Tak kerou? Není to dlouho, jak jsem se ptal jestli můžu M-525 dát na sixe. Nakonec jsem se rozhodl, že dám mechaniku. U mne vede bb5, ale zajímaly by mne vaše zkušenosti těchto brzd. Nachystaný mám 2OOOKč.
Tak kerou? Není to dlouho, jak jsem se ptal jestli můžu M-525 dát na sixe. Nakonec jsem se rozhodl, že dám mechaniku. U mne vede bb5, ale zajímaly by mne vaše zkušenosti těchto brzd. Nachystaný mám 2OOOKč.
No tak co je?
Pondeli?
skoro utery!!!
utery...........a pěkně se to podelalo
zkusenosti s nima nemam, ale taky do nich pujdu (BB5)
Z tady tech bych bral ty Avidy
a proč mechaniku? kvůli penězům?
uz si nekdy videl mechaniku ze ktery vytek olej ? tak asi proto.....
a už jsi někdy brzdil hydrou? Pružení lanka a bowdenů u mechaniky je hodně nic moc, třeba pocit na páce se nedá vůbec srovnávat s hydrou. Leda s mírně zavzdušněnou.
Záleží na tom s jakou mech. brzdou srovnáváš. Zkoušel jsem hydry promaxe co má kellys na magnumu a ta páka docela klade odpor. Oproti tomu 525 chodí a brzdí daleko líp. Např. moje mechanické avidy 2002 na pákách Speed Dial5 si nic nezadají s hydrou 525 co se brzdného výkonu a lehkosti ovládání týče. Bowden mám od páky až k brzdě, to taky udělá hodně.
.. brzdneho vykonu? A kdyz ti zacne pruzit lanko?
myslím, že nemá smysl o tom již diskutovat bylo to tu mockrát.Na těžší lidi avidy brzdí hůře.Navíc dávkovatelnost je u nich oproti hydrám mizerná, dost se kousají.
No, já vážím 72 kg, tak tenhle faktor – váhu jsem pominul. Asi bude rozdíl mezi 70ti kilovým a 100 kilovým člověkem. To je pravda. Ale jsem zkoušel kámošovo kolo se zajetýma deore 525 hydrama a pak jsem jel na svém a připadalo mi to skoro stejné co se brzd týče. S dávkovatelností problém nemám, díky pákám SD5 a tomu kolečku. Ale všechno je to o citu na brzdy a to je individuální.
Přesně tak, olej ti nevyteče a taky kvuli vidli, mám bohužel jen Manitou Six a hydru tam radši dávat nebudu.
Si myslis ze mechanika pusobi jinac na tu vidli nebo co? Bude se ti to kroutit stejne s mechanikou i hydrou.
zalezi s jakou nechanikou, s takovou tektro novelou sezkroutis ani silnicni vidli:)
njn ale to uz jinde jsme to je jina vesnice;)
bb5, ale osobne bych si priplatil za bb7, tink je ma za 2600..........
stále všichni píšete, že byste si připlatili.mě by spíše zajímalo, kdo už zkoušel bb5 a jak je spokojen.Pokud jde o jedno nastavovacé kolečko, tak to si snad může člověs nastavit stejně na páce ne.
Kdybyste me zavrazdili, tak ted nevim ktery ty avidni avidy mam ja.. mozna ty 5? Nevim, nevim, ale rada bych se jich zbavila a dala tam neco, co brzdi, treba 525 :)
za 3,5 i s pakama avid mag je dam do placu :)
Pokud chceš ušetřit, tak si klidně zadní nech a vyměň jen tu přední za hydru.Vzadu to ubrzdí snad každá kotoučovka-tam ani není třeba kotoučovku dávat.Důležitý je hlavně předek.
ee, dik, ale mam jasno v tom co chci, i kdyz jsou 525 pomerne hnusn dizajn oproti avidkum, tak klasik by rekl dizajn nejezdi (nebrzdi)… ale kus, no, kdyby mel nekdo zaujem, pisnete na mail (omlouvam se za radkovou inzerci).
Kup si hydry LX, cena je odobná Deore a design lepší…
ty máš ty bb7,bb5 se začali dělat až letos.
Já jen reaguji, jak všichni dávají od 5 ruce pryč.Osobně bych si taky vzal hydry.Vlastně já už si jednu vzal -LX dopředu.
Dik za vysvetleni :)
ikdybych měl žrát měsíc jenom rohlíky tak bych si připlatil na 525ky…
Kočička! Haf!