalita pozná? jeden sks mám, tak by som to testol.
Dovolil bych si obnovit toto postarší téma. Vybírám blatníky pro přítelkyni na crossové kolo a tak bych se rád zeptal, zda by měl někdo radu ohledně aktuálních modelů. Vzhledem k dobrým zkušenostem půjdu určitě omrknout aktuální nabídku SKS, ale možná jsou i zajímavější volby. Předem díky za vaše tipy.
Na krosu používám mnoho let takovéto blatníky,
http://www.kupkolo.cz/…1mm978.html
chytí toho hodně, některé mají vzadu ještě zástěrku
zdar, tyhle jsem koupil,ale nevleze to tam kvuli presmyku, mel nekdo stejny problem? riznul ho nekdo tak, ze to zkratil a pak to tam dal? nebot nic jineho tam nevleze :(
Přesně tyhle mám na zimáku v profilu. Stačí trochu tepla a natvaruješ si část kolem přesmykače jak potřebuješ. Nic není potřeba zkracovat.
Sháním blatníky jako vánoční dárek na trek/cross kolo s odpruženou vidlí.Má někdo typ ze současné nabídky? Díky.
Vozím na crossu úplně obyčejné Force Uni za cenu lehce přes 100,– Kč a nemám s nimi problém…
Vozim ToPeak M1 a M2. Zadny blatnik m 2 klby, co umoznuje dobre nastavenie. Pochyta toho dost. Jedina lytka su vzdy obhadzane vodou a blatom. To je ale u vsetkych blatnikov, ktore nevedu az dole.
Zdravim… mam kross pells crono comp D. Měl jsem na tom nějaký levný authorácký levný blatníky ze starýho horizona. Jenže teď jsem jel v dešti a jsou prostě krátký :-D . Ty sks shockboard či jak se jmenují dělají velikost 28–29-ale myslim si že by to na krossoj vypadalo přeci jenom divně a funčnost v dešti, nevim nevim. Tak by mě zajímalo,jestli znáte někdo nějaký dost dlouhý blatníky bez těch vzpěr. Dik za rady a tipy ;-)
Koukal jsem na ty blatníky se vzpěrama…ale přijde mi, že na předek by snad ani nešly namontovat kuli kotoučovkám… nebo se snad mejlim?
Tu vzperu povedes obloukem kolem uchytu a vyhnes se sroubum, dlouha je dost. Uz jsem parkrat (10 x) montoval blatniky Orion a nejake SKS a ta ocelova vzpera byla vzdycky delsi a musela se zkracovat.
http://www.kitbike.cz/…700×35-black
Má někdo zkušenosti s těmito blatníky na crossovém kole s pevnou vidlí a kotouči?
Nikdo nic?
Dnes jsem řešil a vyřešil stejný problém. Jak teda uchytit blatníky na sestavu odpružené vidlice a kotoučových brzd? Pravá strana je upevněna standardně do očka na spodku vidlice. Levá strana u kotoučů vyřešena atypickým drátem s očkem na konci, které je zavléknuto pod spodní šroub třmenu kotoučové brzdy. Byl to trochu oříšek, ale myslím že se podařilo. Bez dílny to nedáš. Chtělo to svěrák, kladivo a flexu. Dráty blatníku jsou na tvarování poměrně tvrdé. Pokud bude zájem, pošlu foto.