Zdravím pánové, bohužel jsem se stal dalším z řady majitelů prasklého rámu Fuel. Nemá zde někdo zkušenost s reklamací? Hlavně by mě zajímala rychlost a přístup Brettonu. Předem díky za odpovědi
Zdravím pánové, bohužel jsem se stal dalším z řady majitelů prasklého rámu Fuel. Nemá zde někdo zkušenost s reklamací? Hlavně by mě zajímala rychlost a přístup Brettonu. Předem díky za odpovědi
znamemu praskla dvakrat zadni stavba a moc si liboval, protoze nakonec mu dali ram nejvyssi rady s karbonovou zadni stavbou. Perfektni doporuceni, co ?
no pokud to tak bude i v mem pripade, budu dovozce blahorecit vsude mozne .-)) ale uz kdyz jsem kolo kupoval, taky byli solidni a rychli
S Brettonem mam nejlepsi zkusenosti – nemas se ceho bat
Co se týče Brettonu, tak jsem zvědavý jak dopadneš. Já jsem reklamoval netěsnost bezdušových zapletených kol Bontrager race tubeless a dopadl jsem špatně. Bylo mi zděleno, že kolo Trek 8500 bylo dodáno sice se zapletenými koly, které jsou určené pro bezdušové pláště, ale kolo bylo od dovozce dodáno s dušemi a tudíž nic reklamovat nebudou. Přeju ti hodně zdaru při raklamaci a doufám, že budeš úspěšnější.
Tak todle je hutny – to neni ani jako vtip dobry…
Reklamoval jsem rám (ne Trek) přes prodejce, bylo to na výměnu, reakce cca 6 týdnů až do doručení nového kousku do ruky.
Reklamoval jsem vloni Sugar4 a Bretton byl super, pokud mas doklady v poradku myslim ze budes spokojenej. Jezis uz je to rok… .
No, už to tu psal bb. Možná máme stejnýho známýho… Nejlepší zkušenost.
Me prasknul na podzim model 01 a reklamace v poho. Kde ti prasknul?
Mam taky model 01 a myslim, ze ty praskaji jen na jednom miste :-) Kousek nad uchycenim presmyku. Jakej ram jsi dostal? Stejnou (cernou) 90-tku?
Ne, prasknul mi na podzim a dostal sem 03. Ted nejspis dostanes 04. Myslim, ze ten design je rok od roku horsi, ale zase si polepsis o material (ZR9000). Prej by mel s tlumicem vazit asi 2,05kg. Ale ten cernej byl stejne nejhezci…
Plne s Tebou souhlasim, ze design je horsi a horsi, ale v roce 2004 to mozna uz Treku doslo a letosni 95-ka vypada opet krasne :-) (na cerne se toho moc pokazit neda :-) Doufam, ze by mi Bretton tu 95-ku dat mohl, protoze mam kolo ladeny do cerno-cervene a dostat letosni 90-ku (modrou), tak bych z toho moc na vetvi nebyl :-)
Ja to mel taky do cerno-cervena. Ta 95tka de a pak ty carbonovy, ale letos od 95tky niz je to dost tragedie.
No uvidim co na to dovozce, myslim, ze mu muze byt celkem jedno, jestli mi da 95-ku nebo 90-ku, protoze aspon co jsem se dival, tak ramy se lisi jen barvou. Jinak ten carbonovej Fuel by me ani moc nelakal, i na odpruzene „hline“ mam komfortu plno :-)
I s tlumicem 2.05kg ? Hmm, no to dost pochybuju.
Na reklamaci maji 30 dni. Pokud do te doby nejsou schopni dodat opraveny nebo novy vyrobek, pripadne se s tebou nedomluvi na jinem reseni reklamace mas pravo na vraceni penez. A to na plnou sumu, kterou jsi za kolo/ram zaplatil. Pokud jim odsouhlasis prodlouzeni lhuty (staci ustne) sam se tohoto prava vzdavas. Proto doporucuju uvazovat dopredu, jestli se ti sestitydenni cekani na ram vyplati a jestli neni lepsi vzit si penize a koupit si novy (s novou zarukou)
…nebo zamitnout reklamaci…
to nemuzou, protoze by ti museli dat zpatky reklamovanou vec, cehoz nejsou schopni, pac si ji pan dovozce v centrale posuzuje… ;-)
Diky za radu, ale muj oblibeny obchod mi vysel tak vstric (nahradnim ramem), ze jim nemuzu udelat to, abych si nechal vratit penize. Takze se ted prohanim na HT Meride a je to zase trosku (snad na chvilku) neco jinaciho :-)
Jiste, pokud jsi ochoten cekat, tak neni co resit. Ja se jen snazil naznacit, ze pokud se k tobe obchodnik chova hnusne, tak ze ty mas tu samou moznost ;-)
Jo, jo, diky za radu. Akorat muj obchodnik je fakt solidni. Uvidim jakej bude dovozce :-)
Tahle moznost je ciste teoreticka nedavno sem to zkousel docela drsne pri reklamaci v alpinusu a ty svine se mi jenom vysmali… nemuzes je nijak donutit aby tipo nesplneni te 30 denni lhuty vratili penize a soudit by ses asi nechtel dyz ti de o cas :-(
Zavolej si na ceskou obchodni inspekci, rekni jim jaky mas problem, dojednej s nimi inspekci u toho svyho prodejce, zajdi tam s nima a on ti radsi zaplati 30 000 na ruku, nez 100 000 COIce. Ale je pravda, ze pokud je obchodnik solidni, tak muj staci tou COIkou vyhrozovat ;-))
Ječňák je borec!