Mám takovej problém. Právě jsem zjistil, že moje Merida má průměr sedlovky 30,6mm. A nikde nemají nic v tomhle průměru. Pells má 30,4 nebo 30,8. Myslíte si. že by se ta 30,4 dala použít? Nebude to dělat problémy? Díky za info
Mám takovej problém. Právě jsem zjistil, že moje Merida má průměr sedlovky 30,6mm. A nikde nemají nic v tomhle průměru. Pells má 30,4 nebo 30,8. Myslíte si. že by se ta 30,4 dala použít? Nebude to dělat problémy? Díky za info
No kamarad tam ma Tune…taky docela dobra…presne v tom prumeru…
Tune jsou móóc hezký, ale trochu nad moje finanční možnosti:o((. Myslíte si, že by o dvě desetiny menší průměr sedlovky nedělal neplechu?Popřípadě to něčím vyvložkovat…
Nejdriv bych radsi zkusil o dve desetiny vetsi…pokud bych ten nesehnal (radsi pujcit), tak bych sel do toho o dve desetiny mensiho – pokud to budes mit dostatecne zastrceny, tak by to nemelo nicemu vadit, ale pokud to budes mit po rysku a bude to tam volny, tak to bych neriskoval…
Prodavaji se vlozky na sedlovku vetsinou 27,2 do ruznych prumeru sedlovych trubek. Rozhodne nedoporucuju davat sedlovku mensiho prumeru, hrozi neustale zajizdeni do ramu a pak pretahovani sroubu nebo ubjimky na nasledne prasknuti objimky nebo poskozeni ramu.
Co si mysliš, že je lepší – správná sedlovka bez redukce nebo 27.2 s redukcí ? Ty redukce na mě nejdříve nepůsobily moc důvěryhodně, ale na SportLifu jsem si všiml, že většina kol (včetně renomovaných :o)) používaly právě tu redukci. Zkušenosti nemám, tak se ptám :o))
Osobne cim min dilu tim min potizi :-), takze bych volil vlozku az jako tu druhou moznost po spravne sedlovce.
Osobne cim min dilu tim min potizi :-), takze bych volil vlozku az jako tu druhou moznost po spravne sedlovce.
urcite 30.6 ? ne 31.6 ?
Skús tam dat 30,8.Do Meridy by mala pasovat v pohode.Ja som mal 30,9.
Jo jo, 100× jsem to měřil a pak jsem zjistil, že je to na tý sedlovce dokonce vyražený :o))
Jaky model ? Nebot HT co mam ma 27.2 a LRS ma 31.6 . Neco starsiho ?
je to rám Matts Speed 2000. Stejnej rám v tom roce měl ještě Comp a Special edition
Muj je model Matts Comp 2002. Vidim, ze Merida co rok to jinej rozmer.
Ritchey robi Comp 30,6 a robil to Exu, ale ten nebol zahnuty. Exu sa nejak menil, neviem ci to este vyraba
Ta Ritchey stoji cca 750Kc
Dá se to vyvložkovat plechem z cocacoly – ten má akorát 0.1mm ale jde to blbě. Mám to na rámu Leader Fox, zde výrobec i prodejec tvrdil, že rám je na sedlovku 27,2 , ve skutečnosti to má 27,5. Tak jsem tam nacpal plech a je pokoj. Nesmíte ale chtít s tím pořád hejbat nahoru dolu. Nikdy nedávejte menší sedlovku do rámu bez vyvložkování, hlavně u Al. rámů, ocel by to ještě snesla. I tak se to ale nedá pořádně utáhnout. Správně slícovaná sedlovka jde do rámu ztuha.
Taky je možné sedlovku 30.8 přetočit na soustruhu, kdysi jsem to takhle nechal udělat. Musí se ale do zámku vyvrtat středící důlek. A stěna sedlovky aby byla alespon 2mm. Do ultralehkých to nedělat.
Jinak to s pevností moc nenadělá. Tedy pokud nevážíte metrák a sedlovka nebude vysunutá půl metru nad rám
Ten soustruh mě taky napadl. Ale stále častěji uvažuju o karbonové sedlovce a tam bych s touhle metodou asi nepochodil :o))) Takže to asi vyřeší plechovka od piva (nemám rád colu). Ještě ale vyzkouším, jestli tam náhodou nepadne 30,8. Díky za tipy
No jo. do uhlí v žádném případě neštourat. Vrzni tam ten plíšek, to je vyzkoušený. šíři aspon 60mm, obvod si spočítáš. uber 3mm
Jo a bacha. Bude mít snahu zalejzat dovnitř… někdy pomůže udělat na horním okraji jakoby rantl A před nasazením ho vytvaruj a vyhlaď… …a pomáhej starším lidem…
hodně zdaru…
JD
Maminka mi žekla, že še še štalšími čižími lidmi němám bavi? a pouštět je domů, plotože šou žlí!!!Jak jim mám šakla pomáhat :o)) Dík ža pomoč!
Já bych šel raději cestou profi vložky a standardního (obvyklejšího) průměru sedlovky. Na druhou stranu, čím menší průměr sedlovky, tím menší tuhost (ale nižší váha). Dobrý prodejce ti sežene oboje zaráz tak, aby to pasovalo (já koupil před rokem a něco na bikestore sedlovku i s vložkou). Sedlovky v 30,6 nebudou žádny high end, tendle průměr používal Author v r.2000 (Vision určite) a tam byla duralová Ritchey Comp. Když ale přece budeš dávat hliníkový plíšek, zkus jej (rozebiratelně) přilepit k sedlovce, bude se ti to líp montovat přes díry uvnitř rámu od horní trubky a od zadní vidle. Pokud je nemáš perfektně začištěné, tak to tam asi ani nedostaneš bez poškození plíšku.
Sakra, teď jsem toho Visiona změřil a má 30,2. To jen na doplnění.
a když zestárne, tak se i trochu scvrkne i s tím musíš počítat…aby to nedělalo pak problémy.
kamaradka si chce poridit kvuli problemum se zady odpruzenou sedlovku (Suntour SP8-NCX), tato ma prumer 27,2mm. stavajici sedlovku udajne zmerila, ta ma 30,2mm, pokud merila dobre. jak jsem vycetl v jinych vlaknech, da se poridit redukcni vlozka?
diky. jak tam das ten kratky odkaz, ze tam neni vypsany cely link?
Při psaní příspěvku je v levém panelu okna kompletní kuchařka…;)
asi jsem tupej, stejne nevim jak na to :)
Takže polopaticky – vše bez mezer:
(uvozovky)(text odkazu)(uvozovky)(dvojtečka)(adresa odkazu)
Za adresu odkazu nikdy nedávej čárku nebo tečku, vždy musí být mezera!
no jo, jsem debil… :)
mimochodem, chces tu sedlovou objimku?
pockej tyden, necham ti ji zadarmo, za dva tydny ti ji i privezu :)))
Nevím, objímku sem tak nějak neřešil…:)