ahoj,chtěl bych se zeptat,jak často měníte baterie v bezdrátovym vedení od sigmy..se mi zdá,že měnit jekaždý 2 měsíce je nějak moc:(
ahoj,chtěl bych se zeptat,jak často měníte baterie v bezdrátovym vedení od sigmy..se mi zdá,že měnit jekaždý 2 měsíce je nějak moc:(
No tak 1× za rok az 2 (podle toho jak se „povede baterka“) ve vysilaci v primaci jeste nikdy (chodi as tak 5let).Kazdy 2 mesice je trochu casto (akorat kdyz byl novej musel sem ty co u toho byly vymenit-ale kdovi jak dlouho lezel v obchode…)
ve vysilaci meni otec tak 2× (nekdy i 3×) do roka, vetsinou se tam dostane vlhkost a pak to jde do kelu, lehka koroze kontaktu a pak to zere jako das, pak ten zavit zacal mazat indulonou a vazelinou a zlepsilo pac se tam nedostava ta voda
jo a prijimac vydrzel tak 10tis cca 2,5roku – ale bude zalezet jaka je tam baterka a na ostatnich vlivech
Me v te nove Sigme drzi baterka ve visilaci a prijimaci cca. 15000km a v samotnem budiku jeste mnohem dyl.
včera i po výměne baterií pořád nefunguje:(už nevim,co s tim může bejt..asi to budu muset reklamovat..:(
Ted si vzpominam na problem ktery jsem vyresil. Totiz obcas mi nefungoval prijimac. Problem jsem vyresil napruzenim postranniho kontaktu co se dotyka baterky. Tak to zkontroluj.
Podla manualu ma bateria vydrzat vo vysielasi 10 000 Km a v primaci 50 000 Km. Vo vysielaci menim 1× rocne a v primaci som este nemenil.mamho asi 3 roky.Do Vysielaca som kupoval Varty 2× LR44 maju kazda 155 Mah.su ok.