mam zrovna Tekra V a jsou super jen ty botky me vzdycky stoji 300 kila…
mam zrovna Tekra V a jsou super jen ty botky me vzdycky stoji 300 kila…
Mám taky tektra a a špalíky mě stojí 50kč. A zatím jsem ubrzdil..no teda skoro vždycky.
Dost taky záleží jaký tektra, dělaj od absolutních šuntů až po docela ok brdy. Já měl smůlu a dostaly se mi do ruky ty šunty, pak po výměně za deore a avid arch rival to bylo něco úplně jinýho
Myslim že na V brzdách neni pořádně co zkazit. Pokud se teda nepyšněj takovou vychytávkou, jako je paralelogram na 1 sezónu. Pak záleží jen na gumičkách.
tak tady nesouhlasím, to co jsem měl byl vážně hrozný shit. Ale to je model tak 5–6 let starý, ještě bych je někde našel. Brzdily hůř než cantilevery a hrozně se ohýbaly
to je co zkazit, ale nejsou mezi nimi propastne rizdily. Mam Tektra Quartz, brzdi to obstojne, ale nejlepsi rozhodne nejsou. Musis, ale posuzovat dle spalku, rafku a i brzdove paky.
Aky je rozdiel v brzdnej sile Vcka s paralelogramom alebo bez.Rozdiel brzd LX oproti Deore.Boli by tam rovnake spalky aj rafky?
nejde o brzdnej rozdíl s paralelogramem ale o to, že se ty čepy dříf či pozdějc vyklepou a pak je to na vyhození. Oni totiž ekonomové u Shimana zjistili, že když ten paralelogram udělaj tak aby něco vydržel, tak jim klesaj obraty a je třeba s tim něco udělat… :-)
Týý, to je tzv. podnikatelský plán a je to filozofie firmy. Myslím že tzv dual control je něco podobného.
Som si vsimol, ze mas hodne nazorov na LX brzdy, preto ma nadaju dve otazky.
1.) Skusil si ich niekedy? 2.) Jazdil si ich na vlastnom biku?
z pytlika si nic nedelej, na paralelogramu na mych V- brzdach po cca 10000km se vakl neudelal.
Ja ho po 10000km taky nemel, ale po 13000 uz ano :o( Nicmene na funkci rostlinare to nema skoro zadny vliv.
NJN…vakl ne…ale v tech mych po 300 km se to nak zadrhlo…ale jak jsem to rozpohyboval silikonem, tak to zas jezdi…
no jo, po bahenni lazni toto paralelogram rad dela. Loni na Drasalovi a Selovi v pohode, bylo to mazano vodou, horsi, kdyz to pak zaschlo. Pomoci TF2 jsem ty brzdy zase rozchodil.
Já mám na kole Tektra Quartz už nějakou dobu a rozhodně si nestěžuju. Hodně záleží na špalcích. Teď tam mám nějaký žlutý Jagwire a jsem spokojenej.
Vozim ten prvni model a naprosta spokojenost. Spalky Koolstopy co tam byly nic moc:(
mam tektro eclipse + spalky za 100SK a rozdiel oproti DX brzdam je minimalny. zakusavaju sa rovnako dobre tekra aj DX