Křeče svalů při závodě - co na to?

33 nepřečtených
  • petas1

Ahoj, máte někdo zkušenosti co do sebe narvat před závodem na svalové křeče. Vždycky jsme během závodu dostal do sebe trochu soli a bylo to docela v pohodě, posledně to ale nezabiralo. Naštěsti jsme zkončil před občerstvovačkou, tam do me narvali nejaký prášek a pak to bylo v poho, jenže nevim, co to bylo?

0 0
    • hydrant  

hořčíkový tablety

0 0
    • Honzas  

najezdeny km, cim vic, tim lip;-) ale ne v poslednim tejdnu;-)

0 0
    • Šeřík  

měsíc před závodem jsem bral hořčík a celej závod v pohodě

0 0
    • Beeda  

Prosim vas, kdo tu radi horcik, tak siri povesti, podili se na tom vice faktoru viz Ondra na KPO – http://www.kpo.cz/…ie/krece.htm Ja ted dostal krec, protoze jsem nemohl dlouhodobe radit 7–9 kolecko a jsem zvyklej slapat kadencne i do kopce, cili bod 3. B.

0 0
      • RomanH  

No, mozna ze jde o placebo, ale mozna to funguje. predloni jsem dostal na Drasalovi hned po sjezdu z Kelcaku (tusim na 40-tem km) krece, ktere me neopustili na dalsich 70km az do konce zavodu. Na kazde obcerstvovacce jsem si sypal sul do kelimku, abych mohl jet par km bez kreci. V loni jsem tyden pred zavodem zacal brat magnezium, do Camelu jsem si misto tradicni vody vzal neperlivou magneziovku. Krece jsem za cely zavod nedostal, ale i pri pocitove stejnem vzkonu jsem nakonec skoncil o hodinu hure nez predloni, proste mi nejak doslo a citil jsem se takovej apatickej. Letos se na takove blbosti vykvaknu, opet pojedu jen na cistou vodu s rizikem kreci a uvidim. Hlavne ale asi zacnu „zavodit“ az po sjezdu z Kelcaku – vyjezd na nej a nasledne stani v pedalech pri sjezdu me stoji hodne sil.

0 0
        • McBlacky  

já bych na vodu na závodě nejezdil, nebo teda ne na delším než 30 minut. Pokud je vedro tak bych o tom ani nepřemýšlel…

0 0
          • RomanH  

Jenze ja jsem na ni zvykly. Ambice na bednu nemam a ani vzhledem k ujetym km pred zavodem (okolo 2000km) mit nemuzu. Jde mi o to poprat se co nejrychleji v ramci svych moznosti a ujetych km s trati, pritom se ale jeste koukat okolo sebe – predsi jen je na Hostynskych vrchach krasne. A ten iontak si muzu dat na obcerstvovacce – v nejhorsim do nej opet hodim sul.

0 0
            • MartinXC  

Voda dlouhodobě není vhodná protože pocením ztrácíš solia vou a pitím vody dopnuješ jen vodu tedy soli ředíš. Zjistil jsem, že optimální je Radegast/Birell :-), o víkendi jsem na něm dal 186km (spotřeba 6 kousků).

0 0
              • RomanH  

Ja v sobotu 115 na 3l vody + jednu Cernou horu a jeden Gambrinus :o)

O tech mineralech vim, ale uz od malicka nemam rad sladke piti – zatimco vsichni chteli stavu, ja pil cistou vodu z kohoutku. A nase mala je v tom po mne – nic jineho nez horky caj nechce. Docela me zaujal ten podomacku delanej iontak – cas se soli + ten cukr (ktery bych vypustil). Ten Birell je fajn, ale do Camelu ho nedas a na Drasalovi moc benzinek a hospod neni.

Ohledne tech iontaku me prekvapila jedna vec – jak na Tour de France, tak i treba v hokeji bylo videt, ze ve flaskach od renomovanych vyrobcu vyzivy maji obycejnou vodu – tezko by si iontak lili za krk. Ne asi porad, ale uz jim ty chute musi lezt krkem. Jeste me zaujalo to Penco AC salts – to bych mohl zkusit kombinovat s tou vodu. Uvidime.

P.S. Co vozik, jezdite ?

0 0
                • Jester  

Taky jezdim prevazne na vodu, nemam rad sladke. Ale zkus G30, davam pulku doporucene davky. Je to velice prijemna chut a neni to sladke.

0 0
                • MartinXC  

Když jsi od mala chlastal vodu z kohoutku, tak to máš zásoby Calcia – stačí vhodně doplňovat Magnezium :-) Kvůli nevhodnosti Birellu do camelu moc akce nemusím, a když tak takové jako Drtič – Birell v každé hospodě PS vozík: ženě roste bříško a na bika nesmí, a Martínek začal jezdit na svém (3)kolečku, takže s vozíkem jsem byl jen párkrát na uspávací jízdě.

0 0
                • Paja  

Na hlavu si lijou vodu, ale na piti podle me kombinuji flasky s vodou, iontaky nebo treba kolou. AC Salts zkus, ja je pouzivam (ne proto, ze bych sladky nemohl:o)ale muzu tak casteji stridat prichute.)

0 0
                  • Vrci  

K tomu hokeji, vidlěl jsem, jak se z jedný flašky napil, vzal druhou vypláchnul si pusu a polil se. Myslim, že na TdF je to stejný.

0 0
    • MARIN  

vic jezdit a vic pit

0 0
    • Haryk  

Mně se osvědčily Enervit – tablety.Jeden kámoš na to šel fakt z gruntu,když začal před užaslým osazenstvem občerstvovačky namáčet banán do soli.Brrr.

0 0
    • JMT  

chlape, to nesmis tak hrotit… jezdi pomalejc a mansi vzdalenosti a bude to ok :-)

0 0
    • tutite  

to petas. G30, při hypotonickém ředění /dóza 350 g 90 Kč na 10–15 l, t.j. litr za 9/6 Kč./

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Vejr  

Tak si musím vylít srdíčko, dneska jsem jel první závod (a druhý v životě) v tomto roce – 2 okruhy po 20km zpoloviny prasálním terénem, převýšení něco přes 1,000m a ve druhém kole asi po 30 km mě chytly takové křeče hlavně do zadní části stehen, že jsem byl úplně vyřízen. Závod jsem dokončil, ale propad byl velký. Tak co s tím? Předpokládám v první řadě prodloužit trénink – 3× týdně na min. 60 km a zařadit do něj intervaly maximálního nasazení – jak časté ale a jak dlouhé? Dál chci každý týden 1× dát v normálním tempu přes 100km jako ZDV. Co dělat zbývající den nebo dva – relaxačně se mrcasit po okolí, nebo je vhodná nějaká speciálnější forma tréninku? Jinak najeto mám zatím málo, cca 1200 km od začátku března. Tablety proti křečím zatím řešit nebudu ale zeptám se, zda je vhodné doplňovat hořčík preventivně. Dík za rady k tématu co jsem si zde zatím přečetl a případné další, pěkný večer.

0 0
      • Tomahomo  

Jen OT – ty jsi lepší archeolog než Indiana Jones! :o)))

0 0
      • black.horse  

Začni tím, že přestaneš uvažovat v kilometrech a začni systematicky trénovat v minutách/hodinách v určitých intenzitách (ten kilometrovej zlozvyk jsem měl taky a je to mor). Už i přečtení/pocho­pení materiálů od Vojtěchovského Ti na amatérský trénink postačí… Preventivně bych doplňoval to, co potřebuji (bílkoviny, sacharidy) a ostatní spíše pokud vím o nějakých objektivních potřebách/potížích – zbytečně moc minerálů nemusí ledviny potěšit.

0 0
        • jakub  

jednoznačně na křeče doporučuji – pochopitelně výjma treningu a nelítaných hodin (nikoliv Km – jak se tu již někdo také zmiňoval) přípravek jménem Magnosolv – je to ideální darda prti křečím.. nasypeš a jedeš… a dojedeš, koupíš ho v lékárně…

0 0
    • ememem  

nic, maa najazdene, potom to das aj jak hovori rychlej turista na suchu vodu a rohlik.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.