kolik vypijete kavy a jak jste na tom s tlakem /max systolicky a min diastlicky/?
kolik vypijete kavy a jak jste na tom s tlakem /max systolicky a min diastlicky/?
jak kdy, 2,3,4 dve vetsinou vzdy,ale kazde rano mam jedno,jinak davam si turka i pred spanim dobre se mi spi,me to nepovzbudi vecer,ze bych neusnul, slovum v zavorce nerozumim:)
toz dve cisla co ti rekne doktor kdyz ti meri tlak
no tlak mi meril v lednu a zcela v pohode:) a rekl: „Tlak dobry“
:)
sakrys mam tam chybu :) oprava:diastolicky :)
no ja si dám tak max jedno deně max. a to jak kdy ale jen když mám chu?. mám nízký tlak takže mě to spíš uspí než povzbudí.
kafe nepiju. nějak jsem mu nepřišel na chu?.
musim si udelat, jsem dnes jeste nemel, ale 2–3×, 1/3 zalita mlekem, kosta cukru, 80/125, piji pro chut, ne abych se nakopl, nepusobi na me, docela offtopic:-) B.
jedna kostka je malo, vetsinou davam tri,zivot je sladky:)
Vetsinou zadnou, ale nekdy i min.
3–4 slabší kávy(capppuchina). a jsem hypertonik. tedy ne následkem pití kafe, ale dědičně. tlak tak 140–150 na 90–95
me je 20 a mam 146/84:(
Zrovna jsem dopil pravidelné ranní kaféééé od kolegině a pravidelně přitom mrkl na BF a konečně nějaké pořádné téma :-))). To je aspoň ranko. Další bude home kafčo v 16:15 a šlus. Tlak mám OK kolem 120/80, ale myslel jsem, že ho mám špatný, páč se mně při hokeji v hale ( výraz florbal bych si nedovolil použít ) točila hlava při rychlém stoupnutí ze střídačky.
tak 3 tydne + 2 meltovy.
piju espreso z vlastniho espresovaru, bez cukru. s hodne mlikem nebo bily kafe (melta) s hodne mlikem a trochou cukru. tlak? nekdy musim dost tlacit, ale nakonec se to vzdy povede :-)
3 až 4, bez cukru. Tlak mám tak nízký, že mám to kafe předepsané od doktora:-)
kafe je bláto v hrnku…
kafe (CARO) piju tak max. jeden salek vikednu a z toho 1/3 zaliju mlikem. Tlak mam v prumeru: 130/82. medavno jsem mel s tlakem potize, kolisal mi po dobu necelych 14 dnu od 130/78 do 155/98. Na kole jsem v te dobe vubec radeji nejezdil.
Vůbec žádný, nechutná mi.
V práci tak 4–5 denně. O víkendu tak 3. S mlíčkem a jednou kostkou cukru:-)
Kafe nepiju, tlak 120/80 či jak se to píše…
2–3, nějak to vždycky střídám – rozpustný, turek, překap. No a není nad dobrý presíčko. Tlak v normále 125/85 cca., mám letos 40-ku. Ale k normálnímu tlaku mám nenormální tep ! V klidu mezi 80 a 90 a jak začnu šlapat, by? jen lehce jedu už min. 135–140. No a naposled na spinningu (neplivejte na mě, ryzí bajkeři – už sem byl dost nadrženej začit točit pedálama :-) jsem na tepáku našel max. 207 !! Ale jinak se cejtím v poho. Máte někdo podobnej „problém“? JARU ZDAR !
Tak 2–3, ale silny. Kdyz me donutej pracovat hlavou a blizi se neprekrocitelny termin, tak i 6. Tlak asi 140/85 (coz asi normal, je mi 46). Mam jiny problem: kdyz mi nekdo meri tlak, ve chvili, kdy mi zacne omotavat ruku tou gumou, mi tlak okamzite stoupne. Nejsem schopen to ovlivnit. Kdyz zmeri a povida si se mnou treba o kolech nebo lyzich, uklidnim se a meri-li znova, tlak klesne na normal. Kdyz nasledne rekne treba „vubec se mi to nelibi“, okamzite tlak zase stoupa.
Tomu se rika „syndrom bileho plaste“. To je fakt terminus technikus, nevymyslel jsem si to.
Jo, „syndrom bileho plaste“ byl nakonec jejich zaver. Vloni mi kvuli tomu dali snimac na 24 hodin (tlak, EKG), hral jsem s tim soutezni utkani v tenise a cvicne dal na kole kopec od reky na Tocnou co to slo, a vsechno bylo OK.
No fyzicka zatez tlak snizuje … Tak se nediv :-)
tak to mám taky. jak mi dají tu gumku kolem ruky, tak to začne:-) a když si tlak mšřím doma, tak je to v poho:-))))))
po ranu v rachote jednu kavicku do meho krasneho puntikateho hrnicku pullitracku.. ;) bez cukru a jinych prisad..
jeste doplnim.. v unoru mi doktorka rikala, ze tlak mam v poradku… ;)
kafe… fuj. Vsichni by meli pit zeleny caj. Ale jinak s pullitrovym hrnkem souhlasim…
zadny nudny piti caja… pilulky pekne polykat :-)
„můžete si svůj čaj spolknout“.. :)
co jinýho bych měl se svym čajem proboha asi dělat? :)
sem si jednou musel v hermankovym caji machat p*del kuli nejaky vyrazce.. ;)
vyplivnout? :-)
to se blbe pocita, kdyz vypiju tak 3–4 kafe za rok:)
0,009589 kafe/den
tolik!?:)
jo dej si bacha abys to neprehnal a neseklo to s tebou :-)
fakt, uz sem na tom skoro zavislej:)
Jak kdy – tak 3–5 docela silnyho Nescafe bez cukru, bez mlika.
Jedno rano doma, a vetsinou jedno odpoledne v praci. Vetsinou preso, mala kostka cukru. Tlak normal.
Mam rad silne kafe z mensiho salku bez mleka a cukru. Ted jich vypiji v prumeru 5 denne. Ale byla doba, kdy jsem v na sluzebnich cestach dal i 15 kav za den (v kazde kancelari v podniku se clovek stavil poreferovat o zmenach v programu a skoncilo to kafem). Tlak mam uplne OK. Kafe piji proto, ze mi chutna, ne proti unave – klidne si dam hrnek kafe pred spanim a spim jak budulinek.
kafe nepiju, tlak mam 110/70
Taky nepiju Jak říká kámoš: „vypadá to jak vyvařené ponožky“
3–4 presa z mé domácé dílny, dolito smetanou, oslazeno medem. To je bašta. Po zánětu žlučníku jsem se rok léčil s vysoým tlakem (180/130) a podle doktora odsouzen na doživotí žrát prášky. Vytrvalým ježděnáím na kole, kouřením a pitím kafe jsem se probojoval zpět na mých 130/90. Takl kam ta věda teda kráčí ?? P.S. nokoho nezatracuju. Ten kdo má radši pivo, a? si ho dám, pro mě je vrcholem blaha, vydrápat se někam na kopec a v klídku si tam před hospodou vypít dobré kafe. Ač kuřák – vadí mi zakouřená hospoda. Tak to je.
Nejlepší kafe je čaj.Třeba kvalitní Darjelingu, tomu se nic nevyrovná. Kafe tak 4× za měsíc a to až teď v práci. Předtím prakticky vůbec. Udělám si silného turka a za půl hoďky jsem tuhý.
Tlak 125/80, heomoglobin 160, hematokrit 0,50, trombocyty 350, leukocyty 5, cholesterol 2,85, HDL 1,8, LDL 1,05, Na 140, CL 105, K 5,0, atd atd :-)))
Celkem brutál offf topic :-))
chybi ti tam alkohol
Kafe tak 4 do měsíce a to mi nijak nevadí, ale radši si dám dobrý čaj. A tlak, no naposledy u doktora když mi ho měřil tak byl dobrý, numera nevím.
S tím vztahem mezi kávou a tlakem je to zajímavé. Asi před 2 roky mi doktorka zjistila zvýšený tlak (holt po padesátce když se ráno člověk vzbudí a nic ho nebolí, tak je mrtvý) a tak do sebe od té doby rvu každé ráno nějakou tabletku. Tlak je teď v poho – cca 110–120/70–80. Je ale zajímavé, že když mi doktorka předepisovala ty prášky, tak jsem se jí zeptal, zda musím omezit kafe – no a bylo mi řečeno, že 2–3 kafe denné neškodí. Tak si dávám 3–4 denné a tlak je furt dobrý.
A co sůl?
No – sůl mi doktorka zatrhla, ale copak jde baštit třeba rajče bez soli? Sůl jsem omezil jen trošku, ale tlak je i tak furt OK.
bez soli to je umeni