Ked robite udrzbu (rozborku) vidlice, mazete puzdra vazelinou? Tak ako napr. v seriali o vidlach vo Velu. Ono mi to pride ako dobry napad na zmensenie trenia, len neviem co nato olej ked pride do styku s tou vazelinou.
Ked robite udrzbu (rozborku) vidlice, mazete puzdra vazelinou? Tak ako napr. v seriali o vidlach vo Velu. Ono mi to pride ako dobry napad na zmensenie trenia, len neviem co nato olej ked pride do styku s tou vazelinou.
Záleží taky na tom, co máš za vidli.
No jo, ja mam FOX a RS, ale pytal som sa skor vseobecne, lebo niekto to maze aj napriek tomu, ze vyrobca to neprikazuje (ale ani nezakazuje).
napr. na www.enduroforkseals.com/id28.html pouzivaju vazelinu „Super-Slick Grease“, hoci v manualy od vidlice otom neni ziadna zmienka. Ja by som to tiez vyskusal, len neviem aku vazelinu pouzit, aby ju nerozbustil olej.
Z mých zkušeností ti můžu doporučit jediné – jestli je ta vidle mazaná vazelínou (což asi bude), vyčisti to a dej tam znova vazelínu. Já jsem nikdy druh vazelíny nijak neřešil a dal tam to, co bylo poruce, a problémy s tím nemám. Každopádně vidle by měla být pořádně promazaná vždycky – jinak zkracuješ její životnost.
Do RS vidle som pripatlal trochu Yarrowline (ci ako to) vazeliny, jedinej zohnanej bezlithiovej, ku Castrol fork oil 10w a nevyzera, ze by ju to dajako rozpustalo, alebo reagovalo na seba, vazelina je po polroku/roku zhruba na tych miestach, kam som ju dal. A zaroven nemam dojem, ze by tam niecomu citelne pomohla.