Přítelkyně by si chtěla pořídit bajka. Do užšího výběru se dostali následujicí stroje:
- Amulet Composite
- Leader Fox Rover
- Merida Matts Sport 300
Který by jste doporučili??? Předem díky.
Přítelkyně by si chtěla pořídit bajka. Do užšího výběru se dostali následujicí stroje:
Který by jste doporučili??? Předem díky.
Hlasuji pro Amulet – kvalitní rám, osazení ok, dokonce deore šaltr, ráfky mach a náby altus -pořád lepší než noname, nebo low end quando, cena dobrá a navíc hezky vypadá (to je pro holku důležitý :-)
Přikláním se k tomuto hlasu – Amulet – důvody sejný
Proč jsou shimano náby lepší než noname?
JSem kdysi koupil kolo s no name konusovyma nabama, a byly to prvni, co jsem musel vymenit (obe). Prvni se do vecnych lovist poroucel orech. Takze tak.
Shi(t)mano tu mnozí skutečně nemají rádi, na druhou stranu se mu ale musí uznat, že jeho výrobky jsou skutečně držáky (stačí si vzpomenout třeba jen na převodníky – od jiných výrobců bývají hezčí, od Shimana jsou na furt)
JJ obzvlast prostredni Deore je skoro „vecny“ :)
doporucuji neco s damskou geometrii, koupil jsem letos zene horaka s damskou geometrii a dekuje mi, kdykoliv si na nej sedne. Ma trochu kratsi ram, takze na tom neni tak natazena a kolo se ji dobre ovlada, mekci pruzina ve vidli atd.
Uvidíme jak ji sedne kolo v obchodě. Dámské geometrii se určitě bránit nebude.
jeste jeden postreh, nemam vubec nic proti kolum Author, ale vsimnul jsem si, ze kdyz vidim zenskou na kole natazenou jak na skripci, tak ma vetsinou Authora.
Ono kdyz ma nekdo kratky telo tak nema jednoduchy sehnat bajk na miru. Ja mam Authora uz druheho. Zmenila jsem Kinetica na Visiona a konecne se mi dobre sedi. Problem u seriovek je spish v tom, ze ja mela na Kineticu moc dlouhej predstavec a blbou sedlovku, proste to bylo dlouhy (ASL neuznavam). Druhy bajk mam postaveny podle sveho vkusu i potreby, zadne „damske“ dily nemam(krome sedla a gripu), jen jsem si osazeni upravila tak, aby vyhovovalo.
Pro sportovní ježdění je to nejrozumnější přístup – ženě jsem upravoval bika podobně (představec, sedlovka, kliky, pláště, rodla, změkčení vidle), dámské má jen sedlo.
Ja by som skúsil aj už jazdený bike, dá sa nájs? naozaj zachovaný a dobrý bike. Kamarát predáva napr.heavy tool model si ale naspomínam – rám najvyšší model CrMo kompletne v XTR za asi 15000 sk
To je myslím dobré doporučení, já třeby viděl do 20tisíc staršího Kleina (4 roky) ve velice slušné výbavě. Začátečník podle mne neznamená , že musí začín na méně kvalitním vybavení.
tak to bych radsi koupil neco novyho a jak zminuje kolega vyse v damske geometrii. aby se na tom necitila jak vosa na bombonu a yby ji nebolely zada. Asi neco z Author rada ASL (Author Spot Lady). My budeme kupovat na podzim :-)) damskyho Moduse. Reknu vam, ze se na nej tesim pomalu vic nez moje pavla
a co damskej superior?
Devce si vcera objednalo damskyho SUPERIORA 830 W vypada trosku jinak nez v katalogu – je temne rudej, ne ruzovej, ale hezkej, a jezdi jich fakt jen par kousku… za 14000 krasa… ten 15" ram je fakt na ni jak delanej… pohoda.
Coz takhle Acstar Rock SX?
Jo jo o tom jsme take uvažovali, ale v okolí ho bohužel nikde neprodávají. Přeci jen je potřeba důkladně otestovat geometrii.
Problem je, ze dukladne otestovani geometrie me trvalo cca 150km, abych zjistila, ze me boli ruce, ramena, za krkem a zada. No, asi toliko. Ale jestli bude pritulkyne takovej blazen jako my vshichni bajkeri, za pulroku bude mit poradnej bejk a ne nejakou serioffku, protoze kdyz si nekoupi novej tak tenhle aspon upgraduje tak,ze ho nikdo nepozna… :)
Sirenna taky tak zacinala. Jeste predloni mela pevnou pak RST aby se nereklo, pak neco s tlumenim Suntour XC-PRO-SL no a ted uz vozi i neco s pruzenim. Marzocchi Z4 a 888. Sice to za to stoji, ale ne kazdej si muze dovolit vidlici za dvojnasobek svyho puvodniho kola.