Co je trmen :?
Co je trmen :?
Podle me to je ten kus kotoucove brzdy, kde se nachazeeji desticky, popripade pistky ci mechanika. Tedy takova ta mala vec, co se sroubuje na vidlici…
takze prasatko
Třmen je tělo kotouč. brzdy. Svým U-tvarem při pohledu zepředu vozidla obepíná kotouč a dovoluje sevření kotouče a tím vyvolání brzdného účinku.
Brzdné prasátko je slangový výraz pro pracovní váleček hydraulické bubnové brzdy. Je umístěn na brzdném štítu kola vozidla. Přeneseně a asi nesprávně se snad výraz používá i u hydrokotoučové brzdy, ikdyž se vlastně jedná o brzd. váleček (je součástí brzdného třmenu) a chodí v něm pístek, tlačící přes obložení na br.kotouč. Prasátko u bubnových brzd je obvykle orientováno souose se směrem pohybu vozidla a odtlačuje od sebe brzdné čelisti, které pak třou o brzd. buben. U kotoučovek je osa brzdného válečku s pístkem kolmá ke směru pohybu vozidla.
tak to je psycho
tak to mi pripomina jednoho kamose den pred maturitou. ten vedel o autech vsechno. takhle vysvetleny se mi to moc libi. zadne nepresnosti. lepsi nez google. za 1*
spis o skode 120 vedel vsechno:-))
jasny. skoda 120 a tatra nevimkolik. ale abs skodovenky nemaj a taky vedel. :))
cha cha, příště můžeme řešit elektronicky řízené naklápění úhlu lopatek turbodmychadla v závislosti na otáčkách a zatížení, popř. nějaký ten mechanicky poháněný kompresor, co mají přeplňované mercedesy. není marné ani biturbo, co teď používají BMW.
neber mě dnes vážně, jsem rozverný a po oslavě přežití ještě i navalený. byl jsem včera skoro sestřelen pi*ou v protisměru na cyklostezce. já jsem prděl svých cca 30/hod a proti mě jela baba, co se asi kochala pocitem vznikajícím při kontaktu sedlo+bobr. přejela do protisměru a valila se na mě. uhýbal jsem, budil ji řvaním a skončilo to tak, že jsem před nárazem strhl kolo doprava do křoví. přitom mi ještě stihla dát řídítkem ránu do mého levého rohu. to už jsem měl celkem dobržděno a neustlal jsem si. kdybychom se s tou krávou zahákli rohama řídítek, tak bych dnes somroval JIPce, a? mě podrbou špejlí pod sádrou.
samozřejmě na JIPce..
hele, ja o autech nevim nic :)) ale mluvis taky nejak podivne jak muj kamos pred maturitou :O
povestna srazka „s blbcem“
Zdravíme pozemšťany!