Ahoj lidi, uvažuju o koupi přehazovačky a přesmykače řady XT a nejsem si jist jestli tato řada má inverzní řazení nebo ne (nechce se mi investovat do novejch páček nebo Dualů)
Díky za info
Ahoj lidi, uvažuju o koupi přehazovačky a přesmykače řady XT a nejsem si jist jestli tato řada má inverzní řazení nebo ne (nechce se mi investovat do novejch páček nebo Dualů)
Díky za info
u presmyku je to jedno. CO se tyka prhazek, Inverzni pruzinu ma az XT 04, tak si kup prehazovacku XT 2003, a je to.
Super, to sem potřeboval vědět :)
Na inverzní šaltr přece není třeba měnit páčky (nebo se mýlím ?). Docela rád bych si to dokonce vyzkoušel.
nechtene si to zkousim prave ted! Na blizzardovi mam XT04 prehazku a klasicky lx packy … ze zacatku byl docela sok! Ale casem sem si zvyknul, v pohode. Akorat to ma nevyhodu ze na druhy kolo bahnaka si budu asi muset taky poridit to samy, protoze si porad zvykat na opacny razeni je trosku nad moje sily ;o)
Prosím tě jak to chodí, pokud potřebuješ přeřadit v záběru? Mě by přišlo logičtější, kdyby byl inverzní smyk než šaltr!?Pokud řadím těžší převod, většinou to nervu na silu někde do kopce… A myslím si, že na šaltru palcem vyvinu větší sílu, než pružina (v záběru, v bahně…)
To XT04 se mi také hodně líbí (podstatně víc než 03), ale vůbec se mi nelíbí dualy, tak se na to ptám. Jak to řadí v záběru na lehčí převod ? Je pružina dostatečně silná ? Jak je to pohodlné ?
Je to v pohode. Palcem radis na tezsi prevody, ukazovackem na lehci. Z toho plyne, ze na lehci prevody to jde po jednom a na tezsi to muzes narvat az o 4. Neni problem si na to zvyknout.
To by me moc nevyhovovalo. Jinak tohle razeni ale znamena, ze jestli zmekne pruzina, tak … :(
to je ta hlavni nevyhoda, ale pro Shimano vyhoda, :-) Pruzina, ktera taha saltr nahoru odejde drive nez na klasice, kde pruzina taha saltr dolu…
Taka lamerska otazka…ked ta pruzina odide, neda sa vymenit?
To je ta zakladni finta, myslim, ze to nejde :-)))) Proste koupis dualy s rapid rise, padnes, ulomis packu , roztrhnes pruzinu, a muzes vsechno koupit jeste jednou. To se oplati :)
je tam klasická pružina stačí koupit vželezářství novou, a kleš?ě a vpohodě to vyměníš.
lubos, je to pakaren. Ak ma niekto v rodine tolko bikov ako my, tak je to uplne pomylene.
Kupil som Alenke novy bike, este v obchode som si vsimol, ze prehadzovac chodi naopak, tak som ho nechal vymenit za normalny. Oba boli XT04 (teda aj ten opacne chodiaci aj ten normalne chodiaci) a stali rovnako vela.
Myslim si, ze malokedy chcem ist cez viac prevodov na tazsi prevod ale casto na lahsi. Zaroven si myslim, ze v bahne je dolezitejsie prinutit prehadzovac hodit na lahsi (silou) ako na tazsi.
IMHO je jediny logicky dovod pre tuto zmenu, ze potom obe strany (prehadzovac aj presmykovac) prehadzuju rovnakym smerom → palcom tazsi, ukazovakom lahsi.
Ja ich mam tiez dost :) Inac, dnes som si sahnul na dualy. No, nebudem to komentovat :(
nikdy bych si nezvyk!kdyz potrebuju treba ze sjezdu hned rychle radit do vyjezdu tak nebudu cvakat ukazovackem jak debil.
Tak,tak …
Je to naprosto v pohodě – otázka zvyku – je to lepší, v zaběru přehazuje lépe do této kombinace byh šel zas.
Mozna, stejne tak dual control ma v urcitych situacich vyhodu. Nicmene, docela dobre se mi radi (mozna lip nez s RF) na gripshiftech. Kdyby nebyli tak siroke a tluste, asi bych na ne presel uplne.