základní verze Dawg a Kikapu s ocelovou pružinou ? No nevím jestli je tohle nějaké zlepšení .. :-)
Predtim meli titanovou?
vzduchovou :-)
Tak to je rozhodne zlepseni. Jeste nejakej poradnej system, dodelat samolepky a nestrikat to jen tak pres sablonu a jsou to kola jak vino ;)
Libi se mi ta silnicka – i kdyz Kona nezni jako silnicarska znacka :-) Jinak me to nejak neuchvatilo.
king supreme je sympatickej… :-)
jj, na toho sem prehlid – na tom by se dalo jezdit :-)
CALDERA
tak CALDERU mam cca 3 tydny a neco je spatne – neustale se desne zveda predni kolo i do mirnyho kopecku. Asi se naucim jezdit po zadnim :(
a cos mel pred tim?
no, trekinga
a posed mas vylazenej? mam calderu starsi model (ale ty geometrie snad nejsou tak odlisny) a v pohode… muzu to teda srovnavat jen s Authorem, ale jak rikam, na vyjezdy si nemuzu stezovat…
co myslis vylazenym posedem?
predo-zadni posun sedla, vyska sedla… nebo zkus vymenit predstavec za nizsi/delsi… a to zvedani se predniho kola se ti stava tam, kde si to predtim na krosu vyjel v poho?
jo, presne na stejnych mistech – zkusim si pohrat d tim sedlem a predstavcem, diky
Na tych foto vyzeraju podvyzivene:( Mozno v reali to bude krajsie. Inak, vsimnite si profilaciu trubiek na XC HT:) (caldera, cinder cone)
Mě se líbí Coilair a Dawg Primo…
hm, tak z adeptu na pristi ram vypadla dalsi znacka…:/
pro tebe by stejne bylo kony skoda
haha
:o)
Kona dělá hezká kola, my to víme a tak si je rádi prohlížíme…
konecne je Stinky celkem pekny kolo, dawg taky nevypada marne. ale ty ciste XC modely se mi moc nelibej.
No konecne se da na HT od Kony divat :-) Jo nejsme kazdej stejnej …
ja myslel fully, na HT sem se ani nekoukal.
:-)
No ja se koukam taky jen na fully na HT neni nic noveho videt, vsechny vypadaj stejne:-)
nevite co to je za tu hnusnou vidlici, co ja na spouste tech KON? viz Kikapu, Kikapu Delux, Caldera, Cinder Cona… vypada divne (=lacine:-). jinak se mi libi ten Dawg Deluxe 06 a letosni Kikapu Deluxe:-)
a vubec mi prijde ze letosni modely jsou hezci…
to jsou vidle vyrobené u Suntourů (tj. Marzocchi MZ, EXR) asi.
prave mi to pripomina ten nejlevnejsi model Marzocchi. uz podle tech vnitrnich nohou. trochu „nizky“ vidle na tak „vysoky“ kola:-)
vyzera to ako MZ a ta je tento rok len elastomerovka, tak asi ju trosku potunuju. To by predsa nespravili dat na calderu elastomer.
jeste – libi se mi, ze Kona ma vpodstate stale stejny system odpruzeni. u nekterych jinych znacek ma clovek pocit pokusnyho kralika – vymyslej nejakej system, ale pristi rok uz delaj neco jinyho… ale vlastne je to dobrej zpusob, jak donutit lidi stale kupovat novy a novy kola, strasne brzo se dostavuje pocit moralni zastaralosti:-) apropos-zajimalo by me, kam mizi vsechna ta stara kola. jeste pred par lety spousta lidi vozila ram RB/Author Suverign, letos jsem ho jeste nepotkal… ale mozna proste jezdim „jinudy“:-)
Jenze je to Kona........
Úžasnej je ten jejich singlspeed s pevnou vidlicí, mňam dal bych si ho jako předkrm.
Tenhle ma prehazovacku www.kona.cz/…e/6/0083.jpg jiny kolo s pevnou tam nevidim.
kdyz sem to videl poprvy lek sem se ze to ma 888
Jsem ho tak krasne nachytal a ty to musis zkazit :)
ale to je model 2005… ale na prvni pohled se od toho 06 asi moc lisit nebude
Jasně, přehlídl jsem, že koukám na 2005 ale stejně bych si ho možná koupil jako druhé kolo. Ale ta cena 25.000,– mi přijde dost :o(
aha, vidle na 06 ma navarky na kotouce…
a jeste lepsi fotky :-)
http://www.konaworld.com/…w/index.html
btw budou se prodavat v cz uz letos (treba ten dawg)?
Jak píše PAVITAS, nejlepší je přímo ten KONAWORLD. Nemám sice zprávy o jejich cenový politice, ale je jasný že podle volby leckdy levnějších kompnentů než minulej rok to bude střižený dost nízko. Podle mě je to krok zpátky, protože v tomdle roce jedno z nejprodávanějších kol: CINDER CONE to má spočítaný, kvůli kotoučům. Nejprodávanější kolo přece nebude mít MX2 nebo SOLE, i když možná se mýlím a cena bude tak nízko…
Jinak na tu krátkou geometrii sem slyšel stížnosti už od více lidí, ale to v příštím roce rozhodně lepší nebude.
no když někdo chce dlouhý kolo, tak si nesmí kupovat Konu, Kona je na hraní a zábavu, ne na nějaký šponování se na tom.. :-))
Ty modely supreme jsou naprosto dokonalý!