Tak jsem se rozhoupal pro další upgrade kola (peníze radši nesčítám :-) a dostane nový tlumič a rád bych novou vidli. Tlumič bude asi Monarch 3.3 nebo 4.2, ale co vidlice.
V podstatě nutností je snižování, to mi nikdo nevymluví, protože z Reigna bude XC-DH bike.
Každá vidle má něco pro a něco proti dle kataogových údajů. Spíš aby tam byl dobrý poměr cena/výkon/průserovost. O Talasech uvažuju jen z USA a to mě dost odrazuje.
Současný Pike mi z hlediska funkčnosti a spolehlivosti vyhovuje, škoda že se nedělá ve 160mm :-)) Z toho, co jsem pozjišťoval po netu:
Wotan – spousta štelovátek, asi dobrá vidlice, ale nějaký problémy s kvalitou, dost drahá, moc se mi líbí :-))
Talas – vim, že byli nějaký problémy s kvalitou u starších modelů, má skokovou změnu zdvihu, radši bych plynulou. Otázkou je, zda zvolit 09 nebo 10 model, rozdíl v ceně cca 200 dolarů. Když by se nepovedlo poslání jako gift, tak by cena byla dost mimo. Za ČR cenu by se vyplatilo koupit třeba canyona a případně zbytek rozprodat.
Lyrik – tak tady se neorientuju, někdo chválí, někdo nadává, nemá plynulé ovládání z řidítek.
Durolux – docela chaos v modelech, ani nevim jestli bude nový model se snižováním. Zas je možnost tuningu u Milana podle mých požadavků. Pořád nechápu ohromný rozdíly v hmotnostech.
Jsem ochoten koupit i něco staršího ;-)