Protože jsem člověk dobrotivej :-)a štvou mne podivný praktiky, tak jsem založil příspěvek na téma, který jsem asi utopil ve „vysněných komponentech“. Asi nejsem sám, komu se líbí rámy Santacruz. V mém případě Blur. Ale ta cena… No ceny u nás asi znáte a není problém si je najít na stránkách dovozce, tedy ID-sportu. Když jsem se jich ptal, zda-li je cena odvíjená v závislosti na ceně dolaru, tak mi žekli, že nikoliv. Cena je u náa už několik let stejná, a? je dolar za 36 nebo 21 kaček. Dokonce bych řekl, že se mirně zvyšuje o inflaci (spolu s klesajícím dolerem :-). Jenže v Polsku je to jinak, tam cenu odvíjí od aktuálního kurzu Tady je jejich ceník:
Bullit / damper 5Th Element 6-way – 4,390.- z³ Jackal – 2,100.- z³ Chameleon – 1,900.- z³ Heckler / damper Fox Float R ProPedal – 3,420.- z³ Roadster – 3,900.- z³ Superlight / damper Fox Float R Pro Pedal – 3,420.- z³ Juliana SL / damper Fox Float R ProPedal – 3,420.- z³ Blur VPP / damper Fox Float R ProPedal – 4,870.- z³ Blur VPP 4X / damper Fox Float R ProPedal- 5,070.- z³ VP Free VPP / damper 5Th Element 6-way – 5,840.- z³ V10 VPP / damper 5Th Element 6-way – 6,820.- z³
Cennik wa¿ny od 26.02.2005 – mo¿e ulec zmianie (kalkulowany przy kursie zakupu USD banku BPH równym 3,02 pln / 1 USD)
Což znamená, že je tam Blur za Což je cca 36 588.31 CZK. Patrně s Polskou DPH 22 procent.
Podle všeho asi lakovanej bez anodizace a s FOX FLOAT L, ale stačilo by. To by šlo ne???
Jenže, jak jsem do Polska mailoval, dozvěděl se, že oni ho mohou prodat takto jen na území Polska. Ač jsme v EU, do ČR ho dle smlouvy o zastupování značky poslat nemohou. To znamená, že ID sport si může u nás dělat co chce a toho také zjevně zneužívá a kdyby prodávali za sebenataženější cenu tak si ho u nás jinak nekoupíš. Já vím, že kvalita se má zaplatit, ale takto bych si připadal za blba, kdybych koupil u nás. Tak co, budeme jezdit pro Blury do Polska nebo si je nechávat posílat k vyzvednutí na provní poštu za hranice :-) ? Já jen, kdyby měl někdo podobný hejble jako já a pomohlo mu to, tak by to bylo dobře. A taky by bylo dobře, kdybychom se trochu vysmekli ze spár našich podšitých obchodníků, protože tohle není trh, to je zneužívání monopolu na českém dvorku. ZDAR!!!