Zdravim.Jezdil jste ho nekdo?Jak moc odpovida rozmer? Dik za info.
Zdravim.Jezdil jste ho nekdo?Jak moc odpovida rozmer? Dik za info.
na mtbr.com je v recenzich.vysly vic nez dobre:-) rozmer tam nekdo pise 2.190"
Jo, ten rozmer odpovida – zalezi na tlaku (54–59mm pres spunty). Mam light verzi, tzn. tenke boky („prosvitaji“ vlakna, uz se mi podarilo udelat diru v boku-podlepil jsem kusem plaste). Velmi pohodlny plast s dobrym zaberem. Na asfaltu se moc rychle nesjizdi, ale ma velky odpor (kdo by s timhle plastem ale jezdil na silnici,ze).
Tak na dnešní vyjížďce mě pěkně vytočily pláště FA 2.4 SS 2010. Minule dokud bylo mokro, tak to bylo dobré, ale teď na suchém jehličí mi 3× ustřelilo přední kolo,tak, že jsem spadnul a několikrát, že jsem musel sundat nohu z pedálů abych to ustál. To se mi nestalo pár let a to jsem vozil tiogy DH 2.1 o kterých všichni říkali jak jsou na ho..no. Stačí tvrdý podklad a trochu něčeho měkčího a ten plášť absolutně v zatáčce nepodrží. Min. na předním kole jde pryč.
zdravim.
chci se zeptat jakou máte kdo zkušenost s životností plášťů Fat Albert (Evo 26× 2,25 Snake Skin)? jezdím po Beskydech, takže docela kamenitý povrch..
vozim teď merida trail 2,25 (nějak jsem je nevybíral, prostě byly na novém kole které jsem koupil..) a po 500 km mi ten zadní příjde skoro na výměnu..
díky za názory
Mám na biku tlusté Bertíky a na mokru musím říct,že moc nedrží a ustřelujou.Jak psal atilla tak na tvrdém podkladu s něčím měkčím fakt nepodrží.Ale na druhou stranu jsem s nima neměl celou loňskou sezonu defekt.Teda měl,ale až na konci roku a to byl zadní plášť už dost sjetý.Letos uvažuju o NOBBY NIC 2,4".Nevíte jestli jsou lepší než tlusťochy od Alberta?
Nevím, co jezdíš za verzi a ročník FA.
Pro 2011 už se NN a FA moc srovnávat nedá.
Přední FA 2011 je už o hodně pomalejíš než NN, protože má měkčí směs trailstar a NN má pacestar.
Zadní mají oba pacestar.
A 2010 FA, které měly stejnou směs co NN držely také podobně jako NN (každý byl mírně lepší v jiné situaci).
2,4 NN 2011 bude v každém případě držet znatelně hůře než 2011 FA, ale bude zase znatelně rychlejší.