Chci pořídit nějaký lepčí kliky, tak zkouším touhle cestou, jestli máte někdo zkušenost. Napadl mě Truvativ Blaze nebo Firex SL anebo od Shimana Deore octalink M510 nebo LX M 572…Dík za každej příspěvěk.
Chci pořídit nějaký lepčí kliky, tak zkouším touhle cestou, jestli máte někdo zkušenost. Napadl mě Truvativ Blaze nebo Firex SL anebo od Shimana Deore octalink M510 nebo LX M 572…Dík za každej příspěvěk.
Ja mam Truvativ Firex a podle me to jsou dobry kliky. Schytaly uz hodne narazu, kameni apod. a zadna deformace se nekona … Nemam duvod je menit. „Za malo penez hodne muziky“
… a to je nejak nesetrim …
LX, tim nic nezkazis.
ked uz sme pri tom či je lepsi Truvativ alebo Shimano :)…
ja po vyplate planujem kupu novych kluk… nejakych na zjazdy…
no a napadlo ma že by to mohli byt kluky Truvativ Hussefelt (tie stou jednou pilou) alebo som uvazoval aj nad Shimano HONE… ktore znich su lepsie ? popripade poradte nieco ine do 5500sk zohnatelne na Slovensku…
hone su v inych cenovych sferach, a samozrejme ze su aj ovela lepsie…
HONE stoja cca 5500sk… ale zas, je to sada na Endruro…a ja som tvrdy frírajder… :)
Truvativ Husefelt 3700sk… chcem kluky čo mi vydrzia dlhsie jak pol sezony…
5500 a 3700 je myslim rozdiel… kup si hussefelty jazdi to dost ludi a ohne malokto :)
Jakou hodnotu ma ta vase tvrda mena? http://shop.dolekop.com/?…
2700sk nie 3700 :) liter hore dole hehe…
ja som len pocul ze truvativ ohnem dost rychlo… a ja som este ktomu „ozembuch“ :) moc netlmím… len sa rozbehnem potiahnem a čakam čo bude :)… chcem niečo načo sa da skutočne spolahnut… no zas nemam 10litrov na Saint ani na RaceFace… maximalka za kluky tak 5000sk…
ma niekto osobne skusenosti s HONE ? alebo s Hussefelt ?
hone kliky = LX s pevnejsi osou. Husefelt = zadnej zazrak, ale co cekat za 2000 kc. nicmene pouzit jdou a vydrzej taky neco. porid si ocelovy, ty vydrzej asi nejvic
Tak si kup kluky z ocele, nie ?
som zvazoval CrMo ale ake ? od Pointu ma vijdu v prepocte na Sk 7000sk… co je hodne…
poradte kvalitne kluky z CrMo do 5000sk… samozrejme na MTB standard…
A nejake obycajne na lacne bajky sa uz nerobia ocelove ? Alebo su nanic ?
to ozaj neviem, komu chces za tie truvativy dat o cca 1200 viac, ale urcite si bude mastit brucho, ako dobre predal…
Každá značka a systém mají svý mouchy. Truvativ Stylo:http://www.bike-forum.cz/…21152823.jpg Shimano XT 04:http://www.bike-forum.cz/…16191927.jpg
A je to v znacke? :)
Měkkost těchto plochým modelů Truvativ – ano. Řetězová linka Shimano – ano (u konkurence je menší asi o 2,5mm).
Z jednoho ohnuti pri padu bych nedelal zavery. Ja bych naopak Truvativy doporucil. Jezdim FireX SL a ani po 12.5kkm sem je neohnul a to su docela tezka vaha a taky obcas padam. Predtim sem vozil Deore (2000) a ty chytly vakl po 6kkm mezi klikou a ctyrpackou, je tam lisovany spoj… Prevodniky sem uz u tech Truvativu samozrejme menil, jinak s nima spokojenost.
Nejsem sám kdo je ohl, kámoš uklouzl na trávě a kliku ohl směrem k vidli tak, že se nedalo s ní točit. Převodníky jsou ovšem držáky (narozdíl od XT).
Moje zkušenost s Truvatic Firex – trvalé praskání v ISIS spoji.Vyčistíš,namažeš,utáhneš – chvíli dobrý a pak to znova začne.A to nejezdím v bahně.Šel bych do pevný osy,není to věc značky(Octalink to asi dělá taky),ale technologie.
mi to ani jeden ani druhý oktalink nedělá, takže chyba může být i jinde, než v technologii (nečistoty ve spoji, lupání díky nedotaženým miskám atd)
Taky to delava pavouk a stred je v tom pak nevinne
co mas za ISIS osu?
Taky Truvativ asi za cca 1000,–,typ nevím,šíře 113mmm.Měnili mi ji hned při koupi kola,protože ta původní měla značnej vakl.Jinak to točí dobře,ložiska zatím (5000km)držej.Praská to když za zo vezmu vestoje.Teď jsem to znova čistil a mazal,tak je to v klidu.Utažený všechno origovercajkem.
tak to nic. stava se ze to dela zvuky kdyz ma nekdoFSA osu a truvativ kliky nebo obracene, ale jestli je vse od jednoho vyrobce, tak bych to zkusil rozdelat, vyndat osu, vse ocistit, namazat a poskladat.
Mel jsem truvativ/truvativ ted mam fsa (stred)/truvativ a nedela to. Jednou mi neco praskotalo ale bylo to kvuli (docela hodne) povolenym sroubum na nejmensi a snad i stredni pile.
Kočička! Haf!