Sice se zde už o GPS pár lidí bavilo, ale pořád ještě zde není to nejdůležitější – nikde na netu není žádná databáze tras. No ale začnu od začátku:
Pořídil jsem si GPS Garmina, mám k němu i držák na kolo a je opravdu perfektní, že si můžu před cestou naplánovat trasu a GPSka mě už sama navádí kam jet, na každém rozcestí mi hodí šipku doleva/rovně/doprava, prostě paráda, za celou trasu nemusím v podstatě zastavit a studovat mapu a nadávat, kde to zase jsem. Pro tvorbu trasy používám OziExplorer a začínám si dělat takovou malou databázi cest (routes) a taky llogů co jsem projel (tracks). Z logů jde vyčíst přesně kde jsem jel, profil trasy, jak rychle jsem jel apod.
Říkám si, že je škoda, aby si každý dělal tohle jen pro sebe, chtělo by to nějakou veřejnou databázi tras a logů včetně informací o náročnosti, délce, převýšení apod. Z této databáze by si mohl každý s GPSkou trasu stáhnout, naládovat do svojí GPSky a vyrazit.
Otázka teď zní, jestli někdo něco podobnýho taky dělá a jestli by to někdo využil, vzhledem k dnešním cenám GPS si ji může pořídit každý, takže by to snad mělo být užitečný. Můžu poskytnout znalost PHP, MySQL, HTML, ale byl bych rád, kdyby na tom se mnou někdo spolupracoval, najde se někdo, kdo má chu??