Jdou dat brzdove spalky z Vcek na silnicku nebo to ma nejaky hacek ? Je to rozumne ?
Jdou dat brzdove spalky z Vcek na silnicku nebo to ma nejaky hacek ? Je to rozumne ?
No rek bych ze tycky na MTB spalcich jsou delsi nez u silnicnich , takze by se musel prorezat zavit, jestly je to rozumny nevim, pac sem to nikdy nezkousel
Existuji takovy krouzky… jo podlozky se to jmenuje :)
hmm, no jo to me nenapadlo, ja obcas nedavam podlozky ani tam kde maj bejt, protoze je vetsinou ztratim
no na sváho starého favorita jsem nedávno dal silniční brzdy Point (takové ty se dvěma excentrickými čepy) original špalky vyhodil a dal tam kazetové MTB.
Jdou. Pokud by byly alternativou originál silniční špalky od shimana, tak je to i rozumné. Může se stát, že kvuli délce nepujdou dát na přední brzdu (nevejdou se do vidlice) a pak by mohlo bejt docela nebezpečný, pokud by ti zadní kolo brzdilo víc než přední.
Jeden čas jsem v sora čelistích vozil kool-stop thinline MTB špalky, ale pak jsem vyměnil Al vidli za karbonovou, ale do té se už nevešly.
Ja je prave planuju dat jen dozadu (predni spalky jeste nejsou sjete) a druhy par dat na bajka (BBB trojbarevne se prodavaji jen po 4). Ze bude zadni brzdit vic doufam zas tak nevadi, horsi by to bylo obracene.
Tak v tom případě pozor v zatáčkách z kopce. Písek nebo mokrý kostky tě můžou dost překvapit.
Jo ty uz mne prekvapili i bez brzdy, radsi jsem presel z 25mm sirokych kol na 32mm.
no to právě naopak – vadí. Zadní kolo jde do smyku mnohem snáz. Viděl si někdy rychlou motorku? Vzadu malej kotouček a vpředu dva obrovský talíře.
Jo to jo, ale smyk/zablokovani predniho kola je daleko neprijemnejsi.
To se mi ještě nepovedlo.
dvě na sobě nezávislé účinné brzdy s odstupňovatelným ovládáním brzdného účinku tzn. by se to dalo nejakou packou ovlivnit, treba ;)
Vím, že si na silničce nikdy neseděl a sedět nebudeš. Představ si že vjedeš do zatáčky a trochu přepískneš rychlost a chytneš za obě brzdy stejnou silou. Pokud ještě k tomu jedeš z kopce, si sehlej nad beranama, kolo máš nakloněný do zatáčky jistě tušíš, co bude následovat, pokud tam bude náhodou písek a máš gumu širokou 23 mm s úplně hladkým běhounem.
Je fajn si pamatovat, že zadní brzdou musím brzdit jemněji, ale víc mi vyhovuje pokud budu brzdit oběma brzdama stejně, tak budou mít i stejný účinek.
To te asi prekvapim. Na silnicce jsem zacinal a prosel jsem si nejednou cyklistickou disciplinou, nez jsem se dostal k te nejvyssi. Jednu silnicku dokonce mam a obcas na ni vyjedu (, kdyz si potrebuju pripomenout proc jezdim co jezdim). pokud budu brzdit oběma brzdama stejně, tak budou mít i stejný účinek to musis mit teda hodne neucinnou zadni brzdu… aspon o spalek min :)
LOL// Na silnicce jsem zacinal a prosel jsem si nejednou cyklistickou disciplinou, nez jsem se dostal k te nejvyssi. //sem netusil ze si se dostal k MTBO:))
Co? Ja samozrejme mluvil a kralovske discipline.. nikoliv o turistickem bloudeni s mapou.
ok, tak tedy ultramaraton..ale stejne me sokujes od od zhuleneckyho flakani podel lanovky k takovy brutalite…to si urcite nenechas ujit transalp
Jasne. Hned jak mi sundaji kazajku. Tebe pustili na podminku?
ne, me vyhodili natrvalo..... p.s. sveraci kazajka je ten novy chranic pro freeriders se 100% ucinosti?:)
Hlavně když dozadu vede dlouhý lanko, který trochu propruží, takže zadní brzda nemá ostré zakončení (veloce). Brzdíš rukama stejně, ale na ráfku je zadní měkší.
Jo a to je stav, kterej mi vyhovuje. Nechtěl bych, aby blokovala zadní kolo. To je důvod proč jsem varoval před MTB špalkama vzadu a klasickejma na předním kole.
PS mám Chorus
Ja mam na Favoritovi puvodni brzdy a davam tam jenom MTB spalky, brzdi to vyborne ale piska..Ted jsem nasel kompromis, brzdi o trochu min, ale vubec nepiska – trojbarevny BBB.. Ja mam teda dvoulankace Favorit Special, kamos ma dvoulankace Centrix a ty jsou o dost tuzsi, takze mu to nepiska a brzdi jeste lip…
To záleží na konkrétních čelistech(jak se to tam vleze atd.). Já to na mých zkusil, šlo to tam a brzdí to odost líp, spíš bych řekl až moc – musí se dávat bacha.
Nejlepsi brzdovy efekt je olej na spalky. Nevyhoda – dest to smyje a hrozne to piska. Asi jako autobus. Ale brzdi to silene.