Dneska sem odpouštěl vzduch z vidlice, páč se mi zdála nějak moc tvrdá, a při odpouštění nešel ven jenom vzduch, ale i olej, takový aerosol… Sice ne moc, jenom taková mlha, ale přece… Docela mně to vystrasilo, je to normální???
Dneska sem odpouštěl vzduch z vidlice, páč se mi zdála nějak moc tvrdá, a při odpouštění nešel ven jenom vzduch, ale i olej, takový aerosol… Sice ne moc, jenom taková mlha, ale přece… Docela mně to vystrasilo, je to normální???
Ze te to vystrasilo je uplne normalni. Ostatne jak bys zjistil podle prispevku v historii vystrasilo to uz nejednoho uzivatele.
muzes mi jenom strucne vysvetlit, cim to je nebo co to znamena?
Jestli můžu já, tak v zátce je obyčejnej ventilek a pod nim otevřená olejová lázeň. Když jedeš a olej šplouchá, tak se do toho ventilku vždycky nějak dostane.
Jednim z vystrašenejch jsem byl i já :) Kdybys odšrouboval celou zátku, přišel bys na to, že by nebylo normální, kdyby žádnej olej nevystřík.
To se od cloveka co poprve odpousti vzduch po 4 letech asi neda ocekavat :)
dík za vysvětlení, takže je to v pohodě, ty úbytky oleje při odpouštění asi řešit nemusím, nebo jo?
Nemusis, ostane ho tam ece dost :))
ale po těch čtyřech letech, …nechtěl by vymenit?
no, já sem ji dával zhruba po dvou letech na servisní prohlídku, takze snad ne. V tom manuálu ja sice psané, že by se měl měnit každý rok, ale to je podle mě zbytečné. Nebo máte někdo jiný názor?
ak jazdis dost vela a aj v blate a prachu, tak urcite vymena nezaskodi, ja jazdim okolo 5000 rocne na horskom a menil som asi dva razy rocne. Je to ale pruzinovka, tiez asi 2001 rocnik. Btw, teraz som vymenil za Duka, je lahsi, ale Bomber bola ovela lepsia vidla, co sa tyka tuhosti aj pruzenia.
Pokud to neni vypousteni negativky, coz zjevne ne, tak ano.
Jaky vypousteni negativky?
No, u tech co maji nafukovaci negativni komoru .. :)
Z5???
Uff, nevim Z5 neznam :) Marathonka ale treba.
To je videt :)
Chtěl sem se ještě zeptat, jak často na Bombru měníte olej, popř. provádíte servis a jestli to děláte sami doma nebo to někam dáváte. Nikdy sem to nedělal a v tom manuálu je, že se má používat nějaké spešl nářadí a tak…
Ja jednou rocne (budu menit)… Vidle Z1 M.C.R.
Trkni me. Co to je za vidli?
Trk: MCR, no… ;o) To je tak, kdyz clovek dela vice veci najednou…
Se divam, ze to bylo dobre… http://www.marzocchi.com/…SPAForks.asp?…
Nj. Opravdu. Archivalije :)
JJ.. Ale drzi… I s 8" kotoucem… ;o)
Ječňák je borec!