Potřeboval bych poradit, nebo nejlépe kdo má durateca s antichainsuckem ,jestli je zapotřebí u toho rámu,Předem díky.Doufám,že se někdo ozve kdo stím má zkušenost.
Potřeboval bych poradit, nebo nejlépe kdo má durateca s antichainsuckem ,jestli je zapotřebí u toho rámu,Předem díky.Doufám,že se někdo ozve kdo stím má zkušenost.
A co je to vubec ten antichainsuck? :-) Vim ze o tom jednou psali na bajku.cz ale jsem hlava derava, tak jsem to samozrejme pozapomel…
nevim to jiste, ale neni to tohle? http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?…
Takto sem si u Voteca doslova uříznul zadní stavbu když sem měl délku osky šl středu tak krátkou že mezi velkou a střední pilou bylo proti zadní stavbě cca 4mm.(délka osy 110mm. Po výměně osky za 119mm bylo dostatek místa a když se řetěz suknul měl se kam dostat a rám byl v poho. Z toho plyne, volit šl.střed dostatečně dlouhej a pro jistotu obalit zadní stavbu pod plackami karbonovou EXU páskou. Ze zkušeností šimano a FSA placky to nedělaj, stalo se mě to u rejsů cnc!!! tak sem u nich ještě pro jistotu obrousil náběrové čepy a byl klid. Pomáhej pánbůh at se mě to nestane u Scalpela ,kde je ta kyvka karbonová, ale tam je cca 2cm místo,tak snad to stačí.
Já ho tam mám, přímo na Sonixu, špatná věc to není, ale i když to dotáhneš na krev, tak už se mi stalo že se to povolilo resp. řetěz se mi hryznul,posunul ho a bylo třeba ho dotáhnout. Ale je fakt,že můj rám, tak šíleně jako na obrázku z předchozího příspěvku nevypadá!! na závody ho ale sundávám, ačkoliv byl utaženej tak sem jednou blbě řadil v kopci a řetěz se mi dostal přes antichainsuck a pěkně se zašmodrchal, až když sem svejma 90 kilama skočil na kliku tak sem ho vyškubnul zpatky.. takže dobrá volba to je,ale nečekej zázraky
Jo díky moc,a jak si se sonixem spokojen?
Jo, je to super volba, jen sem mel dost problemy s zařizováním, kupoval sem ho loni a vymyslel sem si individuální komponenty a to byl dost *******,taky mozná kvůli tomu je ted v katalogu že individuální komponenty jen výjimečně :-) ale když si vybereš z katalogu tak je to v pohodě a v Praze maj ted shop, tam ti vše řeknou, jen si radši nějak papírově pojisti datum převzetí já na svyho Duryho čekal asi dva měsíce :-( a ted k rámu : super pruží,přitom je dost tuhej a rychlej, vstupy bovdenu trochu vržou chce je to často mazat, lak je supr,po 5 tis. jak novej. jinak nevím co bys chtěl ještě vědět? …
Jaký zdih vidlice tam máš?
mam tam marzocchi 85mm, ale snese i 100, nemel by to byt problem
Ještě k Sonixu. jsem spokojený, maximálně spokojený. A k dodacím lhůtám – já ho měl za tři týdny. A vloni jsem objednával pro kámoše Career a byl taky do tří týdnů – komplet složený dle objednávky.
Já to doporučuju, viz http://www.bike-forum.cz/…12114427.jpg Řetěz jsem sukoval dost s pilama od Gebhardtu. Ale i teď se mi to už párkrát stalo na Schieru 44z + XT97 32z.
Asi jsem hloupej, mozna se mi treba budete i smat, ale stejne se zeptam, jak se tohle muze stat? To je kdyz tam nekdo nema takovej ten neopren na chraneni ramu pred retezem? Ja ten neopren tedka sundal a chci tam dat tohle – www.bbbparts.com/…s/bbp51a.jpg to bude o dost horsi?
Tohle nema s neoprenem nic spolecnyho – tam ho stejne vetsinou nemas. Sukuje se to mezi hlavne malou pilou a ramem.
No já z toho antisuku zase tak odvázaný nejsem. Mám Sonixe a antisuk jsem vozil, ale řetěz se mi vždycky nějak dostal mezi placku a ten suk, a? jsem seřizoval a dotahoval jak chtěl. Nejvíc to vytočí na závodech (třeba 500m před cílem Drásala 2003. Jo, jo jsem to ja – ten poslední klasifikovaný, ale kdyby nebylo toho pitomého antisuku, byl bych určitě předposlední). A nesmějte se, byl to muj první maraton – nepříliž š?astná volba. Antisuk už nevozím,… ale stejně pořád nevyhrávám.
Tohlencto je ochrana proti mlácení řetězu o zadní stavbu.Raděj dám přednost staré rozřízlé duši,kterou to omotám. To,proč se seká žetěz mezi placky a zadní stavbu je, pdyž smykneš a řetěz ti nahoře najede na vetší placku a přitom ti nespadne z té menší(nebo naopak),potom se ti namotá a ty vší silou šlapání ho zatlačíš mezi tu placku a zadní stavbu.Pokud tam máš málo místa,sekne se tam a odře se to. Důležité je při smykání 1.opatrně a pomalu šlapat,2.mít čistej a namazanej řetěz a placky, 3.dobře nastavenej smyk, 4.dostatek místa mezi plackama a zadní stavbou,aby se ten řetěz v tomto případě měl kam namotat.(bohužel 1a2 bod se při závodě nedaj zaručit,proto se to děje hlavně tam).