Zdravim,
shanim novou vidli k Versusu z 2002, ted tam je RST gamma aet(vzduchova) a na mejch 85 kg je to hrozne mekky, nemate nejakej tip? jezdim vetsinou lesni cesty, lehci teren, ale obcas i silnice
Zdravim,
shanim novou vidli k Versusu z 2002, ted tam je RST gamma aet(vzduchova) a na mejch 85 kg je to hrozne mekky, nemate nejakej tip? jezdim vetsinou lesni cesty, lehci teren, ale obcas i silnice
já mám 95kg. jezdil jsem RST Aerosa AET a byla docela akorát. Ted jsem přešel na SPLICE
no to je zase super tema… Ja bych ti treba doporucil Marzocchi MX Pro ETA, ale to je uplne jedno, protoze si nenapsal financni hranici… Nebo taky FOX-ka by nebyla shpatna…
Ja mam jednu suvisejucu otazku:
Mam Versus 2001 (Author, pre uplnost :) a chcem tam dat 130mm vidlicu. Nebude to predsalen trocha moc vzhladom na geometriu ramu-nebude nadmerne namahany spoj hlavovej a spodnej trubky? Doteraz som tam mal 100mm Bombera a celkom v poho, len pri strmych vyslapoch sa mi trocha odliepalo predne koleso od zeme (dalo sa ako-tak eliminovat sposobom slapania). A od vyroby tam bola vidla s 80mm. Jazdim XCcko, nic agresivne, sem tam nejaky jump… Co myslite???
myslim si ze 130mm na pevny kolo a jeste ke vsemu od authora ktrej ramy rozhodne nema nic moc je uplne blbost,to kolo se strasne postavi a navic se polozi vidlice,krom toho ze je to zbytecny.
a co se tyka tech 85kg tak bych se vyhnul manitou protoze standardni pruziny na tebe budou mekky a nahradni se pomerne blbe shenej a jsou preci jen drahy.Zvaz treba i Duka XC U-Turn,muzes si nastavit zdvih a neni to tak tezky jako marzoska
Prosím tě co to zase kecáš o authoráckých rámech. Sundám z něho samolepky a začnu ti tvrdit, že je to něco z garáže tak si cvrkneš do textilu. Jedinou pravdu máš v tom, že ty rámy jsou max. na 100 mm, ale dávaj tam 80 mm.
Drobný příspěvek do rozhovoru. Author má rámy takový jaký má, tvrdý navíc lanka se občas dotýkají rámu, např. lanko zadní přehazovačky (měl jsem Visiona za 48 tis a musel jit pryc.
Vidlice pro Tebe se 130 je fakt blbost, doporucuji FOX, ale jsou docela drahy, ale je to mazec. Pro Tebe doporučuji toho Duka je docela tvrdej a ty s nim budes spokojenej. Vetsi zdvih jak 100 si nekupuj.
…dal jsem na Versus 2003 130mm zdvihu a pohoda, uzivam si to…tim nerikam 100 nebude nekomu stacit. Tolik vlastni zkusenosti;)
No, toto som chcel pocut (Vidiet) ;)
tak to ani nahodou autorackej ram poznas podle tuhosti naprosto neomylne pokud se teda nejedna o velikost 16–17 a nebo to neni neco dirtovyho.Mam zkusenosti s visionem,instinktem a modusem a egoistem(ten je lepsi protoze ma jinou zadni stavbu,mozna teda mel) a vsechny byly stasne mekky.Nechci srovnavat treba s amuletem nebo kelysem ale treba apac nebo merida jsou o tridu jinde.a to nemluvim a GT,Giantu apod.
Teda neviem ake mas skusenosti s Authorom ty, ale ja som s tym ramom plne spokojny a nevidim dovod (zatial) kupovat iny. Zas ten „syndrom sitnej znacky“. Akonahle niekto spomenie Author, Kellys alebo Dema, vsetci hned nadavaju, ze ake su to shity. A nie su! Kamos ma Kellys, ja mam Author a jazdi to super a hocikedy trhneme brutalnych manikov na neviem akych super-bajkoch. Takze tolko k osocovaniu istych znaciek… Na tych 130mm sa pytam preto, lebo mam objednanu Foxu a urcite to nebudem rusit preto, lebo mi niekto povedal, ze je to nezmysel. Ja som prosim pekne chcel vediet ci to nebude technicky problem a nie subjektivny nazor niekoho, ze ci sa to hodi alebo ne :-/ A zbytocne to rozhodne neni, ja si tam chcem dat zehlicku spickovej kvality, lebo z Macochy by som za chvilu chytil reumu do zapasti a prstov… A Manitou radsej nie, nepacia sa mi :))
Pokud bude mit stejny sloupek jako predchozi vidlice, pak v tom patrne nebude technicky problem. Tohle jsi chtel slyset? :) Btw. ja dneska sel po chodniku a u chodniku stal starsi chlapek se silnickou s nejakejma zapletenejma kolama Mavic. Moc hezky to vypadalo. A dal jsem ho pesky v botech za par korun! :-D
No to mne je jasne ze tam pasovat rozmerovo bude. Mal som tam Bomberu MXCecko 02, ta Foxa ma rovnaky stlpik. Mne islo o to, ci nebude ramu vadit tych 130mm zdvihu. Totiz nechce sa mi tu Vanillu rozoberat este predtym ako ju co i len trocha pojazdim. Nemuselo by to dopadnut zrovna najlepsie :)) No vidis-ty si utrel manika na zapletanych Mavicoch v botach za par supiek. Tak preco by som ja nemohol utret nejakeho manika na Spesle na mojom Autore za „5 korun 90 halierov“? :)) Nejde o to co mate napisane na rame, ale o to ako vam to slape ;)
aaa sorry financni hranice tak tech 7k, i 8k b se asi sneslo…
marzocchi mx comp
Já mám model 2000 ale geometrie by měla být pořád stejná. Mám vepředu 90mm a kolo je trochu vratší takže teď půjdu asi do 80mm. Ale důležitější bude výška vidlice (vzdálenost osa středu – korunka). Když jsem si změřil svoji tak třeba 80mm Skareb by byl dobrej, ale 100 už je delší než ta moje vidle.
Ještě dotaz. Jak může být nějaká vzduchovka měkká. Vždyt si ji můžeš nabouchat přesně podle svojich představ.
to by ;mě taky zajímalo gamma aet co jsem jezdil se dala nafoukat na totál šutr
No ja kdyz ji nafoukam na maximum kolik je v navodu(myslim ze budto 160 nebo 180 psi, ted vazne nevim), tak ji bez problemu pri jizde v lehkem!!! terenu promacknu az na doraz
divný – já když jsem ji měl na 140 tak jsem ji dostal na místě tak 4cm, a navíc to jak to koplo back mě vždycky odradilo to zkoušet víc abych si nevyrazil zuby :) nejlíp chodila úplně vypuštěná, skoro jako mg91, ale s tím že měla měkkej závěr, takže šla v terénu dost nadoraz. Občas se mi ale povedlo ji nastavit i se vzduchem na rozumný parametry, akorát čím víc vzduchu tím rychlejší rebound, no a u vidle bez tlumení, která začíná na vlastnostech elastomerky a pak už to je jenom horší, je to sebevražda. máš asi divnej kus, u rst by mě to nepřekvapilo, dokonce jsem narazil na jednu funkční gilu s olejem :)
ja nevim, hlavni problem je zenemam pumpu a tak zajedu cca jednou za mesic do shopu, aby mi ji prifouknuli(zdarma), ale vazne je az neuviretelne mekka(posledni dobou)
Zdravíme pozemšťany!