• vlad@

Potrebuji radu,nevim jestli mam nechat na novem kole pedals na tretry? kdyz treba hodim drzku pres riditka ,tak nevim jak behem 1s dam tretru pedalu,at to neni horsi jak u normal padalu.

P.S piste sve dojmy, o tretrach a pad v tretrach na bahne atd..

Predem dik.

0 0
    • enjoy  

pri padu vypnes snadno,ani nebudes vedet jak.ale v blate a tam,kde si nebudes moc jistej padem ti to moc prijemny nebude,nohu proste nesundas tak lehce jako z obyc. pedalu.

0 0
    • rock  

Přeji hooodně štěstí … mám je asi jeden a půl měsíce. Důkladnou držku jsem ještě nehodil, ale v nulové rychlosti (nestihl jsem vycvaknout) jsem lehl mockrát. Ale lepší se to, lepší, mám zvyšující se úspěšnost nouzového vyrvání tretry z nášlapu … Jinak nacvaknutí zabahněné tretry nevidím jako problém (Shi M520) a pocit, že mi nohy drží na pedálech (zvláště mokré boty uměly klouzat dost), je k nezaplacení.

0 0
      • kajulka2  

Tak to jsme na tom úplně stejně, já už sebou takhle prasknul taky několikrát, jednou to bylo na silnici kde jsem se chtěl otočit, kousek před autem, ale řidič byl dost daleko a na střeše kola, takže to skončilo pozdravem a úsměv

0 0
    • vlad@  

Jeste mam obavu ,kdyz bude nejakej vetsi sraz a sjezdik a nahodou drzka ,tak radeji letet bez kola ,nez kolo na tretrach,to si nedovedu predstavit ten dopad. Nevim odepnou se tretry. Nemam praxi jezdit v tretrach.

0 0
      • Meesha  

Zalezi jak je budes mit nastaveny. Jestli natvrdo, tak udelas s bikem par kotrmelcu a pak mozna odleti. Jestli jen lehce tak se vypnes a letiiis!

0 0
        • McBlacky  

to myslíš asi nějaký tretry od beton zappa :)

to vlad: vůbec se toho neboj, pokud bude rychlost větší ani nezaregistruješ že to vyklaplo, budeš mít jiný starosti jak se porovnat před landingem :) v malý rychlosti při technických problémech je to otázka cviku, ale třeba já osobně se skácím protože nevyklapnu tak jednou max dvakrát za sezonu takže žádná tragedie…

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • 0702  

teď jsem po 6-ti týdnech vyrazil na kolo, nadržený po „lehké“ kolizi mých zad. Sliboval jsem si, že pojedu jenom po šotolině, ale stejně mě to vtáhlo zase do šrotu lesa. Po dešti i přes tropické vedro jsem sjížděl nějaké koleje od traktoru – pravá zatáčka, klopená vlevo, sklon cca 25%, v ohybu pařez a představ si, letěl jsem jak pilot a garantuju Ti, že si na nějaký vyhakování ani nevzpomeneš – ono ti to zafunguje jako airbag a vystřelí ta potvora odstředivá nohy z pedálů (pokud je tam nemáš přibitý. ..záda vydržela.

0 0
      • Novak27  

Každopádně jdi do toho. Jak sám píšeš „nemám praxi“ takže jednou ji stejně budeš muset získat. Jo a blbě spadnout se dá i na normálním kole. Hlavně nepadej už teď, když jsi ještě nespadl, nebo si to našroubuješ do hlavy a kdykoli uvidíš kopec tak sebou plácneš preventivně. Zdar.

0 0
    • vlad@  

Tat ja to teda testnu ty tretry,treba se jedna jenom o zvyk?

P.S az poletim vzduchem ,nedopadnu fakt na drzku i kolem na tretrach

A dik vsem za info

0 0
      • enjoy  

no kdybys mel treba authory,tak to bych si rozmyslel,ty jsou pri nastupovani a hlavne vystuppovani malinko nepredvidatelny:-).ale kdyz si ty tvoje pedaly nastavis na lehci vycvaknuti tak to bude v pohode.ale ne uplne na lehko nebo budes mit spis potize zase opacny.

0 0
    • juli  

Trochu bych to obratil. Daleko prijemnejsi je pocit, ze ti noha z pedalu nesjede v okamziku, kdy to nechces, nez pocit, ze se nevypnes, kdyz to potrebujes. S naslapama se pada a pada se i bez nich. Musim uznat, ze kdyz jsem s nima kdysi zacinal, mel jsem stejne obavy. Dneska jedine naslapy, teda na bika.

0 0
    • JFB  

ja to delam tak, ze v nekterych specifickych pasazich proste vycvaknu jednu/obe tretry a mam je na pedalech „jen tak“. jinak jde opravdu jen o zvyk, takze zadny strach;-)

0 0
      • Twisp  

No to nevim, podle me je tu mnohem vetsi sance ze se zrakvis

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • miťo  

Vozim Sh.520 s pruzinama utazenyma nadoraz. Zatim jsem mel namale spis diky nechtenemu vyklapnuti ve sjezdu a spurtu, nez abych nevyndal nohu kdyz potrebuju, nebo pri padu. Tak zadny obavy. Je to mnohem lepsi nez holy pedaly a navic ti vzroste vykonnost, kdyz se s tim naucis slapat.

0 0
    • Lance  

ta cestina place.......

0 0
    • fousac  

jdi do naslapu.. vycvakavani se neboj, to jde samo.. horsi je se naucit rychle a jiste nacvakavat..

ale pozor, naslapy jsou silne navykove!! no a az po delsi dobe vlezes na kolo bez naslapu, tak to bude asi nezvykle tezsi pri nekterych tech. manipulacich, napr. vyjeti obrubniku…

vetsina chrtu kdyz nema nacvakly nohy na pedalech, tak kolo do vzduchu nedostane… :oP

0 0
      • hydrant  

jojo, i na hajtře do hospody bych je bral, vážně

0 0
      • mike!1  

jj pravda. mám taky nové tretry a je to boj než se trefím kuframa do pedálu a nacvaknu:-))

0 0
      • RBbur  

fousáč má pravdu,dnes mám problémy jet i do kopce bez nášlapů, dva měsíce jsem byl rozpačitý a dnes bych to nazval jednou z nejlepších investic co jsem si na kolo pořídil. Líp se jede do kopce ve sjezdech noha drží a v bahně , když to proklouzne, stejně padáš do měkýho. Nacvakávání je po čase stejné jako když lezeš do nazouváků. Přezkočit díru v rychlosti bez nášlapů je si říkat o rozlámané kotníky.

0 0
        • vlad@  

Tak vsem dik ,za radu TRETRA .To bude prdel jak se naucim a zvyknu tretrama.

P.S az je koupim ,tak je dam na nohy uz vecer at si zvyknu…

0 0
          • kámen úrazu1  

Já vyjela s tretrami prvně dneska. Zatím v pohodě, vycvakávání jde, ještě jsem se neskácela, nacvakávat mně je hůř (ale ke konci o 100% líp než na začátku vyjížďky). Su spokojená, určitě nebudu potřebovat k vytvoření závislosti na SPD víc než dva týdny. ;o)

0 0
            • RBbur  

Tak tu tretru pěkně zezadu nakopnu a musí tam být napoprvé, jak do nazouváků. Na tretrách jsou podrážky dělány tak, aby to nakopnutí bez prolémů dovolili a botu pěkně navedli.

0 0
    • climber  

SPDéčka jednoznačně ano, na začátku jsem si parkrát namlátil. Rychle si ale zvykneš (ne na to, že si každou chvíli namlátíš, ale na pedály). Dneska, když mě čeká nějakej trošku hardcore sjezdík, tak se vždycky snažím to jet nacvaklej. Po určitý době ti právě nacvaknutí dodává pocit jistoty.

0 0
      • civetta  

Presne tak. Vypada to mozna paradoxne, ale je to skutecne MNOHEM jistejsi nez jet to vycvaklej.

0 0
        • mn  

dávám za pravdu, letos na Králi v jednom sjezdu se mi vycvakla jedna tretra a nez jsem to srovnal a zacvaknul zpět bylo to velmi nepříjemných asi 50 m .

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.