Tak se mi včera stala taková nepříjemná záležitost.
Jel jsem v HK po stezce pro cyklisty a najednou rana jako z děla a kolo skáče jako prase. Hamstnul jsem na brzdy, a koukám, v plášti zaražený hřebík. Koukám dál a vidím, že na střeše se pracuje a tam jsou makáči. Po podrobném prohlédnutí jsem zjistil, že ten hřebík šel i skrz ráfek (dvoupláš?ový). Tak na ně volám, a? jdou dolů, ....... Pak přišlo dohadování se šéfem a předběžná dohoda, že mi škodu uhradí.Trval jsem na kompletní výměně ráfku, duše a pláště. Hned jsem šel s kolem do servisu.Předběžnou cenu jsem zavolal tomu stavbyvedoucímu a on řekl, a? se dnes stavím, že mi to proplatí..
Dnes jsem si byl kolo vyzvednout a cena vyskočila na úctyhodných 1600 i s prací (chtěl jsem vše ve stejné kvalitě nýbrž šlo o zánovní díly). Zavolal jsem tomu chlapíkovi, že teda jako jedu. On a? se stavím.
Světe div se, pan stavbyvedoucí dodržel slovo a proti dokladu a poškozeným dílům mi na dlaň vysázel vše do poslední koruny. Chvíli jsme si o tom problému povídali, slušně se rozloučili a já odešel s pocitem, že i v tom dnešním státě a prohnilé době se najdou slušní lidé, kteří se k průšvihu postaví čelem.
Tímto chci panu stavbyvedoucímu Ing. Vaverkovi poděkovat za férové jednání.