mam prosbu …cim mazete vidlici po vycisteni od blata???existuje nejaka vazelina? nebo stejne vsechno setrou stiratka…diky za nazory ..napadla mne silikonova nebo grafitova vazelina
mam prosbu …cim mazete vidlici po vycisteni od blata???existuje nejaka vazelina? nebo stejne vsechno setrou stiratka…diky za nazory ..napadla mne silikonova nebo grafitova vazelina
Pro začátek doporučuju dve věci:
Údržba se liší podle typu, nedá se to zevšeobecnit.
v navode nic neni mam MZ EXR 80 .......a kdyz ji vycistim …tak mi prijde, ze by nohy chteli necim namazat ......stiratka po nich lepe jezdili…
Spis nez vazelibna je na to vhodnej silikonovej olej – namazat, parkrat zapruzit a pak klidne setrit.
Dlouho jsem mazal silikáčem a pak jsem zkusil teflonovej. Mylsel jsem si žádný rozdíl, ale po tom teflonu to jezdí mnohem líp a navíc to vydrží dýl namazaný. Po vyjížďce setřu stěrky pak tam nastříkám olej a do další vyjížďky nechám provzlínat. Než vyrazím tak vidli párkrát stlačím ( nemám SPV tak mi to jde :-) ), a setřu zbytek.
ten teflon kde kupujes.....diky
TF2 sprej s obsahem teflonu maji to v kazdem druhem obchode;)
Ne na marzochu teflon nedavej!!!!!!!!!!!! Leda silikonovy olej. A toho staci jenom trochu. Kapnes na tesneni a nechas obcect po obvode nebo kapnes na nohu a rozetres!
Nevidem duvod, v manualu pisi, ze mas pouzivat silikonovy nebo teflonovy olej. TF2 pouzivam na Marzocchi jiz 3 roky a uplne bez problemu
taky tam raději dávám silikonový.Ten teflonový co mám doma-konkord-to je vyloženě žíravina -to bych tam raději nedával-ten mám na řetěz.
ja davam na marzocchi aj na rockshox teflonovy TF2 a nemam ziaden problem. Pouzivam ho aj na retaz, a vlastne vsetko na biku.
Proč ne teflon? Podle návodu to fakticky jde a já po roce s TF2 nemám jedinej problém.
No tak je to mozne, ale ja bych ho tam necpal…
Jako spokojený majitel enduroforkseals používám postup uvedený na www.enduroforkseals.com/id24.html. obyčejný olej do vidlice.
Pro mene zdatne http://www.enduroforkseals.com/id24.html :)
Urcite by nebyly nezajimave nejake postrehy ohledne koupe, pouzivani atd.