Nazdarek, vcera bolo u nas uplne super pocasie tak sme sa boli trochu previest na biku. Jazdili sme v okoli Sandbergu (Bratislava) a zrazu nas zastavi nejaky chlapik (cca 25 rokov) + tlupa asi sietsich dalsich ludi vo vojenskych koseliach. Jak sme tak stali, tak chytili kamaratovi bike, s tym, ze sa mame legitimovat, lebo on je zo statnej ochrany lesov a dostaneme pokutu za bikovanie v prirodnej rezervacii, nejaky ochranny stupen 4… Naco sme sa s nim zacali hadat, ze za prve sme nic zle nerobili a za druhe on nema pravo nas legitimovat.. Na moju otazku, ci nam moze ukazat nejaku tabulu, ze sa nachadzame vo vysoko chranenej oblati so zakazom bikovania som dostal super odpoved, „no vies, tu tabulu ukradli, ale neznalost zakona neospravedlnuje!“ :) to uz som sa zacal vazne rehotat, s tym, ze ziadnu pokutu platit ani nahodou nebudeme. Nato chalan ze potom zavola policiu aby nas legitimovali. To sme spustili este vacsi smiech s otazkou, ako nas chce do vtedy drzat na mieste, ved kym pridu chlupati, tak my uz budeme davno prec. Potom prisiel najvacsi highlight ked chalan povedal, ze je opravneny nam vypustit kolesa (!!!!!). To uz som prestal zvladat a aj ked som sa do vtedy snazil tvarit sa aspon trochu vazne, teraz to neslo.. Chalan potom pochopil, ze to asi nema vyznam a riesili sme to dohovorom, s tym, ze sme preukazali dobru volu a „chranenu oblast“ sme opustili.. Moja otazka by bola, ake maju takyto ochranari pravomoci? Pochybujem, ze su opravneni cloveka legitimovat, alebo sa mylim? Co v pripade, ze chranena oblast nie je riadne oznacena? Mate aj vy nejake podobne skusenosti?